Üretimhanemin Hazırlanma Aşaması Düşüncelerinizi Bekliyorum

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
abilerim ustalarım üretimhane için çok güzel bir yer kiraladım kaloriferli 25 m2 bodrum katıda mevcut yanlız daha önceki kiracı nasıl oturmuş  ise boyanmadan önceki fotolarını çektim  dükkanın ölçüleri 3,40m * 7,30m  şimdi buraya box sistemimi yoksa direk kafeslerimi koyayım yardım ve düşünceleriniz benim çok önemli fotoları şimdi yüklüyorum

taskin90

Üyemiz
Adı
Taşkın
Soyadı
KUZU
kaç çift kuşun var bıde ortam gunes goruyormu ısı yalıtımı nasıldır cok soguk gecıren bı ortammı bunlara gore daha da yardımcı olabılır arkadaslar kolay gelsın

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
abilerim kaloriferli vede yaklaşık ortam sıcaklığı 25 27 dereceden hiç aşağıya düşmüyor bodrumdan da kalın kalorifer boruları geçiyor bodrum katı akvaryum yapacağım üst tarafıda muhabbet  allah nasip ederse hedefim 150 takım ama şuanda 50 takım alacağım 1 ay sonra duruma göre 150 takıma tamamlaya bilirim yeterki bu işi başarayı kuşları hastanandırp öldürmiyeyim

taskin90

Üyemiz
Adı
Taşkın
Soyadı
KUZU
Timuçin ULUER' Alıntı:
abilerim kaloriferli vede yaklaşık ortam sıcaklığı 25 27 dereceden hiç aşağıya düşmüyor bodrumdan da kalın kalorifer boruları geçiyor bodrum katı akvaryum yapacağım üst tarafıda muhabbet  allah nasip ederse hedefim 150 takım ama şuanda 50 takım alacağım 1 ay sonra duruma göre 150 takıma tamamlaya bilirim yeterki bu işi başarayı kuşları hastanandırp öldürmiyeyim
kuş üretim işine giriyorsan yani yeniysen 150 takıma cıkarma dusuncenı oncelıkle gozden gecır kanımca gercekten 150 cıft kusa bakmak kolay bı ıs degıldır kı 25 mt kare alanda 150 cıft kus saglıklı olmaz dıye dusunuorum 150 takım gercekten cok fazla 50 takım ıdeal duzen acısından sorarsan box yapman daha saglıklı olur fakat ısın ekonomık boyutuna gırersen tabıkı tel kafes kı bana kalırsa duzenlı bı sıstem kurarsan ortam sıcaklıgının 25 27 derece oldugu mekanda tel kafes daha mantıklı tmm belkı box kadar hoş gozukmıcek box kadar rahat olmıcak ama 50 takım ıcın box malıyetı baya kulfetlı olur daha deneyımlı abılerımız de yardımcı olucaktır kolay gelsın =)

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
dükkan güneş görüyor mustafa ustam box sistemi ile çok rahat 100 takım kuş alır belki fazlasınıda diye düşünüyorum

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
box sistemi en güzeli.100 takımla başlaman güzel olur.Hayırlı üretimler.

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Yavaş yavaş ve kendi yavrularınızdan damızlık ayırma sistemi ile çoğalmak en mantıklısıdır...Ben 100 çift kuş alayım damızlık alayım hemen cayır cayır üresinler derseniz hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz yüksek...Unutmayınki hiçbir üretici verimli üreyen eşlerini kolay kolay üretimden çıkarmaz...Ayrıca yerli ırk mı üreteceksiniz bilmiyorum ama değer açısından yerliyi ben pek tavsiye etmiyorum...Başarılar

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
sitede bir kardeşimizde çek vede kırmalar var onları almayı hedefliyorum yerli kuş satışta sıkıntılımı olur

taskin90

Üyemiz
Adı
Taşkın
Soyadı
KUZU
40*40*40 lık box yaptırırsanız yuvalıkla beraber 8 hanelı box uzunlugu 1mt cıvarı olur 7,30 luk duvara 6 tane koysanız 48 takım tek duvar bıde karsı duvar eder96 takım yan duvarlara da 7,30 luk duvardan kalan 1,30 m yı degerlendırıp birine 2 tane 8 li birine 3 tane 8 lı box kurulur buradan da 40 box daha gelır eder 136 cıft tamam kı daha bı 40 cıft lık yer bulunabılır orda fakat 25 metre karede 260 adet kuş olması cok saglıkle degıl bılmıorum bu benım gorusum sakın yanlıs anlamayın ama hıjyen ve hava kalıtesını standart sevıyede tutmanız oldukca zorlasır ben oyle tahmın edıorum ama yınede sız bılırsınız kolay gelsın hayırlı olsun bu arada bol uretımler =)

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
buraya salmada yapmak istiyorum ben bodrumun kapağının olduğu yere salma yapsam ssizce uygun olurmu yoksa karşı dubara sol köşeyemi uygun olur

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
..25 metrekare bir alana bahsettiğiniz rakamda kuş koymak normal olmaz 50 takım olabilir ama 100 takım zorlar...ortamda hava kalitesini,hijyeni,verimi sağlamak adına..isterseniz koyabilirsiniz 200 takımda 300 takımda ama icon_think

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
güzel maşallah ama biraz azdan başlayarak çoka gitsen daha iyi birde tek başına isen 50 takım kuşa bakmak bile zordur...inş hepsinin üstesinden gelirsin...güzel bir hobi güzel bir ek iş olabilri slmlar

bartol

Yeni Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
SAKACI
Hayırlı olsun allah utandırmasın benim sana tavsiyem sabırlı ol karşına bir sürü sorun çıkacak. ilk etapta bakabileceğin kadar kuş al kendi yavruarınla büyü.

cek52

Takipçi Üyemiz
Adı
yılmaz
Soyadı
ekmekci
öncelikle hayırlı olsun kardeşim allah utandırmasın aklıma birşey takıldı bu işe kalkışan çoğu arkadaş birden çok kuşla üretime başlamaya çalışıyor ve ben çevremde bu tür arkadaşların hüsrana uğradığını gördüm bu yüzden kardeşim sana acizane tavsiyem azdan başla ve kendi yavrularından çoğaltma yoluna git saygılarımla

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
allah razı olsun ustalarım  yakın ilgi ve alakanıza vede beni bu dostluğa gönül birliğine kattığınız için hepinize çok teşşekkür ediyorum  sizlerin tecrübeleri ile inşallah iyi noktalara gelmek istiyorum  bakalım ya nasip allahımutandırmasın dualarınızı eksik etmeyin

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Bak güzel kardeşim bu iş kuşu almakla bitmiyor bir bakıyorsun hergün bir kuşun ölmüş neyapsan durduramıyorsun ölümleri.Hele bir damızlık kuşunun eşinin ölmesi kahrediyor seni.Ayrıca kimse altın yumurtlayan tavuğunu satmaz..Bunu da unutma ama bu sitede çok güvenilr insanlar da var ben uzun zamandır takip ediyorum mesela Süleyman abiden,Şahin Beyden ve bu gibi kişilerin kuşlarını gözün kapalı alabilirsin

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
allah iyi insanlarla karşılaştırsın biz tevekkür edelim allahın izni ile birşey olmaz kimin yarına çıkmaya garantisi var ki