Üretimhanemizde aniden başlayan ölümlerin sebebi sizce ne olabilir ? Resimli.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Arkadaşlar son 7 gündür üretimhanedeki çoğu anaç ve daha çok yavru kuşlarımız kabarıp duruyor, hiç yem yemiyorlar ve kursakları boş olmasına rağmen kusmaya çalışıyorlar , ayrıca birde ishal var ,şuana kadar bir anaç iki de yavru kuşumuz öldü, tarif ettiğim durumda olan 13 kuş daha var tabi hasta oldukları için yavrularada bakmıyorlar dolayısıyla yakında yavrularıda ölecek, bilgi ve önerilerinizi paylaşırsanız seviniriz. teşekkürler. resimlerin bazılarına bakabilirsiniz.  http://hizliresimyukle.com/showpic-243109/dscf3006.jpg http://hizliresimyukle.com/showpic-243110/dscf3010.jpg http://hizliresimyukle.com/showpic-243112/dscf3011.jpg http://hizliresimyukle.com/showpic-243113/dscf3004.jpg http://hizliresimyukle.com/showpic-243114/dscf3005.jpg

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
RESİMLER GÖZÜKMÜYOR... photo

DURUM CİDDİ GİBİ GÖZKÜYOR . ACİLEN BİR KANATLI HAYVAN VETERİNER KLİNİĞİNE GİT VE TEST YAPTIR. GENEL BİR VİRÜS VEYA BAKTERİ ENFEKSİYONU OLABİLİR. SOLUNUM SİSTEMLİ BİR HASTALIKTIR VE BULAŞICIDIR BÜTÜN KÜMESİN HEBA OLABİLİR. ÜRETİMİ DURDURUP DEZENFEKSİYON İŞLEMİNE BAŞLA HASTA KUŞLARI SAĞLIKLI KUŞLARIN OLDUĞU ORTAMDAN MUTLAKA AYIR.

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
üstad felaket tellallığı yapmamak gerek tabi durum ciddi ama telaşa vermeyelim arkadaşımızı.. birde afişlik öneriler yapmayalım üreten arkadaş biliyordur muhakkak veteriner seçeneğini.. öncelikle ishal için hemen sulphamazhatine temin edip damızlıkların ağzına şırıngayla bir damla yavrularada 5 su damlasına bir damla ilaç katıp sulandırılmış olarak bir damlayı ağzından verin. 2 gün bu uygulamayı yaptıktan sonra solunum yolu sıkıntısı için baytril kullanmaya başlayın 5 gün kadar. bu sürede sürekli mama verin direncinin düşmemesi için hemen bitiminde güzel bir vitamin takviyesi yapınız.. çimlendirilmiş buğday ve sebzelerden kısa bir süre uzak durun kafeslerinede patates haşlaması koyun.. havalandırmanızda sıkıntı varmı acaba eğer hava sirkülasyonu yoksa bu sıkıntının sebebi olabilir.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
üstad felaket tellallığı yapmamak gerek tabi durum ciddi ama telaşa vermeyelim arkadaşımızı.. birde afişlik öneriler yapmayalım üreten arkadaş biliyordur muhakkak veteriner seçeneğini..
afişlik öneride bulunmadım felaket tellağıda yapmıyorum... durumu ortada.
şu anda üretimhanelerde ciddi sıkıntısı olan bir çok kişi var ... onların doğrultsunda yardımcı oluyoruz kafamz estiğği gibi konuşmuyoruz.
birde kaçtane üretici arkadaş kuşu hasta olur olmaz veterinere götürüyorki....

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
bu sürede sürekli mama verin direncinin düşmemesi için hemen bitiminde güzel bir vitamin takviyesi yapınız..
İshal durumunda mama vermek iyi değil diye biliyordum, yanlışım varsa düzeltiniz.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Son 1 yılki kümesdeki değişiklikler nelerdir yem su yapılan denemeler dışarıdan karantina yapılmadan sokulan kuşlar varmıdır nedeni sizin kümeste ama tedavi bakteriyelmi virüsel mi ilk önce onu tespit etmelisiniz kuşların Habil kardeşimizin dediği gibi imkan varsa inceletmek imkan yoksa işi çorba etmeden bu tür sorunları yaşayan arkadaşların tavsiyelerini  bir yerde toplayıp toplayıp süzgeçden geçirip umutsuzluğa kapılmadan tedaviye başlamak geçmiş olsun

janpol32

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.aboşunkümesinden.com
Adı
abdurrahman
Soyadı
peker
habil kardeşimin yorumuna katılıyorum .ayrıca ishal kuşa mama veri
ldiğini ilk defa duyuyorum. sulfa mezatin verildiiğinde tüm vitamin kalsiumlar önünden alınır diye
biliyorum kısacası maşa varken ateşi elinle tutma derim.      geçmiş olsun

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Habile katılıyorum, bir de eklemekte fayda var...

Bildiğiniz gibi kuşun ishal olması ve kabarması bir hastalık değil...daha çok bir hastalığın sonuçları. Bu hastalık herşey olabilir ve buradan uyacağınız herhangibir ilaç veya vitamın uygulamasına giderseniz büyük olasılıkla kuşlarınızın durumunu daha da feci hale getirir. Bu nedenle buradan önce şunu ver sonra bunu ver gibi tavsiyelere kesinlikle uymayın. Kuş resimine bakıp teşhis koyanları çok gördük...1000 kafadan 1500 değişik teşhis çıkıyor.

En doğuru yapacağınız iş öncelikle kesin olarak sorunun ne olduğundan emin olmak ve ona göre veterinerize danışarak tadavi uygulamak. Başlamanız gereken nokta dışkı analizi. Bu tarz analizleri yapan bir çok laburatuar var, birini seçin ve biran önce dışkı örneklerini mikro-biolojiye gönderin. Buradan kesin ve 100% sorunun ne olduğunu anlarsınız.

Benim tahminime gelince, muhtemelen e-coli çıkacaktır, ama dediğim gibi...bizlerin ne dediğine sakın bakma, biran önce mikro-bioloji testi yaptır.

durum ciddiyetini kavrayabilmen için seni referans yazıma yönlendirmek isterim

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,11141

Oku ve neyin doğru olduğuna sen karar ver...fotoğraftan teşhis koyanlara mı inanıcaksın, yoksa profesyonel laburatuarlaramı.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞLER HAYIRLISI OLSUN AMAŞ GAYE AYNI İSE BİRBİRİMİZLE AYNI YOLDAYIZ İMKAN VARSA ARIZAYI BULARAK TAMİR BAKIM DAHA İYİ YOK İMKANSIZSA TABİKİ DENEME YANILMAYLA GİDENE EYVALLAH KALANA BEREKET VERSİN SLM

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
fikrini söyleyen, bilgilerini paylaşan, önerilerde bulunan herkese çok teşekkür ederim. umarım başaçıkabilirim.

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

Bildiğiniz gibi kuşun ishal olması ve kabarması bir hastalık değil...daha çok bir hastalığın sonuçları. Bu hastalık herşey olabilir ve buradan uyacağınız herhangibir ilaç veya vitamın uygulamasına giderseniz büyük olasılıkla kuşlarınızın durumunu daha da feci hale getirir. Bu nedenle buradan önce şunu ver sonra bunu ver gibi tavsiyelere kesinlikle uymayın. Kuş resimine bakıp teşhis koyanları çok gördük...1000 kafadan 1500 değişik teşhis çıkıyor.

En doğuru yapacağınız iş öncelikle kesin olarak sorunun ne olduğundan emin olmak ve ona göre veterinerize danışarak tadavi uygulamak. Başlamanız gereken nokta dışkı analizi. Bu tarz analizleri yapan bir çok laburatuar var, birini seçin ve biran önce dışkı örneklerini mikro-biolojiye gönderin. Buradan kesin ve 100% sorunun ne olduğunu anlarsınız.

Benim tahminime gelince, muhtemelen e-coli çıkacaktır, ama dediğim gibi...bizlerin ne dediğine sakın bakma, biran önce mikro-bioloji testi yaptır.

Oku ve neyin doğru olduğuna sen karar ver...fotoğraftan teşhis koyanlara mı inanıcaksın, yoksa profesyonel laburatuarlaramı.

Kesinlikle Habil ve Günay kardeşlerime katılıyorum..

Sabah ilk işiniz bulunduğunuz ilde varsa bir veterinerlik fakültesine gidip ölü

kuşlarınıza otopsi yaptırmak ve ölümlere neden

olan virüsün tespit edilmesini müteakip ilaç kullanmaya başlamak..

Bu bekleme süresinde ağızlarına günde 2 defa 2 şer damla SULPHAMEZATHİNE damlatarak

bir nebze zaman kazanabilirsiniz..

Sizdeki belirtilerle ölümlere neden olan 15-18 ayrı virüs var..Sizi korkutmak maksadıyla

değil ama konunun Habil'in telaşlandığı kadar ciddi olduğunu belirtmek amacıyla şunu

söyleyebilirim,bir arkadaşım daha geçen hafta aynı semptomlarla seyreden bir salgın

sonucunda 160 adet kuşunu 3 gün içinde,diğer bir yakın arkadaşım ise 30 a yakın kuşunu

2 gün içinde kaybetti..Otopsi neticesinde doğru ilaçlar bulundu ve geride büyük miktarda

kuşu kurtardılar ama dediğim gibi semptomlar aynı fakat virüsler ve kullanılacak ilaçlar

farklıydı..Bu sebepten ötürü sizi yanlış yönlendirmemek açısından kullandıkları ilaçların

isimlerini vermek istemiyorum..

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN..ACİL ŞİFALAR VERSİN İNŞALLAH

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

evil_idea

Çok haklısınız...Malesef böyle durumlarda iş olsun diye kulaktan dolma ilaç tavsiyelerinde bulunuruz...Faydası olacakmış olmıyacakmış, kuşlar daha fazla  zarar görecekmiş- görmiyecekmiş düşünmeyiz.Ben bu şekilde bu ilaçları kullanarak kaç tane  kuş tedavi ettim, ne derece sonuçlar aldım düşünmeden, ilaç mübessili gibi, doslar alışverişte görsün... icon_naughty

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Üstadlar gerekli açıklamayı yapmış sülpanze ile çözülecek gibi değil,
Kuşlardaki ishal virüsten kaynaklanıyor olabilir, bağırsak bozukluğu vs gibi bunu en iyi labaratuar sonuçları ile anlarsınız durdupunuz her an sizin zararınıza geçmiş olsun

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
resimlerde gördügüm kadarıyla coccidios olmus kuslarınız.. yinede kesinlestirmek icin test yaptirmanız gerekiyor.. böyle vakalarda test yaptirmadan kullanılan ilac kusları daha kötü hale getirebiliyor.. iyileştirmeyen ilaç öldürür..!!!

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Habile katılıyorum. Ani ölümler ya zehirlenme yada salgın bir hastalığın belirtisidir. Ezbere ilaç vermenin bir faydası olmaz. Veteriner test sonuçları ve tavsiyeleri tam anlamıyla ne yapmanız gerektiği konusunda sizi aydınlatacaktır.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Habile katılıyorum. Ani ölümler ya zehirlenme yada salgın bir hastalığın belirtisidir. Ezbere ilaç vermenin bir faydası olmaz. Veteriner test sonuçları ve tavsiyeleri tam anlamıyla ne yapmanız gerektiği konusunda sizi aydınlatacaktır.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Arkadaşlar ben veteriner fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. dün yazdıklarınızı okuyunca bugün hemen mikrobiyoloji hocamın yanına gittim durumu anlattım, hocam sadece salmonella testi yapabiliriz dedi, diğer testler için imkanlarnın olmamasından kaynaklı bir durum sanırım. yarın taze dışkı örneği götüreceğim, ama bu süre içinde kuşlara ilaç kullanmalımıyım yada beklemeli miyim bilmiyorum, dün Dianalix diye bir ishal ilacı almıştım ama henüz kullanmadım, sularına düne kadar vitaform katıyordum, bugün tazeledim sularını, ilaç katmadım bu kez. birde kafama takılan birşey daha var bazı takımlarda hastalıktan eser yok tam tersine çok iyi durumdalar yavrularına çok güzel bakıyorlar, bugün 2 tane yavru daha ölmüş okuldan gelince gördüm genelde yeme düşmek üzere yada yeni yeme düşmüş yavrular ölüyor. yuvadaki yavrulara birşey olmuyor.