ÜRETMHANEM HAKKINDA SORULARIM VAR

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk

Üretimhane evimin teras katında balık üretimi için yapılmıştı.Fakat balık üretimini dışarıda yaptığım için annem kiler olarak kullanıyordu ama kovulacak.Benim sıkıntım burada fazla ışık yok gün ışığını ancak 50*50 ölçülerinde bir camdan alabilecekler bu yeterli olurmu.Ve içeride balıklar için ısıdan tasarruf amacıyla stafor döşemiştim duvarlara zararı olurmu kuşlara.
1. resim dışarda görünüm 2. resim içeriden ve 4 lü bir set yaptım 2 adet te çiftim var.
Ortamın aydınlık olduğu kanısına varmayın tamamen fotoğraf makinasının flaşından dolayı.

Bir kaç kare de ciklet üretimhanemden resim eklelyeyim ne kadar profösyönel yaklaştığım anlaşılsın .Gerçi üretimhane devredildi ama aylık 2500 yavrulu bir balık üretimhanesine bakmak da hakikatende meşakkaatliydi.Bu arada balıklar konusunda yardımcı olabilirim.20 yıllık tecrübeyle.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
biraztertip düzen gerekiyor hiç ışık almayan lambayla üretim yapan üreticileri duydum  güneş ışığıyla yapmak daha sağlıklı olur sizdede sorun olmaz herhalde

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
resimde görünen yerdede  üretim olur ama ona göre olur güneş alan yerdeki gibi sağlık bir üretim olmaz

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Resimlerdeki görünüşe göre Temizlik açısından sıkıntı yaşayabilirsiniz. Işık konusuna gelince ortamı aydınlatabilecek imkanlarınız var. Önemli olan orayı nasıl ısıtacağınız.

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
İçerideki kuşlar için olan malzemeler hariç hepsi dışarı çıkacak .Şu anda ıstma yapmıyorum sıcaklık 12-18 derece.Lamba ile ışığı desteklemeyi düşünüyorum .Isıtmak içinde kuşlar çoğaldığı zamam bu da seneye kışa tekabül eder ısıtıcı(termostatlı) düşünüyorum.Yalnız forumda olması gereken sıcaklık değerine rastlamadım.Siteyi tam araştıramadım.Acaba kaç derece idealdir.

kerim

Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
KARAÇİÇEK
Yerin fena değil ancak güneş ışığı kadar havalandırmanda iyi olması lazım.yazın kuşlar içerde telef olur,çünkü kümesin üstü eternet,bütün sıcaklığı kümese verir.havalandırma derken ceyranda kalmasın kuşlar.tek taraflı aç önüne tel yap.

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Kerim bey size katılıyorum ikinci bir kapı düşünüyorum sineklik diye  tabir edilen( camlara takılanlardan) düşünüyorum.Zira bir arkadaşım geçen yaz 15 koloni balığını kaybetti sıcaktan dolayı.Ama bu ortam sıcaklığı ile ilgili yazan bir arkadaşım olmadı.18 dereceden bahsediliyor ama bunun gerçekliği ne kadar doğrudur bilmiyorum.

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
Mustafa bey öncelikle kendinize ait bir yerde üretime başlayacağınız için şanslısınız. ideal sıcaklık yaz kış 18-25 derece arası diye okumuştum strafor olması bu konuda avantaj.  sizin öncelikle havalandırma konusunu  düşünmeniz gerekir 2. kapı demişsiniz  ceryan yaparsa olmaz. onun yerine zaman ayarlı prize bağlı bir fan düşünebilirsiniz. hayırlı olsun

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
İkinci kapıdan kastım mevcut kapıya sineklik ilave tmek.Yani kapı açık kalacak ama sineklik takılı olacağı için havalandırma çok iyi olacak ve içeri yoğun güneş ışığı ve hava girecek.Extra havalandırma da ilerleyen zamanda ihtiyaca göre ilave edebilir.
Elimde şu anda hiç balık yok.Beş yıl daha düşünmüyorum.
Birde şu boylanma olayı nedir forumda okudum ama pek bişey anlamadım rotfl

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
mustafa buruk' Alıntı:
  Birde şu boylanma olayı nedir forumda okudum ama pek bişey anlamadım rotfl
MUSTAFA KARDEŞ BOYLAMA OLAYI YUVALARDA YAVRULARI FAZLA BÜYÜMEDEN
TAKAS EDEREK AYNI BOYLARDA OLANLARI SAYILARINI EŞİTLEYEREK YUVALARA DAĞITMA OLAYIDIR
BU OLAYDA ÜRETİMDE FAZLA KUŞU OLANLAR İÇİN GEÇERLİDİR DENK GELME AÇISINDAN SÖYLEDİM

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Teşekkür ederim Selahatin bey galiba eşlere eşit miktarda yavru baktırmak ve çiftleri fazla yormamakla beraber yavruların daha sağlıklı biçimde gelişmesi amacıyla uygulana bir yöntem sanırım.Bizde balıkların yavrularını biribirine dağıtırdık eşler yorulmaz yavrular daha sağlıklı olurdu .Böyle birşey olsa gerek