Ustadlar yardimlarinizi bekliyorum

birolsisman

Yeni Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
sisman
Dun bir disi show jumbo kus sahiplendim..aldigim yerde kus gayet saglikli ve diri gozukuyordu ama eve geldigimde isler bir anda degisti..ilk baslarda kusta garip sesler duymaya basladim hirilti ve ciyaklama karisik ve kısık bir sekilde sanki cani yaniyormuşcasina..yakindan baktigimda yedigi yemlerin butun  butun azina geri cikartigini gordum..sonra kusu elime alip kontrol ettigimde poposunda katilasmis diski oldugunu gordum resmen tas kesilmis..hemen ilik suyla poposunu temizleyip diskiyi cikarttim..hemen siyah civik bir diski cikartti..

Acaba kusun nesi var nasil bir tedavi uygulamam gerek ?
Hangi ilactan almaliyim ?
Siz degerli ustalarin yorumlarini bekliyorum simdiden tesekkurler

Buda kusumun videosu

https://m.youtube.com/watch?v=b4YKKdajKw4

https://youtu.be/b4YKKdajKw4

CapTainATLAS

Üyemiz
Web sitesi
www.atlasbilgisayar.net
Adı
SERKAN ATLAS
Soyadı
İNCE

birolsisman

Yeni Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
sisman
Ilgin ve alakan icin tesekkur ederim..bu ilaclari nereden temin edebilirim acaba ?

CapTainATLAS

Üyemiz
Web sitesi
www.atlasbilgisayar.net
Adı
SERKAN ATLAS
Soyadı
İNCE
Üretcici değilseniz bu ilaçlar size çok pahalıya mal olucaktır. imza kısmımdan ulaşırsanız size bir tedavilik ücretsiz yollayabilirim. Sağlıklı kuşu mutlaka ayırın. Başka kafese alın.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Altındaki yapışmayı temizlemeniz çok olumlu. Yer değiştiren kuşlarda bazen gariplikler görülebilir. Ayrıca aldığınız kişi belki bir tedavi yapıyordu onun yan etkiside olabilir. Kuşunuzu ayrı tutarak 3-4 gün multivitamin ve probiyotikle gözlem altında tutmalısınız. Eğer geçmezse daha sonra karar vererek ilaca başlamalısınız.

alperen_69

Üyemiz
Adı
Alperen
Soyadı
Karadeniz
siyah dışkı iç kanama bile olabilir , benzer durumu yaşadım ama şansmıdır bilemem Triflucan 1 hafta her sabah ve gece 12 saat ara ile 1 er damla verdim ağızdan , sonra 6 günde suluğa mercimek tanesi kadar neo terramicyn kullandım , bu arada yem olarak çok fazla yulaf tüektti , beyaz darı ve aspur karışık verdim , aralıklarla kızıl dal darı bu şekilde ALLAH ın izni ile kurtadık , şimdi gayet iyi durumda tabi bu ilaçlar sonrası probiyotik ve vitamin kullanmak önemli

birolsisman

Yeni Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
sisman
Tavsiyeleriniz ve yorumlariniz icin tesekkur ederim degerli arkadaslar..her birinizin tavsiyesini titizlikle inceleyip uyguluyorum allah razi olsun hepinizden..

birolsisman

Yeni Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
sisman
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Altındaki yapışmayı temizlemeniz çok olumlu. Yer değiştiren kuşlarda bazen gariplikler görülebilir. Ayrıca aldığınız kişi belki bir tedavi yapıyordu onun yan etkiside olabilir. Kuşunuzu ayrı tutarak 3-4 gün multivitamin ve probiyotikle gözlem altında tutmalısınız. Eğer geçmezse daha sonra karar vererek ilaca başlamalısınız.
Evet her sabah kusun altini muhakkak kontrol ediyorum.kusu malesef eminonunde bir petshoptan aldim kafes ortami biraz sagliksizdi kusta problem gozukmuyordu ama eve getirip elime aldigimda ancak anladim..kafes ortami baya pisti orada hastalandi ve en az 10 kus vardi..yani orada tedavi uyguladigini zannetmiyorum..suan sulfemezathin kullaniyorum agizdan ve suluguna..

birolsisman

Yeni Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
sisman
Alperen KARADENİZ' Alıntı:
siyah dışkı iç kanama bile olabilir , benzer durumu yaşadım ama şansmıdır bilemem Triflucan 1 hafta her sabah ve gece 12 saat ara ile 1 er damla verdim ağızdan , sonra 6 günde suluğa mercimek tanesi kadar neo terramicyn kullandım , bu arada yem olarak çok fazla yulaf tüektti , beyaz darı ve aspur karışık verdim , aralıklarla kızıl dal darı bu şekilde ALLAH ın izni ile kurtadık , şimdi gayet iyi durumda tabi bu ilaçlar sonrası probiyotik ve vitamin kullanmak önemli
Triflucan bende yarindan itibaren kullanmaya baslayacagim..kusta anlayamadigim bir agri mevcut ciyaklama turu ses cikartiyor ondan cok benim canim aciyor insallah duzeltirim allahin izniyle elimden geleni yapiyorum

birolsisman

Yeni Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
sisman
Birde kusumu video ya aldim şu sesi çikartiyor neden yapar acaba ?

https://youtu.be/j316ifxrGEo