Ustadlar Yardımlarınızı Bekliyorum ..

ferdieser

Üyemiz
Adı
ferdi eser
Soyadı
çakmak
Cümleten Selamun Aleyküm

Uzun bir aradan sonra yine aranızdayım iş güç baya bi ugramadım siteye :( Dişi muhabbetim yavruladı yalnız sırf benim sayfıgım 2 haftayı geçti ondan oncesini bilmiyorum hala yumurtaların üstünde yatıyor 2 tane yumurta var yumurtalar çatlamadı sizce yumurtaları alıp bakayım egerki boşsa alayımmı yumurtaları ? Birde dişinin poposu çok şiş tekrar yumurta olabilirmi . Kafana takılan bir şey daha var ; Kuşların hiç çiftleştigini görmedim 2 haftadır gözlemliyorum . Kızgınlık yumurtası olma ihtimali nedir ?

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Tekrar Hoşgeldiniz.

2 yumurta büyük ihtimal boş olabilir.  O iki yumurtayı alıp suyun içine koyun. Yumurtada kıpırdama varsa doludur. Tabi yumurtları ne zaman yumurtladı o da önemli. Diğer yavrular çıkıpta 2 hafta geçmesine rağmen 2 yumurta çıkmadıysa boştur. Bir ışıkla yumurtanın içine bakın. yavru belli olur zaten...

Çiftleşmemeleri çok normal. Dişi zaten yumurtada yatıyor. Yavrular çıkıp büyüdüğünde tekrar çiftleşirler..

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yumurtaları işaretlemenizi öneririm, (ikisinin üzerine de "2" yazabilirsiniz). Bence de o iki yumurta boştur fakat yine de ışıkla kontrol ediniz, Yahut flaşlı bir resim çekin, fotoğrafı siteye  yükleyin, yumurtaların boş mu; dolu mu ? olduğunu söyleyelim..
    Şişlik varsa yeni yumurtalar gelecek olabilir. Kuşlarımızın her zaman çiftleştiklerini göremiyoruz.
    Belki kuşlarınız çiftleşmek ve dolu yumurtaların gelmesi için ilkbaharı bekliyorlardır.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Eğer 2 hafta geçtide yumurtalardan yavru çıkmamışsa büyük ihtimalle boştur.

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Coşkun Özdemir' Alıntı:
Tekrar Hoşgeldiniz.

2 yumurta büyük ihtimal boş olabilir.  O iki yumurtayı alıp suyun içine koyun. Yumurtada kıpırdama varsa doludur. Tabi yumurtları ne zaman yumurtladı o da önemli.
Suya konulduğunda yumurtalara birşey olmuyor mu? sonuçta soğur. sıcak su yada ılık su hangisi için geçerli? neden hareket etsinki? Bende bilgi sahibi olmak istiyorum. ışık yeterlidir diye biliyordum ben. Kontrol için...

ferdieser

Üyemiz
Adı
ferdi eser
Soyadı
çakmak
Yumurtalara baktım boştu.Yalnız dişinin ilk yumurtaları ustunden kalkması için baya bi ugrastım kalkmasını bekledim.İnanılmaz koruyo yumurtaları sizce yumurtaları altından almam dogru olurmu yoksa ustunde yatmaya devammı etsin ?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
A K I N' Alıntı:
Suya konulduğunda yumurtalara birşey olmuyor mu? sonuçta soğur. sıcak su yada ılık su hangisi için geçerli? neden hareket etsinki? Bende bilgi sahibi olmak istiyorum. ışık yeterlidir diye biliyordum ben. Kontrol için...
kanaryacıl abilerimiz daha iyi bilir ama 20-22 derecelik ılık bir suya konuluyor eğer yumurta jareket ederse dolu değilse boştur sanırım selahattin abide bununla ilgili bir konu açmıştı ama en sağlıklısı ışık bence, su işi bana riskli geldi açıkcası

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Ferdi bey, yumurtaları alırsanız;
    *)Kuşun psikolojisi bozulabilir, küsebilir; uzun bir süre çiftleşmeyebilir
    *)Yuvalığa olan güveni sarsılabilir, yumurtlayacak olsa da tabana yumurtlayabilir

Yumurtaları işaretlemenizi öneririm.
    Bir süre sonra, onlardan umudu kalmayıp üzerinden kalkabilir yahut yuvalık dışına atabilir.
    Bir süre sonra, Çiftleşip dolu yumurtalar gelmeye başladığında boşları tek tek alabilirsiniz. Zira unutmayalım ki; boş yumurta çevresinide soğutur.

Kısacası, alınız fakat bugünlerde değil..

ferdieser

Üyemiz
Adı
ferdi eser
Soyadı
çakmak
Bende ellememeyi tercih ettim.Bakalım ne olacak görecez.Yalnız ben hala kızgınlık yumurtası zannediyorum yumurtaları çünkü erkek hiç bir şekilde yanına yanaştırmıyor.Kafalarını vücütlarının her yerini gagalarıyla sanki okşuyomuş gibi hareket ediyolar.Erkek agzıyla dişi yuvadan çıktıkça yem veriyor her türlü belirti var ama dişi erkegin üstüne dogru gittikçe erkek kaçıyor.:)