ÜSTADLARDAN ÖNERİ BEKLİYORUM

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Herkese iyi akşamlar..

Bilgisine güvenen abilere nacizane bir sorum olacak.

Şimdi yaklaşık 3 sene önce bir çift muhabbet almıştım fakat dişi kuşum problemli çıktı :) Ne yaptıysAm çiftyleşmeye yanaşmıyor ancak erkek olanı hem bana hem eve alıştı ve ele geliyor kısacası evcil bir kuş oldu ve 10 tane kelime biliyor.

Her neyse ben dişi kuşun bu durumu yüzünden bugün bir tane dişi kuş + kafes aldım. Yeni aldığım dişi ile erkek olanın çiftleşmesi için neler yapabilirim?

1.seçenek yeni kafese eski dişiyi mi koysam ? Yoksa yeni dişiyi de erkeğin yanına mı atmalı, diğer eski olanı yeni kafese mi koymalı ?

Önerisi olan var mı?

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Yardımcı olacak bilgili bir arkadaş yok mudur? 2 kafes 2 dişi 1 erkek var. Konumlandırmayı nasıl yapmalıyım?

Eski dişiyi mi ayırmalı yoksa erkeği yeni kafese mi koymalı

Ömer Keskin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Keskin
Açıkçası evcil ve insana alışık kuslardan yavru almak zor diye biliyorum.. Tabi ki istisnalar vardır..

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Müslüm Bey,

Eski dişiyi erkeğin alışık olduğu kafesten ayırmanızı ve yeni dişiyi erkeğin alışık olduğu kafese atmanızı öneririm. Neticede yeni dişiniz zaten dışarıdan geldiği için evinizdeki her ortama yabancı.
Yeni dişi ile Erkeğin nasıl hareket ettiğini takip etmelisiniz. Eğer erkek gagasını yeni dişiye vurdurarak kur yapıyorsa ve dişide ona karşılık veriyor ve onu dövmeye çalışmıyorsa birkaç güne eş olacaklardır. Ancak yeni dişinizin 4-5 aylık yaşı geçmiş olması gerekmektedir. Eğer daha genç ise eş olmaları daha uzun sürebilir.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Müslüm Bey,

Eski dişiyi erkeğin alışık olduğu kafesten ayırmanızı ve yeni dişiyi erkeğin alışık olduğu kafese atmanızı öneririm. Neticede yeni dişiniz zaten dışarıdan geldiği için evinizdeki her ortama yabancı.
Yeni dişi ile Erkeğin nasıl hareket ettiğini takip etmelisiniz. Eğer erkek gagasını yeni dişiye vurdurarak kur yapıyorsa ve dişide ona karşılık veriyor ve onu dövmeye çalışmıyorsa birkaç güne eş olacaklardır. Ancak yeni dişinizin 4-5 aylık yaşı geçmiş olması gerekmektedir. Eğer daha genç ise eş olmaları daha uzun sürebilir.
+1