Ustalalarım Muhabbet Kuşu Yetiştirmek için ideal sıcaklık

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
değerli gönül dostları bildiğiniz üzere yeni bir üretimhane açtım ortamın sıcaklığı 24 25 derece ortam çok sıcak gibi geliyor bana sizce ideal sıcaklık ne kadar olmalıdır ortam kaloriferli dereceyi ona göre ayarlıyacağım yardımlarınızı bekliyorum paradan ve sıcakdan zarar gelmez derler  :D ama kuşlara zararı olursa yanarım valla

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Timuçin ULUER' Alıntı:
ustam fazla sıcaklıkta zararı olurmu
üretim düşer:)

çünkü yuvanın içerisi dahada sıcak olacaktır ve dişi isteksiz olur
yaz ayları gibi yani...

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
DEĞERLİ KARDEŞİM KUMESLERIMIZIN SICAKLIKLARI NORMALDE 14 DERECE İLE 22 DERECE ARASINDA TUTMAK GEREKMEKTEDIR ANCAK YAVRU ALABILME VERIMLI OLMASI AÇISINDAN KUŞLARIN HAREKETLILIĞINE VE HOŞNUTLUĞUNA NEŞESINE GORE SIZ TAYIN EDEREK ORTALAMA SICAKLIK TESPITI YAPARAK 3  5 DERECE ALTI YADA USTU BAZ ALINIR HER KUMESIN VE KUŞLARIN SICAKLIK ALIŞKANLIKLARIDA BUYUK ETKENDIR SLM
ISITALIM DERKEN HAVA NEM KALITESINI IHMAL ETMEMEKTE ETKENDIR SLM

MEHMET KOÇ

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.cubbeliahmethoca.tv
Adı
MEHMET
Soyadı
KOÇ
25 derece oda sıcaklığıdır oda çok iyidir. diğer üreticilerin daha düşük sıcaklığı ideal göstermeleri ekonomik olarak işe bakmalarındandır. eğer sizde biraz ekonomik davranayım derseniz sıcaklığı 18-20 li derecelere çekebilirsiniz ama 25 derece bence daha iyi bir sıcaklıktır.

Suat OKAN

Üyemiz
Adı
SUAT
Soyadı
OKAN
fazla sıcaklar hayvanı bunalttığı için tüye girme olasılığı artar. Ama 10  derecenin altındaki sıcaklıklarda ayaklarının üşüdüğünü fark ettim. En idealinin 17-20 derece olacağı kanaatindeyim. Sıfırın altındada yavru çıkarıldığını biliyorum. ama kuluçkanın başarı düzeyinin düşük olacağı kesindir.

cemilww

Yeni Üyemiz
peki sıcaklık 18-22 derece olması lazım üretim için onu anladım. Sıcaklık bu arada iken nem oranı ne olmalıdır?

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
18 dereceden yüksek olması uretim için çok iyi olur dikkatinizi çekerim bu kuşlar çok sıcak memleket kuşları

ertan kafalı

Üyemiz
Adı
Ertan
Soyadı
KAFALI
benim kümesimde nem oranı % 50 ve 60 aralarında oynuyo ama ben sobanın üstüne alüminyum bi tas koyuyorum ondan çıkan buhar nemi dengeliyo kış aylarında çokta verimli üretimler yapıyorum.en ideali üretici arkadaşlar için üste ısı veren ısımatik marka elektrikli sobalardan alıp üstünede bi tas su olay tamam:)ben bu şekilde randıman aldım sizede faydası olacaktır..bu arada sobanın termostatını 20-22 dereceye ayarladım muhteşem oldu.bazen kuşlarla kümeste yatmak istemiyo değilim:)  (bilgi paylaşıldıkça çoğalır-herkese bol bereketli üretimler)

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
ben şunu merak ediyorum deniz kenarındaki kentlerde yaz aylarında sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkıyor özellikle nemde oluyor ve çok bunaltıcı bir hava oluyor buralarda muhabbet besleyenler ideal sıcaklığı nasıl oluşturuyorlar yada hangi sıcaklık değerinde besliyorlar ayrıca verim nasıl oluyor?