USTALAR ACİL YARDIM SİŞİ YUMURTAYI CIKARAMIYOR VE ALTI KAN TOPLAMIŞ MOSMOR

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
05.03.201 2  de aldım kıcında yumurta vardı ilkini yumurtladı ancak kıcı anormal şişikti
ikinciyi 14.03 olmasına ragmen hala yumrtlamadı yuvayada yatmıyor artık 3-4 kere zeytinyagı içirip kıçına vsürdüm yine çıkaramadı elimde biraz ovcaladım ama olmadı ne yapmam gerek ayrıyeten bugun dikkatli baktım hayvanın kıcından yukarısı komle kan toplamış morarmış

bu hayvan sanırsam gidici acil yardım tavsiye

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Zeytinyağı fayda etmediyse Yumurtayı kendiniz çıkartmalısınız daha önceden yapmadıysanız bu işle haşır neşir olandan yardım isteyin eğer kuştan anlayan birini bulamassanız veterinere götürün veteriner çıkartacaktır.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Sizin müdahaleniz ölümcül olur başka metodlarla başarılı olunacağını sanmıyorum zeytinyağı v.s  Benim düşüncem veterinerler kurtarabilirse hayvanı sıkıntıdan kurtulur.

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Dikkatlice ve yavaşça yapmanız kaydıyla aşağıdakileri uygularsanız faydalı olur .

Bir kulak temizleme çubuğu veya enjektör ile kıçının iç kısımlarına doğru çok nazik ve yavaş bir şekilde bolca zeytinyağı sürün, sonrasında ayak diplerinden arka kısmına doğru elinizin baş ve işaret parmağı ile hafifçe baskı uygulayın yavaş ve çok yumuşak hareketlerle yumurtayı deliğe doğru itin.Burası çok önemli fazla bastırırsanız yumurtayı kırıp hayvanı öldürebilirsiniz.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Gürkan DEMİR' Alıntı:
Dikkatlice ve yavaşça yapmanız kaydıyla aşağıdakileri uygularsanız faydalı olur .

Bir kulak temizleme çubuğu veya enjektör ile kıçının iç kısımlarına doğru çok nazik ve yavaş bir şekilde bolca zeytinyağı sürün, sonrasında ayak diplerinden arka kısmına doğru elinizin baş ve işaret parmağı ile hafifçe baskı uygulayın yavaş ve çok yumuşak hareketlerle yumurtayı deliğe doğru itin.Burası çok önemli fazla bastırırsanız yumurtayı kırıp hayvanı öldürebilirsiniz.
sabah tekrar deneyeceğim tşk

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
geçmiş olsun bence bu işten iyi anlayan birine dyaptırmanızda fayda var yoksa kuşunuzu kaybedebilirsiniz

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
korkma kuşun poposuna birak zeytinyağısür ulak temizleme çöpüyle, içeide sür. biraz bkledikten sonra çıkarmaya çalış. bu senin için bir tecrübe olacaktır. başarabilirsin