Ustalar bi el atın!!!

jany

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dikbaş

Abicim bu kuşların ırkları durumları yaşları kaç acaba bütün bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum...

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
iki gurupta yerli muhabbet kuşu

ortalama 1 yaş civarındalar

2. gurup mavilerde hastalık var o kuşlar yavrularada gen olarak hastalığı aktaraır. kanat üzerinde tüy çıkmaz.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
hepside yerli ve ortalam 1 yaş civarı gibi ama resimler net değil.Kuşlar tüydemi hırpalnmışmı yoksa tüy hastalığımı var net fotoğraf koyabilirseniz.

jany

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dikbaş
Tüydeler evet o yüzden böyleler hırpalanmış gibi nasıl düzeltirim bunları

jany

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dikbaş
Vitamin yem ballı çubuk hepsini veriyprum hiçbiri eksik değil ne kadar zamanda düzelirler...

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Habil TANTA' Alıntı:

2. gurup mavilerde hastalık var o kuşlar yavrularada gen olarak hastalığı aktaraır. kanat üzerinde tüy çıkmaz.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehmet DİKBAŞ' Alıntı:
Vitamin yem ballı çubuk hepsini veriyprum hiçbiri eksik değil ne kadar zamanda düzelirler...
her zaman bunu söylüyorum biliyorum ama o hazır ballı çubuklar sağlıklı değiller kendiniz yapın
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yumurta
ve bu karışımı çırptıktan sonra karışım elle şekil verilebilecek hale gelene kadar içine bildiğimiz muhabbet kuşu yemi katın sonra bu köfte kıvamındaki karışımın ortasına ip geçirin 180 dercelik fırına atın tamamen kuruyunca çıkartın soğuduğunda kuşlarınız rahatlıkla yiyebilirler

jany

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dikbaş
Tşk ederim bugün denedim ilk mamayı hazırladım bakalım yiyecekler mi ...

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
o kuşlar tüyde değil gibi geldi bana her iki kanatta da aynı yerde tüyler yok.Kuşlar sizin değilde almayı planlıyorsanız falan bence uzak durun derim.

jany

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dikbaş
Yok kuşlar benim yavruyken bana geldi halen öyleler bunların çözümü yok mu düzelmez mi

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Hayır kardeşim onların çözümü yok.Doğuştan gelen bir hastalık ve hep öyle kalıcak malesef.Hastalığın adı French moult.Kimi kuslarda çok az olabiliyor,kimilerinde çok seninki gibi.Kalıtımsal bir şey olduğu için çözüm yok malesef.Yavrularada mutlaka aktarır.O kuşları üretmemen en doğrusu.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Habil TANTA' Alıntı:

+1

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Habil TANTA' Alıntı:

+1

eses026

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
sert
Emre CEYHAN' Alıntı:
Hayır kardeşim onların çözümü yok.Doğuştan gelen bir hastalık ve hep öyle kalıcak malesef.Hastalığın adı French moult.Kimi kuslarda çok az olabiliyor,kimilerinde çok seninki gibi.Kalıtımsal bir şey olduğu için çözüm yok malesef.Yavrularada mutlaka aktarır.O kuşları üretmemen en doğrusu.
malesef aynı sıkıntı bendede 1 çiftimde var.şimdi dişiyi başka erkekle eşleştirdim.bana bunu tavsiye ettiler.kan uyuşmazlığına benzer bir sorun oluyormuş.şimdi dişi yeniden yumurtladı çıkacak yavrularda aynı sıkıntı olucakmı çok merak ediyorum.