mehmet hoca
Üyemiz
Herkese öncelikle selamlar saygılar... 120 kuşla salma üretimi yapıyorum.. Kuşlarım iki ağız yavrularını verdiler.. Sonra yuvalıkları çıkardım ve dinlenmeye aldım.. İki aya yakın zamandır dinleniyorlar.. Aşırı derecede tüy dökmeye başlamışlardı. İç parazit olabilir diye fungizon tedavisi uyguladım..Sonra kuşlarım kendine geldi.. fungizondan sonra hem tüyden çıkmalarına yardımcı olmak hem de yeni yuva dönemlerine kondisyon için gün aşırı sirkeli su ile banyo yaptırdım. Ayrıca yine vitamin ve çimlendirilmiş buğday (dezenfekte edilmiş) ve cede mama falan verdim.. GELELİM SIKINTIYA.... kondisyonları süper, yeni tüyleri pırıl pırıl, kuşlar cıvıl cıvıl.. AMA DÜN İKİ TANE DİŞİM BAKTIM TÜNEKTEN YEM YEMEYE İNMİYORLAR.. BAŞLARI TÜNEKTEN DE AŞAĞI SEVİYEDE YERE BAKIYORLAR. YANLARINA YANAŞTIM HİÇ UMURLARINDA DEĞİLİM.. ELİME ALDIM KAÇMIYORLAR.. ALLAH ALLAH.. İSHAL Mİ DİYE BAKTIM O DA YOK..KURSAKLARI DOLU.. BIRAKTIM HAVAYA ZOR UÇUYORLAR.. TÜNEĞİ AYARLAYIP KONAMIYORLAR.. YANİ PUSULALARI BOZUK KUŞLARIN.. HAYIRDIR DEDİM VE İŞE GİTMEK ZORUNDAYDIM AYRILDIM. AKŞAM GELDİĞİMDE KUŞLAR YERDE TERS DÖNMÜŞ DEBELENİP DURUYORLAR VE ACI SON ÖLDÜLER HAYVANCAĞIZLAR.. BUGÜN YİNE İKİSİ DÜNKÜLER GİBİ YERE BAKIYORLAR.. EYVAH DEDİM VE AYIRDIM.. NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM. TEŞHİS YOK Kİ ORTADA TEDAV OLSUN.. KESİNLİKLE SALLABAŞ HASTALIĞI DEĞİL.. KUŞ BAŞINI SALLAMIYO PÜR DİKKAT YERE BAKIYO... ACABA DİYORUM VE %70-80 D EMİNİM. SEVDİĞM BİR ABİM KENDİNE ÖZEL GETİRTTİĞİ VİTAMNDEN VERMİŞ VE DOZUNU İYİ AYARLA DEMİŞTİ.. DOZ AŞIMI MI OLDU DİYORUM.. EĞER ÖYLE OLSA BÜTÜN KUŞLARDA AYNISI OLUR DİYORUM.. BAŞKA BİR SEBEBİ VARMIDIR SİZCE lütfen yardm bekliyorum. SAYGILAR