USTALAR!!!!! BİÇARE'YE BİR ÇARE (ilk defa başıma geliyor, Günay Usta'yı aradım O

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
Herkese öncelikle selamlar saygılar... 120 kuşla salma üretimi yapıyorum.. Kuşlarım iki ağız yavrularını verdiler.. Sonra yuvalıkları çıkardım ve dinlenmeye aldım.. İki aya yakın zamandır dinleniyorlar.. Aşırı derecede tüy dökmeye başlamışlardı. İç parazit olabilir diye fungizon tedavisi uyguladım..Sonra kuşlarım kendine geldi.. fungizondan sonra hem tüyden çıkmalarına yardımcı olmak hem de yeni yuva dönemlerine kondisyon için gün aşırı sirkeli su ile banyo yaptırdım. Ayrıca yine vitamin ve çimlendirilmiş buğday (dezenfekte edilmiş) ve cede mama falan verdim.. GELELİM SIKINTIYA.... kondisyonları süper, yeni tüyleri pırıl pırıl, kuşlar cıvıl cıvıl.. AMA DÜN İKİ TANE DİŞİM BAKTIM TÜNEKTEN YEM YEMEYE İNMİYORLAR.. BAŞLARI TÜNEKTEN DE AŞAĞI SEVİYEDE YERE BAKIYORLAR. YANLARINA YANAŞTIM HİÇ UMURLARINDA DEĞİLİM.. ELİME ALDIM KAÇMIYORLAR.. ALLAH ALLAH.. İSHAL Mİ DİYE BAKTIM O DA YOK..KURSAKLARI DOLU.. BIRAKTIM HAVAYA ZOR UÇUYORLAR.. TÜNEĞİ AYARLAYIP KONAMIYORLAR.. YANİ PUSULALARI BOZUK KUŞLARIN.. HAYIRDIR DEDİM VE İŞE GİTMEK ZORUNDAYDIM AYRILDIM. AKŞAM GELDİĞİMDE KUŞLAR YERDE TERS DÖNMÜŞ DEBELENİP DURUYORLAR VE ACI SON ÖLDÜLER HAYVANCAĞIZLAR.. BUGÜN YİNE İKİSİ DÜNKÜLER GİBİ YERE BAKIYORLAR.. EYVAH DEDİM VE AYIRDIM.. NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM. TEŞHİS YOK Kİ ORTADA TEDAV OLSUN.. KESİNLİKLE SALLABAŞ HASTALIĞI DEĞİL.. KUŞ BAŞINI SALLAMIYO PÜR DİKKAT YERE BAKIYO... ACABA DİYORUM VE %70-80 D EMİNİM. SEVDİĞM BİR ABİM KENDİNE ÖZEL GETİRTTİĞİ VİTAMNDEN VERMİŞ VE DOZUNU İYİ AYARLA DEMİŞTİ.. DOZ AŞIMI MI OLDU DİYORUM.. EĞER ÖYLE OLSA BÜTÜN KUŞLARDA AYNISI OLUR DİYORUM.. BAŞKA BİR SEBEBİ VARMIDIR SİZCE lütfen yardm bekliyorum. SAYGILAR

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
Günay Usta'yı aradım O da şaşırdı (Başlıkta Yarım Kalmış) Acaba kuşlarda bakteri veya iç parazit var direkt beyinlerine mi etki etmiş bilemedim bir türlü.. En kötüsü bu ve en kötüsünü aklıma getiriyorum..

Çağrı SÜPAHÜ

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.youtube.com
Adı
Çağrı
Soyadı
SİPAHİ
120 kadar kusunuz varsa ve hepsi ayni sonla olmeye basladiysa bian once veteriner hekime basvurmalisiniz hepaini kaybetme riskiniz var burada tedavi teshis asamasi ve ilac tedavisi kuslarinizi riske atar diye dusunuyorum  en iyisi veteriner hekim e bi danisin

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
üniversitelerin hayvan hastanesine götürebilirsin yada bir veterinere ölen kuşlarda laboratuvar testi uygularlar. geçmiş olsun

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yakınlarda.. özel bi hastane varsa.. insan hastanesinden söz ediyorum.. Kuslarınızın dışkılarından alın.. kafeslerde besliyorsanız her kafesten alın.. bir kapa doldurun dışkılarınız taze olursa iyi olur..  hastanenin labuvatuarına götürün.. orda gaita testi yaptirin.. mikrop ne varsa dışkıda cıkacaktir.. size hangi mikropun cıktıgını söyleyeceklerdir.. ona göre ilac kullanımı yapabilirsiniz gecmis olsun..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
telefonda de dediğim gibi, böyle birşey ilk defa duydum, ölen kuşlardan test için laburatuvara götürebilirsin.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Ben teşhisi koydum da, bir de resimlerini gönderir misin bana özelden veya https://www.facebook.com/BilalERDEM.Amazonia burdan özelden mesaj yoluyla.

Herşeyin bir çaresi vardır...

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
antalyada varmı bilmiyorum ama izmirde ege üniversitesinin içinde tarım ve hayvancılıkla ilgili bir bölüm varmış banada balçovada petshop çu bir abim solemişti hasta kuşlarım vardı.. onlardan yaşıyan ama hasta olan bir kuşumu götürmemi ve orda otopsi yaptırmamı soledi eğer antalyada da üniversite hastanesi varsa ve hasta ve kurtulamıcağını düşündüğün kuşun varsa böle bir yere götürmeni tavsiye ederim kesin ve net sonuc alırsın araştırmanı tavsiye ederim salma üretimi hastalık konusunda cok riskli bir üretimdir ve en küçük risk bile alınmamalıdır

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
gerek buradan yazan gerekse telefonla arayıp yol gösteren bütün herkese teşekkür ederim.... kuşlar şimdilik normal.... hatta normalden de öte süperler....muhtemelen vitaminin dozunu fazla kaçırdım direnc zayıf kuşlarda etkisi büyük oldu... inşallah böyledir...