Ustalar büyük bir sorunum var yumurtadan çıkan yavrular ölüyor

skipper

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ilker
Soyadı
divdiv
İlk yavrular çıkmaya başladı fakat ilk günlerinde ölümler yaşanıyor 2. yavruyuda bu sabah kaybettim ne yapabilir. iyi günler dilerim.

erdem

Takipçi Üyemiz
Adı
ERDEM
Soyadı
ADALETSEVER
ÇİFTİNİN İL KULUÇKA YAVRULARIMI ACABA.

skipper

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ilker
Soyadı
divdiv
daha önce yavrusu alınmış çitfler günde bir sefer yuvalığı konturol ediyorum yumurtalar çok fazla oynamıyorum. Tüy döneminde kuşlar bu etken olabilirmi?

erdem

Takipçi Üyemiz
Adı
ERDEM
Soyadı
ADALETSEVER
Ölmüş yavruların kursaklarında yem varmı.bide ezilmiş olabilirmi.bunlardan hiç biri yoksa mikrobik hastalık olabilir.

skipper

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ilker
Soyadı
divdiv
kursaklarında yem var ilk yavru iki gün 2. yavruda belki 1 kaç saat yaşadı akşam baktığımda yumurtadan çıkmamıştı sabah çıkmış vede azda olsa kursağında yem var talaş değiştirmek gerekiyor o zaman tezalemeyim.  :(  yeni üretim yapanmaya başladım ilk yavruların ölmesi üzücü

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Anne baba bakıyorsa ve yavru ölümü gerçekleşiyorsa mikrobik kaynaklıdır. Bunda da en büyük etken yuvalığın hijyenik olmamasından kaynaklanır. Ben 3 günde bir talaşlarını tazelerim

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
AZİZ TÜRKER' Alıntı:
şahin abi mikrobik derken ne yapmak lazım ilaç falan tavsiye edebilecegin varmı
Yuvalığı dezenfekte edip temizliğine devamlı dikkat etmen lazım. bunun için herhangi kullanılan bir ilacı yok

skipper

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ilker
Soyadı
divdiv
işimi gücümü bıraktım talaşını değiştirdim ewe gittim daha önce ince talaş vardı şimid kalın talaş koydum dişi yadırgadı ilk ama akşam ewe gidince bakacağım yatmıyorsa yumurtaları diğer çiftlerin altına aşıracağım.