ustalar lütfen yardım. çok garip bir durum( resimli)

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Ahmet YALÇIN' Alıntı:
ev'e daha kuş almam mümkün değil, üretici arkadaşımın orayada götürmek fikride de sıcak gelmiyor nedeniyse ne bileyim belki üretici çekinecek acaba hastalığı felan varda diğerlerine bulaşırmı diye birde yada tam tersi olurmu korkusu var. hem alıştılar benim kaldıkları yere lşimdi yeniden başka mekana gidecekler sonra tekrar gelecekler.

peki dişi kuş tam olarak kızışırsa kafes içinde davranışlar değişirmi? yani dişi erkeği kovmayı bırakır, erkekte kafesle değil dişiyle çiftleşmeye çalışırmı. yada erkek alışkanlığını devam ettirip kafesle çiftleşmeye davammı eder.

son olarak acaba bizim kerata çiftleşmeyimi bilmiyor :)
veteriner ilaçları satan bir yerden vitaform alıp sularına litreye 2 çay kaşığı hesabı ile karıştırıp kullanın 3 gün her gün suyu tazeleyip yeni karışım ile suluğunu doldurmak suretiyle taze hazırlamış olduğunuz vitaformlu su verin en fazla 3 4 gün kullanmanızda fayda var antibiyotik içeriğinden dolayı fazlası kuşa zarar verebilir başlıca zararı ise mineral eksikliğine bağlı kanibalizme kadar gidebiliyor bu yüzden dikkkatli kullanmanızı tavsiye ederim vitaform sizin probleminizzi çözecektir aklıma gelmişken kuşları çok fazla izlemeyin yem su değişiminden değişimine yaklaşın gerekirse çiftleşip yumurtlayana kadar ondan sonra rutin kontrollere devam edersiniz rahatsız etmicek biçimde zaten ayrıca havasız kalmayacağı içine girince terleme yapmıcak bir malzemeden yapılmış yeterli ölçülere sahip içerisini ince çam talaşı ile destekleyeceğin güzel bir yuvanın da olması menfaatine olacaktır kolay gelsin.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Kuşlarınızın yemine nijer ekleyin 2 ay sonra bakın ne hale geliyorlar.

kadir bayram

Üyemiz
Adı
kadir
Soyadı
bayram
bu kuşların aynısı bende de var 3.5 ay oldu alalı benim dişi kuşta aynı problemleri yapıyordu 15 gün önce bir takım daha kuş aldım ve kafesleri yan yana sakin olan bi odaya koydum ve 2 gündür o erkeği yanına almayan dişi kuşum yuvalıktan çıkmaz oldu ve eskisinden daha çok birbirleriyle ilgililer bence bir takım daha al ben faydasını gördüm inş sende görürsün..

disasterus

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
yalçın
ilgilenen tüm ustalara teşekkür ediyorum.. tek tek yerine getireceğim tavsiyelerinizi..

ancak

dişi kuşun herhangi bir hastalığı olduğunu sanmamakla beraber. dışkısı normal renk ve kıvamda burunda yada gözde herhangi bri akıntı yok.

nefes alması sessiz.  çok fazla anlamıyorum ama sanki nefes alıp verirken kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor. bu da normalmi anormalmi şimdi düşünmeye başladım.
yoksa hareketli olduğu zaman vıcırdıyor bağırıyor çağırıyor koşturuyor.. sağa sola sekiyor kafasını aşağı yukarı oynatıyor..

beni asıl endişelendiren ve vazgeçilmezim olan erkek kuşumun,  dişi düzelse veya kızışsa bile  KAFESLE çiftleşme alışkanlığını bırakmaması

selametle...