USTALAR MANTAR İÇİN ACİL YARDIM:(

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Arkadaşlar merhaba bu gün salmamda kuşlarımı kontrol ederken bir kuşumun gaga çevresinde hafif, alt gaganın dibinde yoğun bir mantar oluştuğunu gördüm hemen petshoptan berbat kokan bir mantar kremi alıp ayaklarına ve gaga çevresine bol bol sürdüm, daha sonra akılma geldi kuşun eşini yakalayıp kontrol ettim ve onun gagasında ve ayaklarında da hafif başladığını gördüm ikisinide güzelce ilaçlayıp ayrı bir kafese aldım bundan sonra ne yapmam gerekiyor , salmamda toplam 7 çift kuşum var birtanesi yumurtalı , bu hastalık için kremden başka korunma ve tedavi edici birşey yok mu? suya katılan veya salmayı dezenfekte edecek birşey ne olur yardımlarınızı esirgemeyin crying

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Mantarlı bölgelere vazelin kullanın etkilidir dezantektan olarak ben biocon a kullanıyorum veteriner ilaçları satan yerlerde bulabilirsiniz Geçmiş olsun

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Kullandığım mantar kreminden daha etkilimidir vazalin? Peki diğer kuşların korunması bulaşmaması için yapılacak başka birşey yok mu?

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
inşallah dediğiniz kadar kolay atlatırım bu hastalığı valla sabahtan beri kafaya taktım leyla gibiyim moralim çok bozuldu, o zaman kullandığım ilaç'ı bırakıp vazalin süreyim bildiğimiz vazalin değilmi bu el'e ayağa sürülen yumuşatsın diye.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Sezgin ANIL' Alıntı:
Mantarlı bölgelere vazelin kullanın etkilidir dezantektan olarak ben biocon a kullanıyorum veteriner ilaçları satan yerlerde bulabilirsiniz Geçmiş olsun

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Vardiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim sağ olun arkadaşlar.

E

elaziz2316

Guest
    Geçmiş olsun. Keşke diğer hastalıkların da tedavisi bu kadar basit olsa. Siz gene de şanslı sayılırsınız. Esas olan kuşları hasta etmemektir. Gerekli tedbirleri alırsak hastalık riskini en aza indirmiş oluruz.

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Kuşların durumu şimdi daha iyi ama vazelin ve teramisin krem sürüdüğüm için yüyleri çok kirlendi çok pis ve çirkin gözüküyorlar ne yapmalıyımki biran önce kendilerini temizlesinler eskisi gibi olsunlar?

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
slm ben eczanelerde satılan göz teramisinlerinden kullanıyorum çok etkili 2 veya üç günde tamamnen geçiyor tavsiye ederim....

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
dediğiniz belirti genelde mantardan ziyade mite adı verdiğimiz parazit formundaki canlıların kuşun vücudunu mesken edinmesinden kaynaklanan bir gösterge olabilir ilk etapta sadece bütün kuşlarınızın enselerinden birer damla tam kafa taslarının arkasına olacak sekılde derılerıne cedora adlı ilacı damlatmanızdır içeriği ivermectin olan bu ilacın muadilleri mevcuttur vilmectin ve ivomec gibi... iki hafta ıcerısınde kaybolup dokulmezlerse baska bır tedavı onerebılırım kremlerle kuslarınızı yormayın bu ılac ıc dıs parazıtlerın hemen hepsınde etkındır bagırsak kurtlarını doktugu dahı biliniyor fazlası kısmı felclere ve sınır sıstemındekı dıger sıkıntılara neden olmaktadır yavruya kusan bır anac ıse yavruların en az 25 gunluk olmalarını beklemelısınız aksı taktırde yavrularınızda kayıplar olacaktır  bunun  yanı sıra tavsıyem nem sıgara dumanı ve havasız ortamlardan kuslarınızı uzak tutun kuslarınıza sterıl kus kumu yedırın kalıtelı yem kullanın ıyı bır beslenme dıyetı ıle ılacsızda ıyılestıklerı gozlemlerım arasındadır kolay gelsın.

asya

Üyemiz
Adı
Cihan
Soyadı
Ahlat
Apdullah bey enseye damlatılan ilaçlar salma üretimi yaptığından diğer kuşların bu ilacı eğızlarına aldığında zehirlenmelere sebep olmaz 'mı? çünkü eşler birbirlerinin enselerini okşayıp kaşıyorlar: