ustalardan kuştaki şişik hakkında acil bilgi ricam ?

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
kuşum resimde görüldüğü gibi KIZGIN VE alırken yumurta var çiftleşiyor dendi çiftleştiğinide gördüm..... şişlik kuyruk atması vardı....  alıp evdeki box kafesime eşiyle birlikte attım.  zaten 3 çiftim var.. bugün 15. gününü doldurdu... erkek te tüyde.. ortam değişiminden. 

altındaki şişlikte yumurta yok fakat yağ bezesi olma ihtimali varmıdır... dıştan durgun haldeki resmi ile alttan resmini çektim.. bilgi verirse ustalar ve bilgili arkadaşlar çok sevinecem... olumsuz bir durum da iade etmem gerekecek... üretici kurbanı olmak istemem.. kuş canlı iştahı yerinde.. :) acil olma sebebi bu yüzden... tşk ederim..

normalde deri makattaki gibi pembemsi olması gerekmezmi... üste doğru neden sarı renkte onu merak ettim..

resim 1

resim 2

resim 3

resim 4

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
yumurta varsa şiş olan bölgeye dokunarak hissedebilirsiniz normalde...eğer yumurta sertliği yoksa o konuda ustaların yorumunu beklemek lazım.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
Mustafa ALACA' Alıntı:
yumurta varsa şiş olan bölgeye dokunarak hissedebilirsiniz normalde...eğer yumurta sertliği yoksa o konuda ustaların yorumunu beklemek lazım.
mustafa yumurta olsa 15 gün dür bende yumurtlardı . ama kontrol ettiğimde yumuşak , tüyde sık değil...  ama şişlik ve yumurta varmış gibi gözüküyor. kuyruk üstüde yumurta varmış gibi kambur.

dediğin gibi ustalar ne der bende merak ediyorum. günay usta telefonda bişey dedi ama linki yolladım tam bakıp bilgi verecek...

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
konu güncel arkadaşlar acil olduğundan bilgi rica ediyorum. tşk ederim.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Mehmet AYAN' Alıntı:
tşk ederim.  yağ bezesi bu şekilde şişkinmi oluyor. ve yağ bezesi geçicimidir.  kafama takıldıda :)
Geçicidir. az egzersiz yapması lazım uçurman fln Yinede kesin yağ bezesi kanısına varmak için ustalarında yorumlarını beklemek lazım

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
Geçicidir. az egzersiz yapması lazım uçurman fln Yinede kesin yağ bezesi kanısına varmak için ustalarında yorumlarını beklemek lazım
Tamamdır tşk ederim ozan :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
kesin birşey söylemek çok zor, şişlik çok da fazla değil, bendeki dişilerin nerdeyse tamamı bu şekilde ve yumurtlayıp yavru byütme sorunu yok. Yağ bezesi var diyebilmemiz için kuşun altı çok daha fazla şiş olması gerekiyor. Geçen yıl dişilerin birtanesinde yağ bezesi oluşmuştu ve iki ayağı ile ayni anda tüneye tutunamıyordu...okadar şişti yani. Veterinere gösterdim tümör var dedi ve tedavisi yokmuş...sadece amelyatla alınabiliyormuş ama kuşlarda operasyon çok riskliymiş. Bizde kuşu kendi haline braktık, erkeği 6-7 ay kadar dişisine baktı ama sonunda dişi pes etti ve kaybettik. Bence kuşunda bir sorun yok gibi geliyor ama bekleyip görmek gerekiyor.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
kesin birşey söylemek çok zor, şişlik çok da fazla değil, bendeki dişilerin nerdeyse tamamı bu şekilde ve yumurtlayıp yavru byütme sorunu yok. Yağ bezesi var diyebilmemiz için kuşun altı çok daha fazla şiş olması gerekiyor. Geçen yıl dişilerin birtanesinde yağ bezesi oluşmuştu ve iki ayağı ile ayni anda tüneye tutunamıyordu...okadar şişti yani. Veterinere gösterdim tümör var dedi ve tedavisi yokmuş...sadece amelyatla alınabiliyormuş ama kuşlarda operasyon çok riskliymiş. Bizde kuşu kendi haline braktık, erkeği 6-7 ay kadar dişisine baktı ama sonunda dişi pes etti ve kaybettik. Bence kuşunda bir sorun yok gibi geliyor ama bekleyip görmek gerekiyor.
Tamam günay abi. değerli yorumların için teşekkür ederim. biraz rahatladım şimdi. dediğin gibi bekleyip görmek gerekli.  umarım daha da büyümez..

MURAT_

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
aşkın
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
+ Günay abiye katılıyorum

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Popodaki yağlanma bence de normal. Ben köyde tavukları yakalayıp 6-7 günde bir kontrol ederdim. Yaz olduğundan kene var mı bit var mı diye. O zaman popolarına da bakardım yumurta yapması yakın mı? Bir hastalık, popoya dışkı yapışması falan var mı diye. Benim gözlemime göre bu yağ bezesi genelde ilk yumurtasını yapmış tavuklarda oluyordu. Gençler daha ince oluyor. Yaşlı olanlar beslenmiş ve yağlanmış olduğundandır belki de.Ama muhabbet kuşlari için bir şey söylemem yanlış olur.