USTALARDAN YARDIM LÜTFEN...

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
sayfa yönetimi ve siz değerli üyeler sizlerin engin bilgileri sayesinde artık yavru almaya başladım çok mutluyum.

1.yavrum yuvadan çıktığında babası yavrusuyla çiftleşmeye çalışıyordu yavruyu kafesten ayırdım yavru maşallah çok iyi durumda.

2.yavrum yuvadan çıktığında baba birşey yapmıyordu ama o sıralar çiftleşen bir döenemdeydiler.anne kuş yavrusunun yanında yem falan öğetiyordu sanırım ama yavru anneden yem istedikce anne kuş yavrunun ense tüylerini çekip yavruyu bağırtıyordu.bu tarz sert hareketler olağan şeylermi?

uzun sorularım için özürdilerim.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Kardeş bendede erkek kuş yavrunun ense tüyünü yoluyordu 1 gün sonra yavruyu nerdeyse öldürüyodu son anda kurtardım sana tavsiyem 1. yavrunun yanına koy hemen yavruyu hem 1. yavru yem kusar hemde öğretir ona yem yemeyi

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
1. Ayırdıysanız sorun yok. Bazen böyle şeyler yapıyorlar.
2.Bunlar normal hareketler değil. Ayırdığınız için sorun kalmamış. Büyük ihtimalle dişiyle erkek tekrar çiftleşmek istediği için bu tarz hareketlere girmişler.
İyi forumlar.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Erkek çiftleştmeye çalışmıyor, üzerine basıp kafasını gagalayarak öldürmek için kuşu ayak altına almaya çalışıyordur büyük ihtimalle. Sizde olayı yanlış anladınız sanırım.

Bu ve bunun gibi öldürme, dövme girişimleri tekrar yumurtlayacaklrının, yada yumurtladıklarının alametidir.

Bu durumda; yavru derhal ayrılmalı, yem yiyemiyorlarsa başka bakıcı anneye verilmeli, böyle bir bakıcı yoksa ucunda sibop lastiği takılı enjektör ile elle besleyerek büyütülmelidir.

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
cevaplarınız için çok teşekkürler.
yavrumuz azcık kabarık duruyor ama yem kırmayı sanırım artık öğrendi çoğu zaman yerde yem yiyor diğer zamanlarda tünekte kabarık olarak uyukluyor.bir ara çok az miktarda ishal var gibiydi onuda azcık tetremezatin vererek atlattık.şimdilik gücünü toplamasını bekliyorum.