Ustalarım 20 M2 Üretim Hanem için yardımlarınızı bekliyorum

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
abilerim evimiz arkadında bir depom var yanlız duvarları sıvasız üstünde çatı mevcut ölçüleri 3m ye 4,5 m uzunluğunda bir depo bir tarafını kömürlük olarak kulanıyorum diğer tarafı boş boş olan tarafı değerlendirmek istiyorum  duvarlara ve tavana strafor döşesem dışarıdan hiç bir şekilde soğuk girişi olmasa odada sadece bir ampül yaksam ortam  kışlarında vücüt ısı ile ısınırmı yoksa odayı ısıtmam için ısıtıcı yakmak zorunda kalırmıyım  yardımlarınızı bekliyorum burada kışın geceleri max -25 dereceyi görmektedir geçen sene -35 i gördük allaha şükürler olsun 

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
Tabiki gerekir kuslarin sağlıklı olması için 20 derecenin altına
düşmemesi gerekir

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
ama ustalardan bazıları 14 derecede verim aldım bir sıkıntı çıkmadı demiş  yani bu yalıtımla ısıtıcı yakmam gerekir

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Timuçin ULUER' Alıntı:
ama ustalardan bazıları 14 derecede verim aldım bir sıkıntı çıkmadı demiş  yani bu yalıtımla ısıtıcı yakmam gerekir
ustad -35 i gördük dediğiniz bir yer strafor be yazar ampul ne yazar soba kurabilirsiniz dış kısımdan sitemizde ornegi var harika olmuş veya başka bir sekilde olabilir ama ısıtma sistemi olmadan imkansıza yakın mesela MALATYA -20 yi görmüyor Heralde ama burada imkansız ısıtmasız kuş besleyemem

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Hamdi KALİ' Alıntı:
ustad -35 i gördük dediğiniz bir yer strafor be yazar ampul ne yazar soba kurabilirsiniz dış kısımdan sitemizde ornegi var harika olmuş veya başka bir sekilde olabilir ama ısıtma sistemi olmadan imkansıza yakın mesela MALATYA -20 yi görmüyor Heralde ama burada imkansız ısıtmasız kuş besleyemem
+1

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
straforu kesinlikle dışarıdan kaplama şeklinde yapın.içeriden faydası olmaz.ben bir defa 5 derece gördüm kuşları toparlayana kadar akla karayı seçtim.kesinlikle soba vs gerekli

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
14-15 derecede çok rahat yavrular yumurtalar alıyorum. gidipte 20 derece yapacağım diye yüksek elektrik faturaları ödemenize gerek yok. şayet izolasyon yeterli derece koruma sağlıyordur 20 dereceyi içeride uzun süre muhafaza eder orasını anlarımda sizin yalıtım sorununuz varken 1 derecelik fark bile sayacın  rakamlarını çarkıfelek final için dönüyor gibi bir durum ortaya çıkaracaktır.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
BİR AMPÜL YAKMANIZIN BİR FAYDASI OLMAYABİLİR -25/-35 HAFİSE ALINACAK BİR SICAKLIK DEĞİL İMKANINIZ VARSA GÜZELCE BİR DIŞ SIVA VR YALITIM YAPIN AMA YİNEDE GARANTİSİ YOK
15  DERECEYİ BULURSANIZ NE MUTLU

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
iç duvara ve tavana 5 cm XPS strafor levha döşeyin, bunu uygularken levhaları doğrudan duvar ve tavana uygulamayın. Levhalarla ve duvar (ve tavan) arasında 4-5 cmlik hava boşluğu oluşacak şekilde yapın....unutmayın ki ısı izolasyonunu sağlayan dıvarlar arasında hapsolan havadır. Mesela straforu uygulamadan önce iç duvarın 5 cm dışına gelecek şekilde alçıpan veya betopandan 2nci bir duvar yapın, ve straforları bu duvar üzerine yapıştırın. Bu şekilde duvar ile strafor duvar arasında 5 cmlik bir hava boşluğu oluşmuş olacak.

Daha sonra dış dıvara mantolama tarzı ısı yalıtımı yapabilirsiniz,

...ama yine de kışın soğuk aylarında mekanı ısıtmanız gerekecek. Yapacağınız bu izolasyon mekanı ısıtmak için değil, ısınma giderlerinde tasaruf sağlamak için olacaktır. Buna benzer bir ısı izolasyonu yaparsanız, 1 yağlı ve termostatlı radiyatör ile mekan ısısını çok ekonomik bir çekilde sabit tutabilirsiniz.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
14-15 derecede çok rahat yavrular yumurtalar alıyorum. gidipte 20 derece yapacağım diye yüksek elektrik faturaları ödemenize gerek yok. şayet izolasyon yeterli derece koruma sağlıyordur 20 dereceyi içeride uzun süre muhafaza eder orasını anlarımda sizin yalıtım sorununuz varken 1 derecelik fark bile sayacın  rakamlarını çarkıfelek final için dönüyor gibi bir durum ortaya çıkaracaktır.
+111

Timuçin ULUER' Alıntı:
Timuçin ULUER' Alıntı:
abilerim evimiz arkadında bir depom var yanlız duvarları sıvasız üstünde çatı mevcut ölçüleri 3m ye 4,5 m uzunluğunda bir depo bir tarafını kömürlük olarak kulanıyorum diğer tarafı boş boş olan tarafı değerlendirmek istiyorum  duvarlara ve tavana strafor döşesem dışarıdan hiç bir şekilde soğuk girişi olmasa odada sadece bir ampül yaksam ortam  kışlarında vücüt ısı ile ısınırmı yoksa odayı ısıtmam için ısıtıcı yakmak zorunda kalırmıyım  yardımlarınızı bekliyorum burada kışın geceleri max -25 dereceyi görmektedir geçen sene -35 i gördük allaha şükürler olsun 
kömürlükle kuş beslemey yeri aynı olacak ise fare olayına dikkat edin.

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Hamdi KALİ' Alıntı:
Senin bulunduğun yere ısıtma şart hocam...

erken

Yeni Üyemiz
Adı
ekrem
Soyadı
hekimoğlu
-35 -20 yalıtım ve ampul sen evinde dene istediğin ısıya ulaşırsan ısınma probleminde çözülür

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
abilerim burası sibirya değil ama geçen sene gördük - 30 ü biz işi en zorundan bakalım diye böyle dedim ama kömürlüğün yanında ayrı bir oda daha var orayı yapmayı planlıyorum ortamın fotosunu çekip size gösterebilirim

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
diğer yorumlara da önem verin, -20 derecede veya altında bir soğuktan bahsediyoruz, ama benim dediğim gibi bir uygulama yaparsanız ısı problemine kesin çözüm sağlarsınız. Masraftan kaçıp sadece iç veya sadece dış ısı izolasyonu yaparsanız bir işe yaramaz.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
günay abi gibi işin ehli bir abimiz bişey diyorsa doğrudur inşaat izalasyon falan ben anlamam ama günay abiye her türlü güvenebilrsiniz timuçin bey.

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
garip guraba bir insanın deposu ne olacak abi 3duvar var kapı bile yok :(  işin şakası abi çok uygun bir dükkan buldum ama hem dükkan hemde  üretim için tutacağım dükkana gitmem beni sıkıntıya düşürür düşüncesi ile evimin arkasında bulunan depoyı faliytee sokmak istedim sabah işe gitrmeden vede işten geldikten sonra ilgilenmem daha kolay olur vede hanımımda ilgilenir diye böyle bir düşünce içindeyim bildiğiniz üzere bayanlar bizden daha titiz bakmaktadır kuşlara  forumda bir ablamız var maşşallah kuşlarına ne kadar güzel bakmış bye_happy

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Timuçin ULUER' Alıntı:
garip guraba bir insanın deposu ne olacak abi 3duvar var kapı bile yok :(  işin şakası abi çok uygun bir dükkan buldum ama hem dükkan hemde  üretim için tutacağım dükkana gitmem beni sıkıntıya düşürür düşüncesi ile evimin arkasında bulunan depoyı faliytee sokmak istedim sabah işe gitrmeden vede işten geldikten sonra ilgilenmem daha kolay olur vede hanımımda ilgilenir diye böyle bir düşünce içindeyim bildiğiniz üzere bayanlar bizden daha titiz bakmaktadır kuşlara  forumda bir ablamız var maşşallah kuşlarına ne kadar güzel bakmış bye_happy
Düşüncelerin güzel allah yolunu açık etsin, yerinin olmasıda sana artılar katıyo sadece elindeki maddiyatı bilmeden biz sana öneriler sunabilirz. Eğer -20 dereceleri falan görüyosanız mutlaka ısı yalıtım gerekli. Buda yeterli olmayacaktır tabiki o derecelere. Hava bu sonuçta rüzgar sert olur kapının altından girer pencere kenarından girer v.s v.s.... Bunun içinde ufak bi ısıtıcı işinizi görecektir...

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
hepinizin tecrübeleri burada ön plana çıkıyor abilerim hepinize çok tşklür ediyorum burada çok güzel bir ailesiniz herkes birbirinden değerli insanlar yardımlarınıza her zaman ihtiyacım var beni bu yolda yanlız bırakmadığınız ve bırakmıyacağınız için çok tşk ederim