Üstatlar bilgi verirlerse sevinirim .

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar  :)

Şubatın 1 den itibaren çiftim yumurta yapmaya başladı ve ayın 13'de son yumurtasını yaptı baktımda yumurtalar boş %90 bence ama bu ayın 28 kadar beklicem . benim sorum eger ben 7 yumurtasını alınca ne tür sıkıntı yaşarım ? bide erkek daha önce hiç çiftleşmedi o yüzden olabilirmi bide dışarı kaçtı 3 gün 3 gece dışarda kaldı o yüzden dölleyemiyo olabilirmi bide Avi-vit Multivitamin koyuyorum sularına . 3 çiftim var toplam..
ben alınca tahmin kaç haftada yine yumurta yaparlar ??

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
hemen 1-2 hafta içindemi başlıyor yumurtlamaya erkek zaten kızgın yani dişi strese girer yumurta yapmaz  fakat 2 çiftim var bir birini kızgınlaştırıyolar ..

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
ilk kuluçkaları ise tecrübesizlikten yumurtalar döllenmemiş olabilir.
yumurtlamaya hazırlarsa 1-2 haftaya bidaha kuluçkaya yatarlar. kullandığınız vitamini ben uzun yıllardır kullanıyorum ve memnunum bir sıkıntı yaşamadım hiç. aynı zamanda yumurta mamasıda kullanın. mürekkep balığı kemiği de kafeste bulundurmanız faydalı olacaktır.

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
Ya kalamar kemigi falan herseyi bulunduruyomda yani alsam.. 2 haftaya yumurta yapar fakat disi zarar gormez degilmi ?
Bide bu yumurta mamasi tam olarak ne ise yariyo ve tarif varsa bn hazir mama veriyorumda :) simdiden tesekkur ederim

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
siz kuşların besin ihtiyaçlarını giderin mama, vitamin, kemik vs. o zaman dişiye zararı olmaz. Yumurta maması tarifleri sitede mevcut geçmiş konulardan arama yapıp bulabilirsiniz. Mama kuşlarınızı dinç tutar ihtiyaç duydukları besin ihtiyaçlarını karşılar protein, vitamin ve çeşitli elementlerin eksikliğini giderir, kuluçkada ve tüy dökümünde ki kuşların fazla yıpranmasını engeller ve aklıma puan gelmeyen bir çok yarar sağlar.