üstatlar sizce neden böyle yapıyor yardım edin ...

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
kuşum 3 yumurta yaptı 1. kırdı 2.yedi 3.yere taba attı fakat 2 yumurtdan sonra hiç yanaşmadım 1,5-2 gün.. bi bakim dedim 3  yumurta vardı sonra üstleri örtüm dişi içerdedi sonra bi çırpınma sesleri geldi gidip baktın tabana atmış yumurtayı krılmış içide sapsarıdı sanırım doludu. sizce ne sıkıntısı varda bunu yapıyor ??

Meto55

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Metin
Soyadı
Özkurt
Mertcan YILMAZ' Alıntı:
kuşum 3 yumurta yaptı 1. kırdı 2.yedi 3.yere taba attı fakat 2 yumurtdan sonra hiç yanaşmadım 1,5-2 gün.. bi bakim dedim 3  yumurta vardı sonra üstleri örtüm dişi içerdedi sonra bi çırpınma sesleri geldi gidip baktın tabana atmış yumurtayı krılmış içide sapsarıdı sanırım doludu. sizce ne sıkıntısı varda bunu yapıyor ??
erkeği ayır bnce strese sokablr ve kuşlar normalde nasılsa öyle yap yumurtlaynca üstünü felan kapatma her zamanki gbi yap snde fzla elleme yumurta yemesi kalsiyum eksikliğidir kalamar kemiği vya kaliteli bi minaral blok almalısn mamasına yumrta kabuğu kır ver

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Metin bey zaten size doğru cevabı vermiş, kuşunuz strese girmiş onları rahatsız eden bişeyler var. Bu arada kuşlarınızın kaçıncı kuluçkası bu.
Yumurtalarını yemesinin nedeni olarak kalsiyum eksikliği olabilir.
Bunun için mürekkep balığı kemiği, yumurta maması, vitamin desteği sağlanabilir.

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
çifitm bende ilk kuluçkası her şeyini veriyorum yumurta mamasıda veriyorum yemiyor sanırım ..

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
siz yine mamayı koyun kafese elbet birgün gidip yiyecektir tabi ekstra vitamin desteğini de sağlayın. ilk kuluçka olduğu için böyle yapıyor olabilir ama büyük ihtimalle strestedir kuşunuz yolunda gitmeyen bişeyler var.
Kafesin yerini değiştirmeyin, kafes içi düzeni değiştirmeyin kuşlarınız sakin bir odada olmalı ve rahatsız edilmemeliler.