UV ışık etkisi

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Paylaşım için teşekkürler Cihan.

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
Güzel Bir Paylaşım Cihan Abi Teşekkür Ederiz...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Cihan bey bu konu hakkında çok araştırma yaptım. Ben herşeyin doğalından yanayım. Yakın bir arkadaşım bu lamba yüzünden kör oluyordu insana böyle zarar veren bir lamba kuşlara neler yapar. Eğer güneş ışığını kümese sokma imkanınız yoksa çok kısa sürelerde en ufak ayarda kullanılabilir ama gerek görmüyorum çok zararlı olduğunu düşünüyorum.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
faydalı bir bilgi fakat bir dip not düşmek gerek UVsi kuvvetli olan lambalar yerine gün ışığını 99% taklit edip etkisini yaratan BioLux lambalar tercih etmek daha doğru olur. BioLux tipi lambalar sadece hayvanlar değil ayni zamanda bitkilere de 99% doğal gün ışığı sağlar. OSRAM BioLux lambaları tedarik devamlılığı açısından tercih edilmekte.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Günay Dönmez' Alıntı:
faydalı bir bilgi fakat bir dip not düşmek gerek UVsi kuvvetli olan lambalar yerine gün ışığını 99% taklit edip etkisini yaratan BioLux lambalar tercih etmek daha doğru olur. BioLux tipi lambalar sadece hayvanlar değil ayni zamanda bitkilere de 99% doğal gün ışığı sağlar. OSRAM BioLux lambaları tedarik devamlılığı açısından tercih edilmekte.
+1  bye_kiss

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Cihan AYTAN' Alıntı:
UV ışığının birçok etkisi vardır. D3 vitamininin üretilmesinde, kuşun görüş kabiliyetinin sağlanmasında, besin almasında, davranışlarında ve kuluçka döneminde de etkilidir.

Paylaşım için tşkler, emeklerine saglık... evil_idea

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Güray ÖZKUL' Alıntı:
Cihan bey bu konu hakkında çok araştırma yaptım. Ben herşeyin doğalından yanayım. Yakın bir arkadaşım bu lamba yüzünden kör oluyordu insana böyle zarar veren bir lamba kuşlara neler yapar. Eğer güneş ışığını kümese sokma imkanınız yoksa çok kısa sürelerde en ufak ayarda kullanılabilir ama gerek görmüyorum çok zararlı olduğunu düşünüyorum.
Güray bey elbetteki uv ışığının fazla yüklenmesi zararlı oluyor elbetteki herzaman doğallık güzel ve sağlıklıdır bu paylaşmış olduğum bilgide bird lamp  %2,4 özelliğinde uvb  45 cm  mesafede kullanımı ve kuşlar için onların hassas yapısı için özel üretilmiş yani mikrop öldürücü kuvvetli uv lambalardan değil bilinçli bir kullanıcı için bence çok faydalı sonuçlar verecektir maksadı aslen tedavi süreçlidir bence süreklilik yoktur hasta kafesleri için uygundur ....