Uv Lamba

deryakaan

Üyemiz
Arkadaslar merhaba kafes icin tam spektrumlu lamba kullaniyor musunuz? Kuslarin metabolizma ve ureme davranisinda, D Vitamin sentezinde ve bizden farkli olarak gorme hucreleriyle UV dalgalarini yakalayip kizismayi algiladiklarindan onemli oldugunu okudum. Ancak kullanabilecegim bir urun bulamadim. Philips  flutone TLD/96s oneriliyor ama bulamadim. Sadece surungenler icinde kullanilan bir lamba buldum serra UV Special floresan 36w, bu ise yarar mi ki? Ya da gerek var mi? Bileniniz var mi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Selamlar ben kuslar icin de baska hayvanlar icinde uv lamba vs önermiyorum kizisma zaten normal doneminde yem mama takviyesi gibi malzemelerle saglanabiliyor uv flitreyi akvaryumda kullanan arkadaslar gordum baliklar hic mikropla karsilasmadigi icin bagisiklik sistemleri hic gelişmiyor en ufak bir ortam degisikliginde direkt olarak öluyorlar kendi surecine birakmanizi tavsiye ederim

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Onur abiye aynen katılıyorum..
Bir ara bende çok araştırdım..
Faydasindan çok zararı olacağını anlayınca vazgeçtim..
Saygılar

deryakaan

Üyemiz
Cok tesekkur ederim bilgileriniz icin. Biraz daha arastirma yaptigimda banada gereksiz ve uzun vadede zarar verici bir unsur gibi geldi. Tekrardan tesekkurler.
Disi kusum 2,5 yasinda (hollanda) ve 7 aydir bende. Bu surecte hic yumurtlamadi. Normal mi?

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Erkek var mi yaninda en önemlisi disi oldugundan emin misiniz disi olsa bile yavruluk falan taktiniz mi  diger bir hususta disi kuslar uremeye sokulmadigi donemlerde 1.5 yasindan sonra 1 bazen iki kizginlik yumurtasi yapabiliyor tum doneleri verip resim paylasirsaniz daha faydali yorumlar yapilabilir

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

deryakaan

Üyemiz

Bu disi kusum. Kafeste yuvalik mevcut. Erkek kusuma es olsun diye almistim. Gayet guzel anlasiyorlar aslinda. Surekli yemleme, birbirlerine kus yapma davranislari mevcut. Ancak disi 2,5 yasinda olmasina ragmen yuvalikla ilgilenmiyor bile.
Bu yakisiklida erkek kusum.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Evet kuslariniz masallah guzel soyle bir durum olabilir yas konusundan emin olalim once kus 2.5 senedir mi sizde yoksa 2.5 yasinda mi yaslandi ve yaglandi ise yumurtlamaya pek hevesli olmaz

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
O zaman yaglanmis olabilir kizistirmak icin bazi tohumlar var yemine ondan katin mama yedirmeyi azaltin suyuna da haftada 1 veya 2 birkac damla limon damlatin disari birakma imkani varsa ucurun yaglanma azalirsa olabilir

deryakaan

Üyemiz
Ucmaya cok hevessiz... Cok zor disari cikiyor. Aslinda cok enerjik surekli sarkilar soyluyor oyun oynuyor kafeste ama ucuramiyorum. gec sahiplendigim icinde evcillesmiyor, elime gelmiyor.
Sularina limonu deneyecegim.
Aspur ve nijer tohumu kizistirir diye duymustum birde e vitamini ve selenyum. Dogru mu?

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Evet birde oyle deneyin eylule dogru da uretime hazirlik yapin

deryakaan

Üyemiz
Onerebileceginiz baska seyler var mi?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Disi kusunuz yumurtlamaz.
Kilo almis yani yağlanmis.
Aspur kilo almasına devam ettirir.
Mumkunse disiyi degistirin
Yok eger degistirmem diyorsaniz bol bol kafesten cikarin ucsun yurusun vs.
Ayrica lamba vs. Gereksiz seyler.

deryakaan

Üyemiz
Ciddi misiniz?:(
Disi kusu degistirmeyi bir an dusundum ama sonra vazgectim. Kisacik omurleri var, hayvancigimin hakkina girer miyim diye...
Kilo almamasi icin nasil bir yem onerirsiniz?

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
Dogal yem ak ve kızıl darı aspur veriyorsanız azaltın yani çoklu karışık yemlerden sakının bu aylarda yulaf verebilirsiniz

deryakaan

Üyemiz
Kizil dari dışkılarınin kivamini bozuyor diye cok nadir veriyorum.
Dogal yem alip kendim karistirsam, önerebileceginiz karisim var mi?

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
Yeminizin 100 de 40 aspur yani kanarya yemi 100 , 15 kızıl ve sarı darı kalanı da ak darı olarak ayarlaya bilirsiniz