uzman görüşlerini bekliyorum...

limoncuk

Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
ertürk
Merhaba ben dişi kuşuma eş almak istiyorum fakat yazlığa giderken yumurtlamasından korkuyorum yumurtaları yerinden oynatırsam sorun olabilir ne yapmalıyım sizce özel arabaya sahip değiliz otobüslütfen yardım edin ona göre eş alıcam le gidiyoruz ne gibi şeyler yapmalıyım

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Es aldiginizda hemen cift olup yumurtlayacagini nereden biliyorsunuz :) pray :)

Bu kuslar öyle hemen eş olmuyorlar
Hele bi dişiyi alin bakalim eş olacaklarmi ;)

limoncuk

Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
ertürk
benim ki dişi erkek alıcam ama ya gideceğimiz zamana denk gelirse diye koruyorum haziranda gidicez epeyde zaman var  :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Kısmet olurda yumurtlarsa ya kuslari birine birakacaksiniz
Yada kafesin uzerini örtüp o sekil tasiyacaksiniz
Ancak gideceginiz mesafe sicaklik durumu vs. Kuslari etkileyebilir..

limoncuk

Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
ertürk
ben kuşumu delikli bir kutuya koyuyorum öyle götürüyorum yazlığa otobüste izin vermiyorlar kafesine bagaja atıyorlar kıyamıyororum o yüzden eş alırsam hani onu da kutuya koyarım ama yavrular nolur bilemiyorum

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Otobüs bagajında kuşların taşınmasında sıkıntı olmuyor. Hatta uzak illerede gönderenler var tabi yem ve sularını otobüse göre özel şekilde ayarlıyorlar. Örnek Manisa'dan Türkiye nin heryerine kuşlar otobüslerle yaz kış gönderilmektedir.

Gelelim yumurtalı kuşların otobüs ile nakline. Kesinlikle kafeste veya yuvalıkta değişiklik yapılmaması gerekli olduğu gibi kafesi örtün kuşlar dış ortamdan korkmasın, ürkmesin bu arada hava da alabilmeleri gerekli. Yazlığa giderken mola yerlerinde bagajı açıp bakarsınız (örtüyü açmayın) suyunu verip tekrar dökersiniz.

Yavrulu ise daha da kolay. Yavru varken kuşlar kolay kolay yavrularını terk etmez. Yine aynı kafes yuvalık ve örtü ile bagaja devrilmeyecek şekilde yatay olarak koyun. Sorun olmayacaktır. Gittiğinizde de ilk iş yem ve sularını kontrol edip eksikleri tamamlayın.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
öyle bir sıkıntınız varsa eş almayın, kuşun yerini değiştirdiğiniz anda kuş yumurtaya yatmayı bırakır ve yumurtalar bozulur, otobüsteki sarsıntılar dan dolayı bozulabileceğinide unutmayın.