üzüm sirkesi

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  :D  :D  :D Konu buralara kadar gelmiş..
  Engin Kardeş, O üzüm sirkelerini dökme sakın, kullanabileceğin yerler bulacağız İnşAllah.. İsraf etme, günahtır..
  Neden 3 şişe aldın ki ? Bizim kuşlar yılda ancak 1 şişe bitiriyor..
  Bence de turşu yapımında değerlendir..
acemilik işte tekrar almayım diye 3 şişe aldım.
neyse ben elma sirkesi aldımda yarım dolmuş bir suluğa kaç günde kaç damla damlatmalıyım bu arada üzüm sirkelerinden annem turşu kuracak

motifcan

Uzman Üyemiz
engin' Alıntı:
acemilik işte tekrar almayım diye 3 şişe aldım.
neyse ben elma sirkesi aldımda yarım dolmuş bir suluğa kaç günde kaç damla damlatmalıyım bu arada üzüm sirkelerinden annem turşu kuracak
ben hafta da 1 yada 2 kez veriyorum yada ustaların tavsiyesi üzerine haftada bir banyoluğuna koyuyorum(havaların çok soğuk olmadığı zaman). 2-3 damla koyuyorum.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  :D  :D  :D Konu buralara kadar gelmiş..
  Engin Kardeş, O üzüm sirkelerini dökme sakın, kullanabileceğin yerler bulacağız İnşAllah.. İsraf etme, günahtır..
  Neden 3 şişe aldın ki ? Bizim kuşlar yılda ancak 1 şişe bitiriyor..
  Bence de turşu yapımında değerlendir..
:D

şenol34

Yeni Üyemiz
NEDEN  ELMA SİRKESİ ?  Lactobacillus nedır ?  ELMA VE ÜZÜMSİRKESININ FARKİ NEDIR?

bağırsak hastalıkların cogu nedenı zayıf asidik ortamdır .  bu yüzden Lactobacillus gibi normal iyi bakteri mevcutse, fazlasıgle  laktik asit üretmektedır ve bağırsak florası dedıgmızortam  duzenlı ve hatasıs calişır.

stres aşiri antıbıotık yanlış tedavı kumes degşimi  etersız gıda fazlayavru sayısı vs.vs ile Laktobasil ilk bakterilerın anormal boyutlarda kaybolmasına ve böylece asit üretimi düşüyor ve PH daha az asidik dafazla alkalık duruma gelıor ve  bağırsakflorası  hasar gormekte bağırsak duvarları cogu savunmasıs kalmaktadır.

normal asidik ortamda  hayatta olmayan E.coli, Salmonella, paratifo, Adenovirüs, Fungals, Bakteri yaprak lekesi, trichomoniasis, ornithosis ve ardıç (maya) gibi organizmaların zaıf PH bağırsak florasındaPotansiyel  hastalıklara acık kapı bulunur.

Her şeyi yeniden normal asitli degerlerne donmedınden cok istenmeyen sonuclara varmaktadır.

BASIT COZUM-İÇME SUYU İÇİNE ASİT EKLEMEK

yeniden barsak normal asitli bir ortama kavuşmasıı bir yolu içme suyu asit eklemektir. doz oranları hidroklorik asit gibi asitler kullanılabilir , ama bu asitlerin oldukça işlemek için tehlikeli olabilir, bunların kullanımı dogru değildir.

yaygın olaraken pratık yol organık asit  kullanılmaktan gecer bunardan birisi Elma sirkesidir yerel süpermarketlerden satınalabılecenız asetik asit -TAM ELMA SİRKENIN KENDISIDIR .BENIM KENDI KUŞLARMA VE ARKADAŞLARIMA TAVSIYE ETTIGIM  DOS ORANI İSE -1 litre başına 5ml DIR.

Alternatif olarak, sitrik asit kullanılabilirsınız. O büyük kuş kitapların çok içeledıgsenız limon suyu (sitrik asit!) Sıkma tavsiye edılır ilginçtir amma, Bazı eski sırları bugün hala iyi çalışır.

Kullanılan doğru, asitler  kuşlara hiçbir zarar veremezler antibiyotiklere başvurmadan hafif enfeksiyon kontrolu kullanışlı bir yol olabilir. Şımdı  gelelım  elma ve yuzum  sırkelerın farklarna ılk fark elma sırkesı pektın ıcerır  bagrsak epileptık duvarlarna cok ıgı gelen dogal bır maddedır  ama yuzum sırkesınde yoktur deger farkse  elmanın ph dıgerı ınsan ve hayvanların hucre icındekı sıvıya cok yakındır ve cok guzel tolere edılır  yuzum sırkesı tam tersıdır. degerlı arkadaşlar 2terım hatasıda şunardır  elma sirkesı probıotıktır hayır degldır  probıotıkgıbı calısır hayır degldır  dogrusu prebıotık gıbı calişir  2 yanlışse  ıc parazıtlernı doker hayır kesınlıkle yetersız kalır cunku onar oPH larda zaten yaşamlarnı devametmektedırler .kalbım ıcınden size sonsuz saygılar  bol bol yavrular  kusura bakmayın turkcem bıraz hatalıgdır  acıklayım bulgarıstanda dogdum  buyudum saygılar vet dr.kanatlı uzmanı şenol başaran