uzun süreden sonra ilk yumurta..!!

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
arkadaşlar selam toplam 3 çift kuşumdan artık yavru alma konusunda ümidimi kesmişken..son bir umutla yuvalıkları kontrol ettiğimde yuvalığın köşesine sıkışmış bir yumurta gördüm.O anki mutluluğu tarif edemem:) hemen hazır mama takviyesi, yemlerini değiştirdim,sularını hemen tazeledim:) kuşların odasına çocukların girmesini yasakladım.daha hiç yuvalaıga bakmadım , sadece yem ve sularıyla ilgileniyorum.

---günlük mama vereyim mi? arkadaşlar bir zararı olurmu? yada başka tavsiyeleriniz varmı? erkek kuş biraz hırçın oda yuvalığa girip dişiyi rahatsız ediyor, mama kabını yere döküyor.bu konudaki tavsiyeleriniz nedir?

inşallah 2 yıllık sabırla beklemenin meyvelerini alırım....bu mutluluğu sizinle paylaşmak istedim.Allah herkese bol bol yavru muhabbetler nasip etsin :))

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
aynen doğru yapmışsın usta bırak kendileri sakin sakin işlerine baksınlar hiç rahatsız etme yumurtalarını ısıtıp çıkarsınlar yavruları amaaa en önemli tavsiyem yumurtalı çifte artık mama vermeyi bırak dişi mamayı görünce yuvalıktan çıkıp mamaya saldıracaktır ve mama verdikçe erkek daha çok kızışıp yumurtayı bile kırma girşiminde bulunacaktır ve hatta hatta havalar soğuduğu için dişi yumurtadan kalktığı için yumurta bile soğuyup seni üzebilir 1. yavrun çıktığı zaman mama vermeye başla ve mamada kızıştırıcı olmasın erkek gene kızışıp yavruyu tartaklayıp hatta öldürecektir. bunları dinlersen yavruları görürsün bende 1 yıl bekledim anca gördüm yavruları hadi hayırlı olsun hayırlı üretimler...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Gözünüz aydın inşallah mutlu sonuda görürsünüz. Mamayı verin fakat o kadar sık değil haftada bir daha iki defa verin bol kalsiyuma ihtiyacı olacaktır özellikle dişinin kalamar kemiği mutlaka olsun kafeste sularını iki üç günde bir değiştirin arada vitaminlerini verin. Yavrular çıkınca mamayı sık verirsiniz. Çok rahatsız etmemekle en doğrusunu yaparsınız sadece bakımlarını yapın ilk kuluçka başarısız olursa sakın üzülmeyin devamı mutlaka gelir kısa zamanda. Hatta bir süre sonra benim gibi artık durun diyeceksiniz :D

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
yorumlarınız için teşekkür ederim.bu gün baktım 2.yumurtayıda yumurtlamış ve dişi yuvalıktan hiç çıkmıyor...kalamar kemiği bitmiş yenisiyle değiştirdim..demekki kalsiyum ihtiyacı fazla .yarın da vitamin verecem .bakalım kaç yumurtamız olacak bekliyoruz.2014 yılına yavru sesiyle girmek istiyoruz:D

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
hayırlı olsun,o yavruların sesiyle kızışan diğer çiftlerde yuva hazırlığına başlayacaklardır.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Gökhan bey diğer 2 çiftimden 1 tanesindeki dişi lutino sürekli yuvaya giriyor uzun süre kalıyor.sanırım sizin dediğiniz gibi etkilendiler.birde bu çiftim 2 gündür yem kabındaki yemi kafesin tabanlığına döküyorlar.sebebini anlayamadım??

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Doğan YILMAZ' Alıntı:
birde bu çiftim 2 gündür yem kabındaki yemi kafesin tabanlığına döküyorlar.sebebini anlayamadım??
inşallah 2014 te yavruları görürsün babacan yemi dökme sebebini ben 2 şeye bağlıyorum ki bunlar büyük ihtimallerdir 1. si erkek döküyordur kızgınlığı devam ediyor dişi yuvada oldugu için strese girip yemi döküyor 2. ihtimal ise bu benim düşüncem kendi kuşumda gördüm yavrulara yem hazırlıyor yere dökerek yavrular yerde yiyeceği için belki saçma gelir ama benim kuş bunu yapıyor normal zamanda dişi içerde olsa bile asla yemi yere dökmüyor :)

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
yorumunuz için tesekkür ederim.ben 1. ihtimal üzerinde duruyorum ve gayet mantıklı geldi bana ...çünkü dişi uzun süreli olarak yuvada kalıyor.ve şayet olursa ilk kuluçkası olacak.ve hep aynı yem kabını döküyor.aksam o yem kabına yem koymadım.bakalım bu gün nasıl olacak.

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
kuş 3.yumurtadan sonra yumurtaları yuvadan attı ve hepsini ertesi gün yemiş oldugunu gördüm.:( erkekle dişiyi ayırdım.başka bir erkek koydum.dişi bu kezde kuş mamalıgına yumurtadı.yumurtayı alıp tekrar yuvalıga koydum.sonucu bekliyorum.Muhtemeklen kus yatmayacaktır.yada tekrardan yumurtayı yiyecektir diyorum.___