Vasıflı bir jumbo muhabbet kuşu nasıl olur

kamburmelek

Üyemiz
Öncelikle merhaba...
internette araştırdım bulamadım.. vasıflı bir jumbo muhabbet kuşu nasıl olur..genel özellikleri nelerdir..renk gerdan sakal duruş ya da varsa başka özellikler..hem bu konuda beni bilgilendirmiş olursunuz hem de bu işe yeni başlayan ya da başlayacak arkadaşları..
şimdiden teşekkürler.

ugurbozdogan

Yeni Üyemiz
Adı
ugur
Soyadı
bozdogan
Amatör muhabbet kuşu besliyorum. Vasıflı derken ne kastediliyo bende anlamış değilim.
Bu mesajada vasıflı yazıp'ta fotoğrafından öğrenmek için arama yaptığımda ulaştım.

Acaba bizi bilgilendirebilecek , en azından fotoğrafla tarif edecek birisi varmıdır acaba ?

egeden

Üyemiz
Adı
erkan
Soyadı
cihangir
güzel bir konu arkadaşı tebrik ediyorum bende gerçekten merak ediyorum bir örnek vermek istiyorum ben 300 tl ye bir çift jumbo aldım fakat kuşlar ne uçabiliyor nede yerinden doğru düzgün kıpırdıyordu kafesten çıkarıp yere bırakıyordum zorla uçurmaya çalışıyordum bir metre en fazla uçup konuyorlardı sessiz sedasız tünekte duruyorlardı bazen karnının üstüne yatıyordu erkeği gözleride gözükmüyordu ki uyuyormu yoksa uyanıkmı oda belli olmuyordu hasta değildi tüylerini kabartmıyordu sonra baktım olacak gibi değil 300 de az para değil götürüp geri verdim sahibine paramı aldım geri

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Güzel bir konuya değinmişsiniz inşallah güzel yanırlar verilirde bizde bilgileniriz. Erkan Bey sizde şanslıymışsınız iyi bir üreticiymiş ki geri almış keşke herkes öyle ardında dursa kuşunun.

egeden

Üyemiz
Adı
erkan
Soyadı
cihangir
mehtap hanım üreticide değildi petshopdan almıştım ama uzun zamandır ondan alışveriş yaptığım için nazım geçiyor sağolsun

kocan

Takipçi Üyemiz
Adı
adem
Soyadı
koçhan
hayirli aksamlar
Bende ayni konuyu daha once acmistim bu sitede fakat bir cevap alamadim anladigim kadari ile bu is biraz tecrube birazda sans la alakali

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Arkadaşlar vasıf derken,kastedilen şey kuşun yarışma standartalrında olup olmadığıdır.Yarışmalarda istenilen özellikler vardır,bu özelliklere sahip kuşlara vasıflı kuşlar diyebiliriz...

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
arkadaşlar ingizce yada almanca aratın show muhabbet kuşu yarışma kriterleri diye eğer ingizce biliyorsanız bir çok makale biliyorum isteyene...burada da değerli bilgi verecek arkadaşlar var ama bazı arkadaşlar arkadaşının kuşunu övmek için gözü kapalı yorum yazıyor buraya jo mannes şampiyon kuşunun fotoğrfaını ekledim bir çok kişi vasıfsız dedi :)) sitede yetiştiren ve çok iyi bilen arkadaşlar var fakat onlar cevap yazma bilgilendirme gereği bile duymuyor neyse iş başa düşer yabancı diliniz varsa size bir çok makale gönderirim sadece show kuşa ıspanak ve bal ne vakit verilir üzerine 8 sayfa yazı var besinlerin hangi aylarda daha iyi sonuç verdiği üzerine sayfalarca yazı var keşke burada olsa ama malesef...

Bektas Abdurrahman

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Bektas
Soyadı
Abdurrahman
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
arkadaşlar ingizce yada almanca aratın show muhabbet kuşu yarışma kriterleri diye eğer ingizce biliyorsanız bir çok makale biliyorum isteyene...burada da değerli bilgi verecek arkadaşlar var ama bazı arkadaşlar arkadaşının kuşunu övmek için gözü kapalı yorum yazıyor buraya jo mannes şampiyon kuşunun fotoğrfaını ekledim bir çok kişi vasıfsız dedi :)) sitede yetiştiren ve çok iyi bilen arkadaşlar var fakat onlar cevap yazma bilgilendirme gereği bile duymuyor neyse iş başa düşer yabancı diliniz varsa size bir çok makale gönderirim sadece show kuşa ıspanak ve bal ne vakit verilir üzerine 8 sayfa yazı var besinlerin hangi aylarda daha iyi sonuç verdiği üzerine sayfalarca yazı var keşke burada olsa ama malesef...
Ahmet bey bahsettiğiniz makaleleri bana yollarsanız sevinirim

ugurbozdogan

Yeni Üyemiz
Adı
ugur
Soyadı
bozdogan
Biraz araştırdım ben, bu forumda bi kaç cevap buldum.

Öncelikle vasıf sadece bir yönünü kastetmiyormuş sanırım kuşun,

Örnek olarak;

1-Kuşların birbirleriyle kavga etmemesi veya yavruları zamanından önce didiklememesi,
2-Yavruların anne baba tarafından düzenli beslenmesi, büyütülmesi,
3-boş yumurtanın mümkün olduğu kadar az, dolu yumurta sayısının çok olması,
4-tüy, renk, duruş, görünüm'ün güzel olması,

benim araştırıpta anladığım bu. vasıflı derken yukarıdaki özellikleri taşıyor demek oluyor sanırım.

Ayrıca vasıflı kuşun yavrusuda vasıflı oluyormuş, deli bi kuşunuz varsa, yavrusuda deli olacaktır :)