Vasıfsız dişiden vasıflı yavru alınır mı?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
İngiliz veya İngiliz kırığı dişi bir kuşum var, resmi aşağıda ama vasıflı değil, kanatlar uzun ama vücut kısmı zayıf, kırık diye aldığım kuştan bile zayıf, kırık kuş avucumun içini doldururken bu kuş doldurmuyor, her neyse ben bu kuşu iri bir erkekle eş yapsam vasıflı yavru elde edebilir miyim? Kuşun resmi, bu arada bu kuş İngiliz mi yoksa kırık mı ne dersiniz?

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
maşallah bence saf bi ingiliz. güzel bir kuş. ama ustalar ne der bilmem ben çok beğendim.

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
çok uğraşmak gerek. ama belki anne babsı iridir ve iri genotipe sahitir iri genotipe sahip erkek ile eş yaparsanız iri yavru alabilirsiniz ihtimal.ama kuş sanki biraz bakımsız gibi.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Kuşlara 3 günde bir cede mama veriyorum ama yarısını yemeden mama kabını yere atıyorlar, uzun tırnaklı mamalık da bulamadım, neyse kuş bugün yerli bir kuşla çiftleşti zaten, annesinden daha küçük yavrular olacak galiba...

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Ahmet KARA.' Alıntı:
Kuşlara 3 günde bir cede mama veriyorum ama yarısını yemeden mama kabını yere atıyorlar, uzun tırnaklı mamalık da bulamadım, neyse kuş bugün yerli bir kuşla çiftleşti zaten, annesinden daha küçük yavrular olacak galiba...
mamalık atma sorunu benim bi showlarda da mevcut. genellikle dişiler yapıyor bu durumu. ama ydikleri kadarı yeterli diye düşünüyorum. bu arada ben dişinizi çok beğenmiştim yazık olmuş yerli ile eş tuttuysa.

rehberalpar@gmail.com

Takipçi Üyemiz
Ercan YAŞAR' Alıntı:
mamalık atma sorunu benim bi showlarda da mevcut. genellikle dişiler yapıyor bu durumu. ama ydikleri kadarı yeterli diye düşünüyorum. bu arada ben dişinizi çok beğenmiştim yazık olmuş yerli ile eş tuttuysa.
ercan beye katılıyorum yerli bir kuş ile çiftleşmesi bencede üzücü

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Ahmet TOPRAK' Alıntı:
çok uğraşmak gerek. ama belki anne babsı iridir ve iri genotipe sahitir iri genotipe sahip erkek ile eş yaparsanız iri yavru alabilirsiniz ihtimal.ama kuş sanki biraz bakımsız gibi.
Kuşum 2 yumurta yaptı ama yumurtalar kırılmış, galiba yuvalığın dikey diye tabir ettiğimiz yüksekliği fazla olan yuvalardan olması sebebiyle kırıldığını tahmin ediyorum, yuvayı yatay yuvayla değiştirdim, yumurtalar yerli kuşlarımın yumurtası kadardı, erkek kuşum resimdeki kuş, uzunluğu 23 cm, erkeği değiştirsem mi?