vay üreticinin haline!!!

varminator

Uzman Üyemiz
Adı
Selçuk
Soyadı
YILMAZ
Bugun görmüş olduğum bir ilanı sizlerle paylaşmak istedim.
En az 100 adet alımda ithal muhabbet 11.5 tl  ???
ve kendimi vay üreticinin haline demekten kendimi alamıyorum....
Fazlada yorumu uzatmadan paylaşmak istedim....

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Böyle giderseki gitmez çok sıkıntı olacak  yem fiyatları yükselirken kuş fiatı dibe cakılıyor  nereye kadar üretici sabır sabır diyecek bilemiyorum....

varminator

Uzman Üyemiz
Adı
Selçuk
Soyadı
YILMAZ
birde bu aralar dikkatimi çeken şey
komple kümes satışlarının arttığı
çok üzücü...  :(

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Pahalımış yav antepte 8-10 tlye bulursun 100 tane alsan... Biz ne çekiyoz bu suriyeden bi bilseniz... crazy crazy crazy crazy

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
isterse 9 tl ye versin kaliteli kuşun müsterisi herzaman vardır. Ucuz kuşunda kör alıcısı tabi olacaktır

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
çok sağolasınız KİMİ SATACAK SEVİNECEK KİMİ ALACAK SEVİNECEK SİZ BAKIN İŞİNİZE EN BÜYÜK ÜRETİCİ PARAYI CEBİNE KOYAN BU İŞE ZEVK ALARAK YAPMAK  VARKEN ADAMLARIN REKLAMINI YAPMAYALIM SATAN SATACAK ALANADA HAYIRLI OLSUN BENCE BMC SLM

B

badem3806

Guest
isterse 9 tl ye versin kaliteli kuşun müsterisi herzaman vardır. Ucuz kuşunda kör alıcısı tabi olacaktır

kont_perguera

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kara
ben baktım bu ilandaki kuşlara hepsi ölü kırık satamıyor adam zaten rahat olun alanlar görmeden başka şehirlerden alıyor...

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Hilmi AKYILDIZ' Alıntı:
Bu konu hakkında Başbakanlığa yazı yolladım Gelen cevabı aynen paylaşıyorum

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI CEVAP METNİ:

Yürürlükte bulunan  İthalat Rejimi Kararı çerçevesinde 0106.32.00.00.00 G.T.İ.P.’li Papağanımsılar (papağanlar, muhabbet kuşları, makaolar ve kakadular dahil), 0106.39.10.90.00 G.T.İ.P.’li Diğerleri ve 0106.39.80.90.00 G.T.İ.P.’li  Diğerleri  ürünlerinin ithalatında % 20 oranında gümrük vergisi uygulanmaktadır.

Diğer taraftan, kurucu üyesi olduğumuz Dünya Ticaret Örgütü’nün Kuruluş Anlaşması eki Tarım Anlaşması’nın 4 üncü maddesinin 2 inci fıkrası uyarınca, üyeler yalnızca gümrük tarifesi şeklinde koruma sağlayacak olup söz konusu ürünlerin ithalatında yasaklama getirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Bununla birlikte, tarafı olduğumuz Bitki ve Hayvan Sağlığı Önlemleri Uygulama Anlaşması’nın 5 inci maddesi ithalatı kısıtlayıcı tedbirlere gıda güvenliği ile insan, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığını korumak için gerekli olduğu ölçüde cevaz vermekte olup, söz konusu ürünlerin ithalatında insan, hayvan ve bitki varlığı, sağlığı ve güvenliği açısından 2012/5 sayılı Dış Ticarette Standardizasyon Tebliği kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan kontrol belgesi, 2011/1 sayılı Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Dış Ticaretine İlişkin Tebliğ kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan CITES Belgesi alınması gerekmektedir.

Kısacası ithal kuşlardan %20 vergi aldıklarını söylemekteler yani üreticinin durumu kimseyi alakadar etmiyor Allah yardımcımız olsun :(

kont_perguera

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kara
peki bu kuşların gümrük vergisi alınmadan dağdan katır sırtıyla getirildiklerini biliyorlar mı ACABAAA!!!

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Bu devletin temelinde vergi var  zamanında eşşekden vergi alınırmış devlete vergini öde bilmem ne evi aç bişe demez paran  varsa  devleti bile alırsın hiç sorun değil  onun için size gelen cevabda devletin ve milletin çıkarı söz konusu değil öncelik para getirisi varsa caizdir türkiyede herşey helal haram yok yani aynen devam  :))))))

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Süleyman DERMENLİ' Alıntı:
Arkadaşlar BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi)denilen yer var buraya tek ben değil binlerce insan tepkisini koyarsa uygun olur.
Ayrıca vergi konusuna gelince üretici zirai kazanca girmekte vergiye tabi değil alım satım yapıldığı takdirde ticari kazanca girmekte buda ticari kazanç vergiye tabi olmakta.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
4-5 senedir aynı fiyat bu suriye ve iran kuşları kaçak kuşlar ve muhtemelen çoğunluğuda ıskarta ve hasta sakat kuşlar hiç bir zaman yerli üretim veya kaliteli ithal kuşun yerini tutamaz kolay gelsin:)...