Veee sonundaaa......

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
:D Arkadaşlar çiftimizin yumurtasınıbugün kafesin köşesinde buldum. Fakat kırıktı elime aldım dişinin nasıl bir tepki vereceğini görmek için yuvaya koydum. Hemen girdi ve yumurtayı dışarıya attı. Bunun sebebi nedir? Döllenmediğini bildiği için mi atıyor acaba? Kafesin temizliğini sessiz ve sakin bir şekilde yaparken dişi kuşumuzun hızlı bir şekilde yuvaya girdiğini gördüm. Kapağı hafif araladığımda ikinci yumurtanın geldiğini gördüm. Dişi aniden çıkıp tünekliğe , kanatlarını açarak derin derin solumaya başladı. Sanırım bu yumurta baya bi zorladı. Bir süre tüneklikte durup yuvalığa girdi. Hafifçe araladığım kapaktan bakarken,  yumurtayı pençeleri ile tutarak yumuşak bir şekilde gagalamaya başladığını gördüm. Birkaç gaga darbesinden sonra yumurtayı altına alıp beş dakika kadar bekliyor. Sonra erkeğin yanına gidiyor. Bu hareketi normal mi? Erkek dişiyi yuvasında beslemeye başladı artık. Bugün ilkkez net çiftleşmelerine şahit oldum. Erkeğimiz çekingendir bu konuda. Bugüne kadar dişinin üzerine çıktı fakat kabararak, kanatlarını açıp dişiyi sararak çiftleştiğini görmemiştim. Bu arada tünekliği hakkında yorumlarınızı dikkate alarak sayısını azaltıp aynı doğrultuda koymuştum fakat rahatsız oldular. En uzun tünekliği çapraz bir şekilde koydum ki rahat çifleşme olsun. Diğer şekilde kuyrukları kafesin tellerine takılıyor rahat edemiyorlardı. Kafeste dört yemlik var. Bunlardan ilkinde sade yem, ikincisinde nijerli karışım , üçüncüsünde özel kum ile karıştırılmış yumurta kabukları ve mürekkep balığının kemik parçaları , sonuncusunda ise petshoptan almış olduğum özel karışım mama var. B vitaminini eksik etmiyorum.  Yuvalığa kendi yapmış olduğum talaş ve yongaları koydum. Dişi bazılarından rahatsız olduğu için dışarıya attı. Acaba hepsini çıkarmalı mıyım? Ayrıca yuvalığın en köşesini gagalarken oymuş. Kapağı kontraplak şuan. Değiştirmem gerekir mi yoksa kalsın mı? Düşüncelerinizi beklerken forumu dolaşıyor olacağım.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Fotoları çok büyük yüklemişim sanırım...  ::)

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
:'(  AZÖNCE İKİNCİ YUMURTAYI DA KIRDIĞINI GÖRDÜM. Yuvalıktan atmayı bırakın kafesten de çıkarma isteği var dişinin. Bunun önüne nasıl geçebiliriz ? Yardım .....  crying

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
sen eline alıp falan rahatsız ediyosan yumurtalrı normaldir atması strese girmiştir hiç rahatsız etmem bence

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Yer değisikligi , yumurtlama zamaninda juslara ilgi gosterme , yumurtalari yuvadan cikartma gibi sebepler dişiyi stresse sokabilir. Mumkun oldugunca az rahatsiz etmelisin. Kuslarin cevresinde ses yapan buzdolabi televizyon bilgisayar gibi esyalar olmamali evin en sessiz noktasina koy. Yukseklikte onemli ortalama bir insanin gogus seviyesi yuksekligin de olmali kafes 160 170 cm. Aklima gelenler bunlar kuslari rahatsiz etme . Iyi gunler.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşlar rahatsız olmuş ve stresteler. Forumda bununla ilgili makaleler var. Okuyun derim.

deryam42

Yeni Üyemiz
Adı
derya
Soyadı
demir dudu
belkide yumurtalar boştur o yüzdende atıyor olabilir

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Kuşları fazla şekilde rahatsız etmeye gerek yoktur.Kuşlar kendilerini huzursuz hissederlerse yumurtalarını kırabilir.Sevincinizi kontrol altın tutmanızda yarar var.

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
muhabbet kuşu yumurtalarına günlük kontrol dışında ellemeden dişiyi kaldırmadan gerekirse max 1 defa kontrol etmek en doğrusudur çocukluğumdan bu yana kuş beslemekteyim yer değişikli yada yuvaya herhangi bir müdahale durumumda kuşlar bunu yapmaktalar kuş yumurtasını yapar numaralandırmak isteyen numarasını yazar bırakır kontrolünü yapar tamam bu kadar yavruların çıkmasını beklenir kafes yeri değişmeden ...