verimlilik hk

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Ahmet, Ben kuşlarımı zamanında PetShoplardan tek tek toplamıştım, Her kuştan damızlık olamayacağını da o dönem anladım Fakat 2 tane sağlam damar yakalamıştım, şimdi onların torunlarıyla üretime devam ediyorum. PetShoptan kuş almak karanlığa kurşun atmak gibi dir; Ya tutarsa.
    6 çiftten 2 ayda 49 yavru almak güzel bir başarıysa buyrun sırları:

*) Yuvalık olabildiğince büyük olmalı
    *) Biz onları kandırarak üretim yapıyoruz değilse dışarıda kar yağarken çiftleşmezlez/üremezler. Vereceğimiz ısı uygun ve sabit olmalı 6 derecelik bir ısı farkı insan için öneli değildir fakat kuşlar için önemli dir. Isı düşerse yumurtaya yatmaz, yuvadan atar yahut yavru öldürür
    *) Çiftleşme dönemindeki Aydınlatma süresi kuluçka döneminden az olmamalı; Zira yumurtaların doluluğuylada ilgilidir, Günde 3 seans çiftleşme ile günde 5 seans çiftleşme farklı sonuçlar getiriyor
    *) Besin çeşitli ve daima ihtiyaçtan fazla olmalı
    *) Su sağlıkları için besinden daha önemli, Onları besinden ziyade su hasta edebilir
    *) Yavruların tüy kalitesi için çiftleşme döneminde de beslenmede çeşitliliğin önemli olduğunu unutmamalıyız
    *) Çok sağlam bir dişiniz beklediğinizden az yavru verebilir; Eşi iri, sağlıklı ve çalışkan değilse üretimden çekilmeli
    *)Havalandırmaya çokta ihtiyaç duyduklarını sanmıyorum, zaten tropikal hayvanlar. Havalandıracağım derken kısmı hava akımında kalırlarsa çiftin sağlığı bozulabilir.
    *)İç ve dış parazitlere dikkat edilmeli herhangi bir bit istilası üretimde kayıplar verdirebilir
    *)Yavru boylama yapabiliyorsanız bu yuvadaki küçük yavruların şansını arttıracaktır. Işık süresinde değişiklik yapmadan yumurta sayısı +2 yavru baktırmayı denemedim fakat yumurta sayısı +1 yavruya bakabiliyorlar
    *) İlaç ve kimyasallardan uzak tutulmalılar, bugün fark ettiğimiz verim düşüklülüğünün sebebi aylar öncesinde yaptığımız bir hatadan meydana gelmiş olabilir.
    *) Çiftin dolu yumurta sayısı önemli dir; Embriyolar yahut yavrular ölüyorsa önce kendimizi yargılayalım.

Ahmet, kendilerini 7 ye sabitlemiş 2 çiftim daha var, 2 kuluçka (4 ay) sonra gençlerinde yetişmesiyle kafeslerde yer açmak nedeniyle onlarıda PetShop a göndereceğim.
:D paylaşım için teşekkürler ya tutarsa bölümünü sevdim  :D

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Ahmet, Ben kuşlarımı zamanında PetShoplardan tek tek toplamıştım, Her kuştan damızlık olamayacağını da o dönem anladım Fakat 2 tane sağlam damar yakalamıştım, şimdi onların torunlarıyla üretime devam ediyorum. PetShoptan kuş almak karanlığa kurşun atmak gibi dir; Ya tutarsa.
    6 çiftten 2 ayda 49 yavru almak güzel bir başarıysa buyrun sırları:

*) Yuvalık olabildiğince büyük olmalı
    *) Biz onları kandırarak üretim yapıyoruz değilse dışarıda kar yağarken çiftleşmezlez/üremezler. Vereceğimiz ısı uygun ve sabit olmalı 6 derecelik bir ısı farkı insan için öneli değildir fakat kuşlar için önemli dir. Isı düşerse yumurtaya yatmaz, yuvadan atar yahut yavru öldürür
    *) Çiftleşme dönemindeki Aydınlatma süresi kuluçka döneminden az olmamalı; Zira yumurtaların doluluğuylada ilgilidir, Günde 3 seans çiftleşme ile günde 5 seans çiftleşme farklı sonuçlar getiriyor
    *) Besin çeşitli ve daima ihtiyaçtan fazla olmalı
    *) Su sağlıkları için besinden daha önemli, Onları besinden ziyade su hasta edebilir
    *) Yavruların tüy kalitesi için çiftleşme döneminde de beslenmede çeşitliliğin önemli olduğunu unutmamalıyız
    *) Çok sağlam bir dişiniz beklediğinizden az yavru verebilir; Eşi iri, sağlıklı ve çalışkan değilse üretimden çekilmeli
    *)Havalandırmaya çokta ihtiyaç duyduklarını sanmıyorum, zaten tropikal hayvanlar. Havalandıracağım derken kısmı hava akımında kalırlarsa çiftin sağlığı bozulabilir.
    *)İç ve dış parazitlere dikkat edilmeli herhangi bir bit istilası üretimde kayıplar verdirebilir
    *)Yavru boylama yapabiliyorsanız bu yuvadaki küçük yavruların şansını arttıracaktır. Işık süresinde değişiklik yapmadan yumurta sayısı +2 yavru baktırmayı denemedim fakat yumurta sayısı +1 yavruya bakabiliyorlar
    *) İlaç ve kimyasallardan uzak tutulmalılar, bugün fark ettiğimiz verim düşüklülüğünün sebebi aylar öncesinde yaptığımız bir hatadan meydana gelmiş olabilir.
    *) Çiftin dolu yumurta sayısı önemli dir; Embriyolar yahut yavrular ölüyorsa önce kendimizi yargılayalım.

Ahmet, kendilerini 7 ye sabitlemiş 2 çiftim daha var, 2 kuluçka (4 ay) sonra gençlerinde yetişmesiyle kafeslerde yer açmak nedeniyle onlarıda PetShop a göndereceğim.

yararlı bilgiler için teşekkürler.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
hepimizin bildiği bir söz ne ekersen onu biçersin demişler büyüklerimiz, ben inanıyorum ve iddaa ediyorumki şu sitede Yılmaz gibi kuşlara çeşitlilik sunan ve onunkadar bu işi bilimsel yapam birini daha görmedim desem kimseye ayıp etmiş olmam heralde , Bu arkadaşımız veriyorki istemekte en doğal hakkı şüphesiz herkez kuşlarına çok çok iyi bakıyordur buna canı gönülden inanıyorum, görmedim ama Yılmaz bence kuşlarına daha bir başka bakıyor diye hissediyorum

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
cengiz KAYMAK' Alıntı:
Öncelikle Her kesin Kendisini geliştirmesi adına guzel bır konu ama kas yaparken gözde çıkarmamak gerek bende de 6-7 yavrulu çiftler var ama bunu görüpte 4-5 yavru gsen çiftlerinde hakkını yemeyelim ve yeni başlayan yada üretim yapan arkadaşların onlarınki çok yavru veriyor benimkiler neden boyle deyip kuşlarını elden çıkarmalarına vesile olmayalım çiftlerden bol yavrular almak zaman ,gözlem ve birikim meselesidir tüm arkadaslar sabreder ve kuşlarına gereken ilgiyi gösterirlerse aynı başarıyı zamanla yakalayacaklari kanaatindeyim
      Cengiz bey, Haklısınız. Madalyonun diğer yüzünü de düşünmemiz gerekiyor.
      Her yetişkinin, her yavrunun olduğu gibi her bir yumurtanın da sorumluluğu var. Maddi değeri bir tarafa yumurtayı kıramayıp ölen her embriyo için üzülüyorum. Malesef ki, kazancı sorumluluğundan büyük olmuyor.