Veteriner Teşhis Koyamadı Lütfen Yardım

umitkosaner

Yeni Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Koşaner
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar uzun zamandır muhabbet kuşu bakmama rağmen karşılaştığım hastalıkla ilgili bilgi vs tedavi yöntemi bulamadım.Eğer bu tür bir sorunla karşılaşan,veya bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum teşekkürler.

2 Hafta öncesine kadar gayet sağlıklı olan muhabbet kuşumun hemen gagasının sol üst kenarında tüy dökülmesiyle birlikte siyah kabuk tutmuş gibi görünün bir kitle belirdi.Sebebinin ne olduğu hakkında araştırma yaparken mantar dan şüphelendim fakat bu kitle 2 gün sonra kayboldu ve yerinden tüy çıkmaya başladı.Bende geçtiğini düşünerek üzerinde fazla durmadım fakat daha sonra gagasının iç kenarında siyahlık farkettim ve mantar olduğuna karar verdim tedaviye internetten yaptığım araştırma neticesinde vazalin sürmeye başladım.İlerleyen zaman içerisinde tedavi sonuç vermedi ve siyahlık gaganın içinin üst kısmını nohut büyüklüğünde kapladı.Bu arada kuşumun halsizlik,ishal yem,yememe gibi belirtileri hiç yaşanmadı.Bu durumu farkedince bir veterinere gittim fakat bilindiği üzere veterinerlerin bu kuşlar hakkında pek bilgilerinin olmadığı gayet açık.Veteriner enfeksiyon kapmış olabileceğini söyledi ve bana (GEOSOL) adlı antibiyotiği suyuna koymamı yapçak başka bişeyin olmadığını söyledi.

Öncelikle biraz uzun oldu kusura bakmayın fakat tam ne olduğunu anlamanız için uzun uzun yazdım.Sonuç olarak bu bir mantarmıdır ? Yoksa başka bir hastalıkmı ? Bilgisi tecrübesi olanlardan yardım ve tedavi önerileri bekliyorum teşekkürler...

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
belirtiler benzediği için yazdım deneyim sahibi değilim

Pox(Çiçek) Daha çok genç kuşlarda görülen bir hastalıktır. Kuşun derisinde kahverengimsi renklenmeler oluşur. Nefes alma ve yem yeme sorunları vardır. Hastalığın ilk aşamalarında tüysüz bölgelerde, ayak üzeri, göz çevresi ve gaga başlangıcında siğil benzeri sonradan üzeri kabuk bağlayan yaralar oluşur. İrin üreten bu yaralar 15 gün kadar sonra kendiliğinden kaybolurlar. Aynı anda veya daha sonra kuşun ağızının içinde ve damakta sarı renkli sert irin tabakaları gözlenir. Ağız içindeki bu oluşumlar Trichomonas’a çok benzerdir. BİTERAL FLAGYL

Trichomonas Gaga birleşim yerinde dışardan gözlenebilen ur şeklinde sonradan kabuk bağlayan yaralar gözlenebilir. Bu yaralar Pox yaralarına çok benzer. Trichomonas yaraları sadece gaga birleşim yerinde görülür diğer yerlerde oluşmaz. Dışarıdaki bu yaralar 15 gün kadar sonra kendiliğinden geçer. Bunun yanı sıra aynı Pox’da olduğu gibi ağız içinde sarı renkli peynirimsi yara ve ur gibi oluşumlara rastlanır. Bu yaraların büyümesi solunum sorunları, yem yeme ve su içme zorlukları yaratabilir. Hasta kuşlarda genel bir halsizlik, kayıtsızlık, performans kaybı ve ishal ve kusma gözlenebilir. Hastalığın ileri aşamalarında ölüm gelebilir. FLAGYL

umitkosaner

Yeni Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Koşaner
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim belirtiler gerçekten benziyor.Zaman geçtikçe yem yiyememe durumundan korkuyorum:(

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
biraz daha bekle diğer arkadaşlarda yorum yazarlar
onaylarlarsa Flagyl tedavisine başlarsınız
geçmiş olsun

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ağız icinde mantar olusmus. eczaneden mikostatin alın.. cocuklar icindir.. agız yaralanmalarında ve agız ici mantar durumlarında kullınır.. ilacı hazırlayın.. pamuklu kulak cöpü yardımıyla hergun sabah aksam pamuklu cubugu mikostatine batirip yarayı temizleyeceksiniz..  ayrıca tedavi süresinde suluguna 5 damla mikostatin damlatın.. düzelene kadar tedaviye devam edin.. gecmis olsun.. bu arada bu tedaviye baslamadan once kusun bogaz kısmını kontrol edin.. aynı yaralardan bogazında varmı yokmu? eger yoksa dedigim tedaviyi yapın.. eger bogazındada aynı sekilde yaralar varsa. ronidazol 40 kullanacaksınız..

umitkosaner

Yeni Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Koşaner
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
Ağız icinde mantar olusmus. eczaneden mikostatin alın.. cocuklar icindir.. agız yaralanmalarında ve agız ici mantar durumlarında kullınır.. ilacı hazırlayın.. pamuklu kulak cöpü yardımıyla hergun sabah aksam pamuklu cubugu mikostatine batirip yarayı temizleyeceksiniz..  ayrıca tedavi süresinde suluguna 5 damla mikostatin damlatın.. düzelene kadar tedaviye devam edin.. gecmis olsun.. bu arada bu tedaviye baslamadan once kusun bogaz kısmını kontrol edin.. aynı yaralardan bogazında varmı yokmu? eger yoksa dedigim tedaviyi yapın.. eger bogazındada aynı sekilde yaralar varsa. ronidazol 40 kullanacaksınız..

Behsat Bey öncelikle ilgi alakanıza teşekkür ederim dediğiniz uygulamaya hemen başlayacağım.Dün akşam internetten elde edebildiğim bilgi kadarıyla FLAGYL çocuk şurubu 2 cc ağzına damlattım çok ağır geldi kusturdu çok korktum ölüyo sandım.Şimdi durumu iyi gibi inşallah sağlığına kavuşur teşekkürler...

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
abi naptın ya
2cc çok fazla
sabah akşam 1 damla yeterdi

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
öncelikle geçmiş olsun, arkadaşların da dediği gibi bu bir ağız içi pamukçuk (mantar) oluşumudur. Benim eleştirim biraz ilaçlarla ilgili olacak. Trichomoniasis ve Hexamitiasis gibi oluşumlarda beşeri ilaçlar ne yazıkki istenilen veya beklenen etkiyi göstermiyor ve tedavi bir kabusa dönüşebiliyor. Bu yüzden size tavsiyem kuşlar için üretilen ilaçlardan alıp kullanmanız. Kuşlar için üretilen ilaçlar hem içerik (etkin madde) hem de dozaj olarak mükemmel bir şekilde ayarlanıyor ve tedavi sürecinde hata yapmanız neredeyse imkansız. Ek bir tavsiye olarak şunu da söyleyebiliriz, sadece tedavi tek başına asla yeterli olmaz, kaliteli dezenfektanlar kullanarak A-Z ne varsa (ekipman ve mekan) düzenli dezenfeksyon da şart. Hastalıkları anca bu şekilde üretimhanenizden bertaraf edebilirsiniz.

umitkosaner

Yeni Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Koşaner
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
öncelikle geçmiş olsun, arkadaşların da dediği gibi bu bir ağız içi pamukçuk (mantar) oluşumudur. Benim eleştirim biraz ilaçlarla ilgili olacak. Trichomoniasis ve Hexamitiasis gibi oluşumlarda beşeri ilaçlar ne yazıkki istenilen veya beklenen etkiyi göstermiyor ve tedavi bir kabusa dönüşebiliyor. Bu yüzden size tavsiyem kuşlar için üretilen ilaçlardan alıp kullanmanız. Kuşlar için üretilen ilaçlar hem içerik (etkin madde) hem de dozaj olarak mükemmel bir şekilde ayarlanıyor ve tedavi sürecinde hata yapmanız neredeyse imkansız. Ek bir tavsiye olarak şunu da söyleyebiliriz, sadece tedavi tek başına asla yeterli olmaz, kaliteli dezenfektanlar kullanarak A-Z ne varsa (ekipman ve mekan) düzenli dezenfeksyon da şart. Hastalıkları anca bu şekilde üretimhanenizden bertaraf edebilirsiniz.
Günay bey cvp için teşekkürler kuşlar için üretilen ilaç kullanmamı önermişsiniz elbette kullanırım iyi gelecekse bana ilaç ismi verebilirmisiniz...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ümit KOŞANER' Alıntı:
Günay bey cvp için teşekkürler kuşlar için üretilen ilaç kullanmamı önermişsiniz elbette kullanırım iyi gelecekse bana ilaç ismi verebilirmisiniz...
Tabii ki. Kuşlar için üretilen yabancı marka ilaçları uzun zamandır kullanıyorum ve faydasını görüyorum. Faydalı olmasalardı kesinlikle ne forumda ne de başka biryerde tavsiye etmezdim. Yerli ilaçlar da var, onlardan da kullandım ama pek etkili olmuyorlar. Benim kullandıklarım Hollanda DAC firmasının ilaçları, Türkiyeye orijinal olarak getiren tek bir kişiye güvenebiliyorum o da kuzenim oluyor kendisi. Bulgaristan göçmeni olduğu için avrupadaki serbest dolaşımdan faydalanıp bu gibi ilaçları buraya getiriyor ve pazarlıyor. Sizdeki durumda kullanmanız gereken ilacın adı DAC FMT Allround MIX, kombine bir ilaçtır ve 4 etkin madde içerir, kutu ambalajı 80 gramlıkdı yanlış hatırlamıyorsam. Trichomoniasis ve Hexamitiasis (iç mantar - pamukçuk) enfeksyonlarında kullanılıyor. İlgileniyorsanız size özelden iletişim ve sipariş bilgileri aktarabilirim.

umitkosaner

Yeni Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Koşaner
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Tabii ki. Kuşlar için üretilen yabancı marka ilaçları uzun zamandır kullanıyorum ve faydasını görüyorum. Faydalı olmasalardı kesinlikle ne forumda ne de başka biryerde tavsiye etmezdim. Yerli ilaçlar da var, onlardan da kullandım ama pek etkili olmuyorlar. Benim kullandıklarım Hollanda DAC firmasının ilaçları, Türkiyeye orijinal olarak getiren tek bir kişiye güvenebiliyorum o da kuzenim oluyor kendisi. Bulgaristan göçmeni olduğu için avrupadaki serbest dolaşımdan faydalanıp bu gibi ilaçları buraya getiriyor ve pazarlıyor. Sizdeki durumda kullanmanız gereken ilacın adı DAC FMT Allround MIX, kombine bir ilaçtır ve 4 etkin madde içerir, kutu ambalajı 80 gramlıkdı yanlış hatırlamıyorsam. Trichomoniasis ve Hexamitiasis (iç mantar - pamukçuk) enfeksyonlarında kullanılıyor. İlgileniyorsanız size özelden iletişim ve sipariş bilgileri aktarabilirim.
Tavsiye ettiğiniz ilaç kesinlikle çok iyi bir ilaçtır bundan şüphem yok,fakat ben bir üretici değilim evde baktığım ve en kısa zamanda iyileştirmeye çalıştığım bir kuşum var.Bu yüzden kolay ulaşabileceğim ve sonuç alacağım tedaviyi uygulamak isterim.Şu an kim ne derse uygulamaya çalışıyorum yanlış birşey de yapmak istemiyorum.mikostatine tedavisine başladım sonuç alamazsam sizinle iletişime geçerim teşekkürler...