VİLMECTİN FAZLA MİKTARDA VE YANLIŞ NOKTAYA UYGULANIRSA ?

jumbosever

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
kemal
Merhaba arkadaşlar, bugün çift kuşumdan dişisine ense kısmına bir damla Vilmectin damlatayım derken yanlışlıkla 3-4 damla damlattım. Bir de damlalardan bir ikisi yanlışlıkla kanada yakın bir yere denk geldi. Kuşun gagasıyla uzanabileceği bir mesafe yani. Islak peçeteyle üzerini biraz ovaladım ama yine de  kuş ağzını oraya değdiğinde zarar görebilir mi?
Bu ilacın ilk zehir etkisi kuşun gagasını değdirmesi ihtimaline karşılık kaç gün devam eder?
Geçmiş tecrübeleri olan arkadaşlar yardımcı olursa çok ikrama geçer.

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Merak etmeyin şuana kadar birşey olmadıysa hiçbir şey olmaz.Yanlız vilmectini eşe atacağınız dönem uygulamanızı tavsiye etmem.Kısırlık ve boş yumurta miktarını arttırdığı kesin.

jumbosever

Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
kemal
Murat Bey şu anda yumurtlamaya devam ediyordu ancak ilaçlarını uzun bir süre ihmal edince kuşlar  bit istilasına uğradılar. Mecbur kaldım. Bu dediğiniz olumsuzluklar  ilacın uygulanmasını takip eden ilk parti için mi geçerli yoksa tek bir defa kullanılsa da vilmectin yavru vermede negatif kalıcı bir etki bırakabiliyor mu?

öztunc

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
öztunc
bende  VİLMECTİN kullandim ama kullandima pişman oldum hemde cok , bir damla yapayim derken dediniz gibi 3-4 damla yaptim kus yandi derisi ve yavru vermedi ve ustune ustelik cok vasifsiz bir kus oldu ins bişi olmaz

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
ben de 3-4 damlattığım zamanlar oldu, hiç bir sıkıntı yaratmadı, merak etmeyin, bir şey olmaz

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Ben kanaryalarımda vilmectini eş dönemini bitirdiklerinde yani Ağustos gibi,ardından tüy çıkışında en geç kasım gibi ve üretime atmama en azından bir ay kala gibi yani ocak sonu gibi kullanıyorum.Üreme döneminde kullandığınız anda benim tecrübem kullandığınızı takiben 15-20 gün içinde olan yumurtlamalarda kesinlikle etkin.İşin esası ne vilmectin,nede diğerleri.Düzenli temizlik.