Vilmectin Kullananlar YARDIM !

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Slm arkadaşlar;

Kuşlarımı bit sardı bende kafesi sıcak çamaşır suyuyla iyice temizledim.. Kuşlara bit tozu ve vilmectin uyguladım.2 gündür çok az kaşınıyorlardı şimdi deli gibi kaşınıyorlar yine... Sorularım şunlar;
Bu bitler yumurtalarını kuşların üzerine bırakır mı?
Bu yumurtalar çatladıda yeniden mi çıktılar ?
Bu yüzden mi kaşınıyorlar? Vilmectin bir işe yaramıyor diye düşünüyorum...

Siz ne öneriyorsunuz ? ARDAP almayı düşünüyorum artık...

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Vilmectin parazitlerde baya iyi  olmazsa kuşlara  yine vilmectin uygulayın sularınada katın azda olsa

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
vilmektini nasıl kullandınız  ? yuvalara opigal ya da keneson dökebilirsiniz, şükür bende kaç aydır bir tane bile görmedim bit. o kadar da dikkat ediyorum. hiç yok şükürler olsun.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
karınlarına damlattım önce sonra pek bi değişiklik göremeyince enselerine de damlattım çok sık kaşınmıyorlar ama tüyleri tiftik tiftik edene kadar kaşıyorlar daha önce karşılaşmadım böyle bi durumla  gece karanlıkta takip ediyorum bit görünmüyor kafeste... Birkaç gün daha takip ediyim en iyisi olmadı ardap alıyım diyorum :( çok baş belası birşeymiş

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
vilmektini şırınganın ucundaki iğne ile ense derisine toplu igne başı kadar 2 damla damlatacaksınız fazla damlatmayın kuş kör olabilir ayrıca 15 günde bir tekrarlayın

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
selamlar.. eğer vilmectin etki etmediyse ki iki defa uygulamışsınız o zaman bit değil bu.. ama yine de tam etkisini göstermesi için bir kaç gün daha bekleyin derim. ama bir daha vilmectin yapmayın kuşlarınız artık zarar görür. eger geçmezse tüy dökümüne girmiştir kuşlarınız.. iç parazit ve iç mantar da olabilir. bence birkaç gün daha bekleyin eğer geçmez ise nizoral şampuan var... mantar içindir bu şampuan. mantar ille gaga ve ayaklarda olacak dye bir kural yoktur. bu şampuan ile bir kaç defa banyo yaptırın kuşlarınızı.. hani bizlerin saçları kepeklenir de kaşınırız ya.. bu da kuşlarda aynı durum.. şimdiden geçmiş olsun dileklerimle

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
vilmektini şırınganın ucundaki iğne ile ense derisine toplu igne başı kadar 2 damla damlatacaksınız fazla damlatmayın kuş kör olabilir ayrıca 15 günde bir tekrarlayın
Belirttiğiniz gibi kullandım zaten...

Mehmet ÇETİN...' Alıntı:
selamlar.. eğer vilmectin etki etmediyse ki iki defa uygulamışsınız o zaman bit değil bu.. ama yine de tam etkisini göstermesi için bir kaç gün daha bekleyin derim. ama bir daha vilmectin yapmayın kuşlarınız artık zarar görür. eger geçmezse tüy dökümüne girmiştir kuşlarınız.. iç parazit ve iç mantar da olabilir. bence birkaç gün daha bekleyin eğer geçmez ise nizoral şampuan var... mantar içindir bu şampuan. mantar ille gaga ve ayaklarda olacak dye bir kural yoktur. bu şampuan ile bir kaç defa banyo yaptırın kuşlarınızı.. hani bizlerin saçları kepeklenir de kaşınırız ya.. bu da kuşlarda aynı durum.. şimdiden geçmiş olsun dileklerimle
Mehmet bey bit olduğundan eminim kafesin heryerinde geziyorlardı arındırdım onları artık yoklar...

Teşekkürler cevaplar için 15 günde bir tekrarlarım bit görürsem... Yine kafeste koloni oluştururlarsa bu sefer ardap alacağım...

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
vilmectin iç ve dış parazitler  için bilal beyden ilaçlarını temin edin ....vilmectin karın bölğesini suyla ıslatarak derinin gözükmesini sağlıyoruz ve derinin üzerine 1 damla damlatıp ovalıyoruz kullanma talimatında ense diyor ama türkiye genelinde üreticiler  karın kısmına uyguluyor ayrıca içme sularına katılıyor .....geçmiş olsun

canso

Takipçi Üyemiz
Adı
Cansay
Soyadı
AKKAYA
Vilmectini üreten firma Vilsanın kendi sitesinde yaptığı tanıtım:
VİLMECTİN ENJEKTABL
Endektosit Enjeksiyonluk Çözelti
ANTİPARAZİTER
Bileşimi
1 ml’de 10 mg Ivermectin bulunur.
Endikasyonları
Sığır, koyun, keçilerde akciğer ve mide-bağırsak kıl kurtları, nokra etkeni larvaları, uyuz etkenleri, bitler, keneler, yara kurtları (parazitik dönemde) ve burun kurduna karşı kullanılır.

Kaynak:
http://www.vilsan.com.tr/index.php?page=product&drug_id=44

Ayrıca dernek başkanı ve site sahibi Selahattin beyin konu ile ilgili bir örnek topicini aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,9.0.html

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
tamam o zaman beklemekten başka çare yok... ben de vilmectini yaptıktan sonra baktım ertesi günü kuşlar hala kaşınıyor.. meğer karnına damlattığımız sıvının deri altına sızması, buradan yağa ve kana karışması bitin o kanı emmesi zaman alıyormuş.. tabiki bunu sonradan öğrendim.. vilmectinin ve tavsiye edenin kulağını biraz çınlattıktan sonra  :) büyük bir poşetin içine yaklaşık yarım avuç kadar biyodust bit tozu attım.. ardından da kuşları attım ve poşetin ağzını kapatıp 15-20 saniye içinde kuşların olduğu poşeti başladım çalkalamaya,, bu çalkalanma ile kuşlar da başladılar kanat çırpmaya ve toz her taraflarına işledi.. sanki kuşlar poşetten değil de un değirmeninden çıkmış gibi olmuşlardı.. :) eskiden beridir bu tekniği uygularım ve kuşlar zarar görmez.. tabiki zamanını ve ilacın dozunu iyi ayarlamak kaydı ile.. tekrar geçmiş olsun

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
vilmectin iç ve dış parazitler  için bilal beyden ilaçlarını temin edin ....vilmectin karın bölğesini suyla ıslatarak derinin gözükmesini sağlıyoruz ve derinin üzerine 1 damla damlatıp ovalıyoruz kullanma talimatında ense diyor ama türkiye genelinde üreticiler  karın kısmına uyguluyor ayrıca içme sularına katılıyor .....geçmiş olsun
Ayhan ustam vilmektin kuşlara kesinlikle içirilmez, çok yanlış, Vilmektin, İvomec, Avromec-F, Baymec gibi İvermectine içeren ilaçlar suda çözülmüyor ve tersine kristalleşiyor...etken madde kristal kümeler halinde birikiyor ve bunu kuşa içirdiğimiz zaman çok zararı var.

İlacı bulamayanlar için, Sayfanın sağ tarafına baktığımızda Vilmektin ilaçını gürebiliyoruz.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mehmet ÇETİN...' Alıntı:
tamam o zaman beklemekten başka çare yok... ben de vilmectini yaptıktan sonra baktım ertesi günü kuşlar hala kaşınıyor.. meğer karnına damlattığımız sıvının deri altına sızması, buradan yağa ve kana karışması bitin o kanı emmesi zaman alıyormuş.. tabiki bunu sonradan öğrendim.. vilmectinin ve tavsiye edenin kulağını biraz çınlattıktan sonra  :) büyük bir poşetin içine yaklaşık yarım avuç kadar biyodust bit tozu attım.. ardından da kuşları attım ve poşetin ağzını kapatıp 15-20 saniye içinde kuşların olduğu poşeti başladım çalkalamaya,, bu çalkalanma ile kuşlar da başladılar kanat çırpmaya ve toz her taraflarına işledi.. sanki kuşlar poşetten değil de un değirmeninden çıkmış gibi olmuşlardı.. :) eskiden beridir bu tekniği uygularım ve kuşlar zarar görmez.. tabiki zamanını ve ilacın dozunu iyi ayarlamak kaydı ile.. tekrar geçmiş olsun
Ben de diyordum kulaklarım neden çınlıyor  :D

Usta, poşete bit tozu koyup kuşu içine salıp poşeti sallamak eski kanaryacıların yöntemidir...yalnız onlar poşet yerine kese kağıdından yapılan kağıt torba içinde yaparlar bunu. Kanaryalarda çok işe yarar ama muhabbet kuşunda pek emin değilim. Sen Finikedesin...sizin oralarda okaliptus ağacı kaynıyordur, okaliptus kullanmanı tavsiye ederim....bit-mit birşey kalmaz.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Ayhan ustam vilmektin kuşlara kesinlikle içirilmez, çok yanlış, Vilmektin, İvomec, Avromec-F, Baymec gibi İvermectine içeren ilaçlar suda çözülmüyor ve tersine kristalleşiyor...etken madde kristal kümeler halinde birikiyor ve bunu kuşa içirdiğimiz zaman çok zararı var.

İlacı bulamayanlar için, Sayfanın sağ tarafına baktığımızda Vilmektin ilaçını gürebiliyoruz.
Ustam selamlar. Bu konuda son dönemlerde çeşitli durumlar var. Suya karıştırlmasını bende anlamadım. Ben kendim göğüs kısmına 1 damla damlatıyorum.

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
Günay USTAM,,,, toz kir vs içermeyen taaaaa yukarılardan dere kenarından topladım okaliptusları... ilk yaptığım yanlıştı dalı kırıp yapraklı yapraklı salmaya attım.. keşke atmasaydım yapraklarda ve dallarda başka kuşların kakaları vs.. benim kuşlarım da hasta olmuştu bir zamanlar hatırlarsın.. şimdi senin yöntemini yapıyorum.. yaprakları kurutup ufaladım ve yuvalıkların altına attım.. dediğin gibi eser falan yok

carsi-7

Üyemiz
Adı
UMUT
Soyadı
KILIÇ
vilmectin suya fazla katıldığı zaman ayrıca kuşta kısırlığa yol açabiliyor.zaten az bişey elıne döktüğün zaman yakıcı olduğunu göreceksin o yüzden karın ve boyun bölgesinde kullanmanı tavsiye ederim .

Dahi memo

Yeni Üyemiz
Adı
Kerim
Soyadı
Özçoban
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

Kardeşim pratikte kullanmadan veya yöntemi doğru kullanmadan kulaktan dolma ezber bilgiler verme yanıltma kimseyi. Ben yıllardan beri kanarya ve muhabbet kuşları beslerim bilhassa kanaryalara suluklarına karıştırmak sureti ile veririm(vilmectin). 3. geceden itibaren bit adına hiçbir şey kalmaz. Muhabbet kuşlarına arada enseden de veriyorum. Kuşların suluklarına şırınganın ucu ile 3 damla damlatırım. Suluğu iyice çalkalarım ilaç karışır. Bir iki saat içmelerini beklerim sonra suluğu tazelerim. Mart-Haziran ayları arasında 3 defa uygularım. Diğer kış aylarında 3 ayda bir uygularım.