vilmectin

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
arkadaşlar selam.
kuşumun epeydir kaşıntısı var. 2-3 ay oldu. tüy dönemleri haricinde bile çok kaşınıyor. kendi temizleme kaşıması değil. bende forumda araştırma yaparken vilmectin ilacında karar kıldım. sanırım hem iç hemde dış parazitler için geçerliymiş. bulunduğum yerde bulmam zor netten bakıyorum. eğer ulaşamazsam avisprey denen ilacı kullanabilir miyim? yada opigal5 ilacını?
diğer sorumda yulaf içini verirken ayrı kabda verin diyor. ama 2 günde bir yemlik bitiriyor? sürekli mi ya da ara ara mı vermem lazım?
şimdiden teşekkürler cevaplar için

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Arpa konusunda ustasından öğrendiğim kuş başı silme 1 yemek kaşığı kadar haftada 2 kez.

kelkeci

Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
TÜTER
bend ebulunduğum yerde vermectin bulamadım veteriner avromec-f diye bir ilaç verdi ama 1 damla fazla gelebilir 1/!0 oranında yağ ile seyrelt ve kürdan ile azıcık sür dedi acaba daha önce bu ilacı kullanan oldumu, oran bilen acaba vermectin dahamı seyreltilmiş bide bana verdiği iilacın etken maddesi ivermectin acaba vermectin ile aynımı...

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Barış TÜTER' Alıntı:
bend ebulunduğum yerde vermectin bulamadım veteriner avromec-f diye bir ilaç verdi ama 1 damla fazla gelebilir 1/!0 oranında yağ ile seyrelt ve kürdan ile azıcık sür dedi acaba daha önce bu ilacı kullanan oldumu, oran bilen acaba vermectin dahamı seyreltilmiş bide bana verdiği iilacın etken maddesi ivermectin acaba vermectin ile aynımı...
AVROMEC-F bu konudaki en iyisi..Benim devamlı kullandığım dış parazit ilacıdır..
Dozu ve kullanımı konusuna gelince..
Ben kanaryalarıma ortalama 2 ayda bir karınlarına DENTAL ENJEKTÖR ile 1 damla,Show İngilizlerime ise yine karınlarına 2 damla damlatıyorum..
Seyreltmene gerek yok..Karınlarındaki yağlı bölgeye damlattığın sürece tehlike yok..

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
peki alpay bey vilmectini iç parazit olarak suya katabilir miyiz? katabiliyorsak da hangi oranda ve ne kadar sıklıkta veriyoruz?

ALÜ ÜNAL

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
ünal
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
peki alpay bey vilmectini iç parazit olarak suya katabilir miyiz? katabiliyorsak da hangi oranda ve ne kadar sıklıkta veriyoruz?
vilmektini bilmiyorum ama baymec 1 litreye 1cc olarak kullanılıyor

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
Bunu yapan var. Ama ilçaın kullanım amacı  dış parazitler için. İç parazit için ayrı bir ilaç al. Levamin, levamix gibi. İç parazit bir nevi kurt dökücü. Alpay abi satışını yapıyor zaten. Dış parazit için olan bir ilaçı çok az dozajda da olsa iç parazit için kullanılmasını pek doğru bulmuyorum.

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
Yusuf bey,IVERMECTIN içeren ilaçların ( Vilmectin - Ivomec - Baymec - Avromec v.b.) hiçbirini ister iç parazitler ister dış parazitler için suya katarak vermenin bir anlamı yok..
Zaten bu ilaçların yapısı gereği (yağlı) homojen olarak suya karışma gibi bir şanslarıda yok..
Bu tip ilaçlar deri altına yağ dokusu içine enjekte edilmek üzere üretilmişlerdir..Yağ dokusu tarafından emilerek uzun vadede yavaş yavaş kana karışarak,kanla beslenen parazitlere karşı etki gösterirler..
Dış parazitlerin tamamı,kursak bitleri,akciğer-mide-bağırsak kıl kurtları,uyuz etkenleri IVERMECTIN in etki alanı içindedir..
Fakat,kursak solucanlarını,bağırsak solucanlarını,askaritleri yani kamçılı solucan guruplarını IVERMECTIN ile öldüremezsiniz,bunun için bu gurup parazitlere özel ilaçlar kullanmalısınız..

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
teşekkür ederim alpay bey cevabınız için. çok açıklayıcı oldu.