vitamin seçimi?

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
öncelıkle herkese merhaba.sıteye yaklasık 2aydır uyeyım bu 2.ıletım olacak.siz degerlı ustadlarımızdan bıcok bılgı öğrendım ve hala öğrenmekteyım.öncelıkle hepınıze tesekkur etmek ıstıyorum böyle bır sıteyı kurup degerlı bılgılerınızı paylastıgınız ıcın.
forumda vıtamınlerle ıletılerın hemen hemen hepsını okudum bıcok uretıcı ya amınovıt forte veya supervıt forteyı kullandıgını söyluyor.sımdıye kadar kuşların içme sularına depomın ve haftada bır vıtaform ayrıca haftada bır elma sırkesı veya lımon kullandım ama vıtaformu antıbıyotık ıcerıgınden dolayı azaltmak ısorum(hastalık halınde kullanmak suretıyle).sızce hangı vıtamını kullanmalıyım supervıt fortemı yoksa  amınovıt fortemı? ustadlarımızın yardımını beklıyorum sımdıden tesekkur ederım...

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
BEN AVİSOL-B KULLANIYORUM O NASIL ACABA?:d

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
huso2020' Alıntı:
öncelıkle herkese merhaba.sıteye yaklasık 2aydır uyeyım bu 2.ıletım olacak.siz degerlı ustadlarımızdan bıcok bılgı öğrendım ve hala öğrenmekteyım.öncelıkle hepınıze tesekkur etmek ıstıyorum böyle bır sıteyı kurup degerlı bılgılerınızı paylastıgınız ıcın.
forumda vıtamınlerle ıletılerın hemen hemen hepsını okudum bıcok uretıcı ya amınovıt forte veya supervıt forteyı kullandıgını söyluyor.sımdıye kadar kuşların içme sularına depomın ve haftada bır vıtaform ayrıca haftada bır elma sırkesı veya lımon kullandım ama vıtaformu antıbıyotık ıcerıgınden dolayı azaltmak ısorum(hastalık halınde kullanmak suretıyle).sızce hangı vıtamını kullanmalıyım supervıt fortemı yoksa  amınovıt fortemı? ustadlarımızın yardımını beklıyorum sımdıden tesekkur ederım...
Bir vitaform vakası daha.Neyseki dönüyorsunuz bu hatadan.Kullanmayı düşündüğünüz vitaminleri kaç kuş için kullanacaksınız.

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
gozturk' Alıntı:
Bir vitaform vakası daha.Neyseki dönüyorsunuz bu hatadan.Kullanmayı düşündüğünüz vitaminleri kaç kuş için kullanacaksınız.
tesekkur ederım ılgınız ıcın.bu yenı kullanacahım vıtamını 30 kus ıcın kullanacagım.15 cıfttım var.ama hangı vıtamını kullanacagıma karar veremedım cevremdekı vetenırlere sordum supervıt mevcut ellerınde ama amınovıt forteyı bulamadım daha sızce hangısını kullanmalıyım?

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
huso2020' Alıntı:
tesekkur ederım ılgınız ıcın.bu yenı kullanacahım vıtamını 30 kus ıcın kullanacagım.15 cıfttım var.ama hangı vıtamını kullanacagıma karar veremedım cevremdekı vetenırlere sordum supervıt mevcut ellerınde ama amınovıt forteyı bulamadım daha sızce hangısını kullanmalıyım?
İçerik olarak aminovit süpervite nazaran fazlaca artıya sahip.Bu artıların kaynağı içeriğindeki aminoasitler.Vitaminlerin reel olarak fayda sağlayabilmesi için vücutta aminoasit içeriğinin olması gerekliliği hususu mevcut.Zaten verilen vitaminlerde eğer aminoasit yok ise haricen aminoasit verilmesi önerilir.Bu bağlamda aminovit daha iyi olur.Veteriner ürünleri yada tarım ürünleri satan yerlerde bulunuyor aminovit.

Ancaaak,

Öneri 1.Bu tarz ilaçlar kuş sayısının fazla olduğu içme suyunun çok fazla tükendiği dolayısı ile dozaj ayarının büyük kaplarda rahatça yapılabildiği üretimhanelerde daha uygun olur.Kullanım klavuzundaki dozajları 30-40 cc sulukta ayarlamak, hadi bırakın bunu tüketilmeyecek kadar 1 litre suda bile ayarlamak 1 ml  altında değerlere tekabul ederki bunu yapmaz ve pirinç tanesi kadar koyma mantığı ile hareket ederseniz ki oransal olarak canlı ağırlığı oranı tavuğa oranla çok az olan kuşa fazla yüklenmek demektir.Kuşlara ne kadar kimyasal dayanırsanız karaciğeri o denli zorlar ve kuşu sık tüye sokarsınız.Zorlanan karaciğer erken çökme ve hatta ölüm , sık tüye girme ise verimsiz üretim demektir.Kullanılmayan miktarlar vücuttan atılmak istenecek buda metabolizmayı zorlayacaktır.Ortaya saçma sapan dışkı çıkarki zarar gören bağırsak florasının dışa vurumudur.Dolayısı ile 1 ton suya 250 ml kullanın denilen bir vitaminde standart 30-40 cc suda dozaj ayarlaması çok ama çok iyi yapılmalıdır.

Aminovit için 30 cc klasik bir suluk için hesap yapalım.Kullanımında 1 ton suya 250 ml kullanın diyor.
1 ton=1000 litre suya 250 ml kullanılacaksa
30 cc=0,03 litre suya 0,0075 ml kullanılır.Buda 0,0075 cc ederki 1 cc şırınganın 10.000 de 75'i yada 1000 de 7,5'u yada en iyi ifadeyle 100 de 0,75'i demektir.Yani 1 cc şırıngayı 100 eşit parçaya böleceksiniz ki bölebilirseniz ve bunun sadece 1 bölmesini bile doldurmayacaksınız...

Öneri 2.Kuşlara en iyi vitamin yedirdiklerimizle sağlanır.Kaliteli hasat ve çeşitlilik arz eden yemler kullanırsınız.Mama yapar,yedikleri kadar başka alternatiflerden sunarsınız.Haftada bir kere olur .İhtiyaca göre 2 kere olur yada 15 günde bir olur yine vitamin verirsiniz.Ancak vitamininiz özellikle muhabbet kuşları için yapılmış olanlardan olur.Çünkü bu vitaminlerin dozaj ayarlamaları yapılırken kuşun bünyesi ,canlı ağırlığı,hangisinden ne oranda ihtiyaç duyulduğu bilimsel olarak incelenmiş ve bu doğrular neticesinde hazırlayan firmalarca satılan ürünlerdir.Ne yetmeyecek kadar az nede karaciğeri yoracak kadar fazla tam kararında.Nedir bu markalar quiko,chemi-vit,orlux vs vs vs.

Görüşler tamamen tarafıma aittir.Eleştiri veya desteğe açıktır.Kimsenin bu ilaçları yada vitaminleri kullanmasına karşı değilim.Sadece kendi profesyonel ornitholoji gerçeklerimin anlatımıdır.

Saygılarımla...

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım.kuş sayısı az oldugu sanırım amınoviti kullansam bıle dozunu ayarlamakta epey bı zorluk cekecegım.amınovıt forte kullanımınıda yılmaz kursun abımızde görmustum aylık su tablasunda onun ıcın acmıstım konuyu.yılmaz abıdenden bı cevap beklıyorum tavsıyesı merak edıyorum.
[/quote]

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
huso2020' Alıntı:
verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım.kuş sayısı az oldugu sanırım amınoviti kullansam bıle dozunu ayarlamakta epey bı zorluk cekecegım.amınovıt forte kullanımınıda yılmaz kursun abımızde görmustum aylık su tablasunda onun ıcın acmıstım konuyu.yılmaz abıdenden bı cevap beklıyorum tavsıyesı merak edıyorum.
Yılmaz ustanın görüşleride her zaman kıymetlidir.Görüş almanızda fayda var.Bu arada aylık su tablosu derken neyi kasteddiniz anlamadım.

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
Hilmi Bey, Bence de Vitamini fazla, Fazla Vitaminle Kuşlarınızı Coşturursunuz Valla, Kimse tutamaz  ..
  Ayrıca Vitamin ve Mineralin aynı zamanda verilmesi ile ilgili bir yazı okumuştum..
  Ben hemen hemen Aşağıdaki gibi veriyorum, Ben de yorumlarınızı beklerim..
  Amacım; Vitamin, Mineral ve Elma Sirkesinden sonra 2 şer gün; Prebiyotik ve Bitki çaylarından sonra 1 gün Taze su vermek..
1    VİTAMİN  (Aminovit Forte)
2    TAZE SU
3    TAZE SU
4    Mineral (DepoMin)
5    TAZE SU
6    TAZE SU
7    Prebiyotik (Yoğurt şırası)
8    TAZE SU
9    Elma Sirkeli Su 
10  TAZE SU
11  TAZE SU
12  VİTAMİN (AminoVit Forte)
13  TAZE SU
14  TAZE SU
15  Mineral (DepoMin) 
16  TAZE SU 
17  TAZE SU
18  Bitki Çayı
19  TAZE SU
20  Elma Sirkeli Su
21  TAZE SU
22  Prebiyotik (Yoğurt Şırası)
23  TAZE SU 
24  TAZE SU
25  VİTAMİN (AminoVit Forte)
26  TAZE SU
27  TAZE SU
28  Mineral (Depomin) 
29  TAZE SU 
30  TAZE SU 
31  TAZE SU

yılmaz abı bu lısteyı kullandıgını yazmıs.ama sızınde dedıgıınız gıbı kus sayısının cokluguda etkılıyor olabılır kullanım dozuyla alakalı.kusuruma bakmayın tecrubesızlık başa bela..

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Hilmi beyin prospektüsü bu hatırladığım kadarı ile.Farkettiyseniz Vitamin + mineral vermiş ve aralarına 6-8 gün koymuş.Haftada 1-2 sefere denk gelmiş zaten.Hilmi abinin büyükte bir kümesi olduğunu hesaba katmak lazım.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Konuyu, Hüseyin beyin cevapladığım özel iletisinden sonra farkettim (iletide aşağıdadır).
    AminoVit Forte (Vitamin) ve Depomin (mineral) kullandığım zamanlar oldu fakat artık kulanmıyorum.

Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Sevgili Hüseyin, ben kuşlarıma artık ilaç/vitamin vermiyorum.
    AminoVit Forte muhakkak güzel bir vitamin kompleksi dir; Fakat MuhabbetKuşları için doğru dozajı veremezseniz kuşlarınızın karaciğer/böbreğini bitirirsiniz. Üretimdeki kuşlarda dozaj extra sıkıntı oluşturacaktır; Muhakkak 5 günlük yavru ile yetişkin bir MuhabbetKuşunun vücut direnci aynı olamaz.
    Doğal ve beslenmede çeşitliliğe yönelmenizi öneririm..

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
gozturk' Alıntı:
Hilmi beyin prospektüsü bu hatırladığım kadarı ile.Farkettiyseniz Vitamin + mineral vermiş ve aralarına 6-8 gün koymuş.Haftada 1-2 sefere denk gelmiş zaten.Hilmi abinin büyükte bir kümesi olduğunu hesaba katmak lazım.
sayın gözturk cevaplarınız ıcın cok sagolun konuya ılgınız ıcın ayrıca tesekkur ederım

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Konuyu, Hüseyin beyin cevapladığım özel iletisinden sonra farkettim (iletide aşağıdadır).
    AminoVit Forte (Vitamin) ve Depomin (mineral) kullandığım zamanlar oldu fakat artık kulanmıyorum.
yılmaz abı cok sagol benı kırmayıp cevap verıdıgın ıcın.kullangın vıtamınler co aratırdım ama karar verememıstım.sımdı bıraz daha rahatladım.tekrar sagol abı.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
huso2020' Alıntı:
sayın gözturk cevaplarınız ıcın cok sagolun konuya ılgınız ıcın ayrıca tesekkur ederım
Rica ederim .Hüseyin bey,Sağlıklı kuşlar dilerim...

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
SÜPERVİT GÜZEL BİR VİT. KOMBİNESİ FAKAT ÇABUKBOZULUYOR
BEN EVİT-S
AVİT-K
YANİ ÇIKAN YAVRULARA İSE D VİT. KULLANIYORUM
AYDA 1 KEZ DE BAYTRİL VERİYORUM