huso2020' Alıntı:
tesekkur ederım ılgınız ıcın.bu yenı kullanacahım vıtamını 30 kus ıcın kullanacagım.15 cıfttım var.ama hangı vıtamını kullanacagıma karar veremedım cevremdekı vetenırlere sordum supervıt mevcut ellerınde ama amınovıt forteyı bulamadım daha sızce hangısını kullanmalıyım?
İçerik olarak aminovit süpervite nazaran fazlaca artıya sahip.Bu artıların kaynağı içeriğindeki aminoasitler.Vitaminlerin reel olarak fayda sağlayabilmesi için vücutta aminoasit içeriğinin olması gerekliliği hususu mevcut.Zaten verilen vitaminlerde eğer aminoasit yok ise haricen aminoasit verilmesi önerilir.Bu bağlamda aminovit daha iyi olur.Veteriner ürünleri yada tarım ürünleri satan yerlerde bulunuyor aminovit.
Ancaaak,
Öneri 1.Bu tarz ilaçlar kuş sayısının fazla olduğu içme suyunun çok fazla tükendiği dolayısı ile dozaj ayarının büyük kaplarda rahatça yapılabildiği üretimhanelerde daha uygun olur.Kullanım klavuzundaki dozajları 30-40 cc sulukta ayarlamak, hadi bırakın bunu tüketilmeyecek kadar 1 litre suda bile ayarlamak 1 ml altında değerlere tekabul ederki bunu yapmaz ve pirinç tanesi kadar koyma mantığı ile hareket ederseniz ki oransal olarak canlı ağırlığı oranı tavuğa oranla çok az olan kuşa fazla yüklenmek demektir.Kuşlara ne kadar kimyasal dayanırsanız karaciğeri o denli zorlar ve kuşu sık tüye sokarsınız.Zorlanan karaciğer erken çökme ve hatta ölüm , sık tüye girme ise verimsiz üretim demektir.Kullanılmayan miktarlar vücuttan atılmak istenecek buda metabolizmayı zorlayacaktır.Ortaya saçma sapan dışkı çıkarki zarar gören bağırsak florasının dışa vurumudur.Dolayısı ile 1 ton suya 250 ml kullanın denilen bir vitaminde standart 30-40 cc suda dozaj ayarlaması çok ama çok iyi yapılmalıdır.
Aminovit için 30 cc klasik bir suluk için hesap yapalım.Kullanımında 1 ton suya 250 ml kullanın diyor.
1 ton=1000 litre suya 250 ml kullanılacaksa
30 cc=0,03 litre suya 0,0075 ml kullanılır.Buda 0,0075 cc ederki 1 cc şırınganın 10.000 de 75'i yada 1000 de 7,5'u yada en iyi ifadeyle 100 de 0,75'i demektir.Yani 1 cc şırıngayı 100 eşit parçaya böleceksiniz ki bölebilirseniz ve bunun sadece 1 bölmesini bile doldurmayacaksınız...
Öneri 2.Kuşlara en iyi vitamin yedirdiklerimizle sağlanır.Kaliteli hasat ve çeşitlilik arz eden yemler kullanırsınız.Mama yapar,yedikleri kadar başka alternatiflerden sunarsınız.Haftada bir kere olur .İhtiyaca göre 2 kere olur yada 15 günde bir olur yine vitamin verirsiniz.Ancak vitamininiz özellikle muhabbet kuşları için yapılmış olanlardan olur.Çünkü bu vitaminlerin dozaj ayarlamaları yapılırken kuşun bünyesi ,canlı ağırlığı,hangisinden ne oranda ihtiyaç duyulduğu bilimsel olarak incelenmiş ve bu doğrular neticesinde hazırlayan firmalarca satılan ürünlerdir.Ne yetmeyecek kadar az nede karaciğeri yoracak kadar fazla tam kararında.Nedir bu markalar quiko,chemi-vit,orlux vs vs vs.
Görüşler tamamen tarafıma aittir.Eleştiri veya desteğe açıktır.Kimsenin bu ilaçları yada vitaminleri kullanmasına karşı değilim.Sadece kendi profesyonel ornitholoji gerçeklerimin anlatımıdır.
Saygılarımla...