...benim anlatmama gerek yok
http://wordpress.org/ zaten olabildiğince anlatmış

. Hayır dernek sitesi tasarımı bana ait değil, Hindistanlı ortağıma ait, kendisi bu konuda bayağı uzmandır ve bunun gibi wordpress şablonları yapıp ThemeForest adresinde satmakta. Sizin vazgeçemediğiniz flash gibi diğer seçeneklerin şablonları da bu adresin kardeşi olan ActiveDen sitesinde en alyaları 20-30 dolara tıkabasa kakılı. Yani yine ayni kapıya çıkıyoruz, profesyonel bir siteye sahip olmak artık o kadar zor ve pahalı bir iş değil aga. Kaldı ki millet olarak beleşçi olduğumuz için uyanıklık yapıp bunun gibi yerlerde satılan site şablonlarını internette bedava paylaşılan yerlerden indiriyoruz ve kendi icadımızmış gibi millete abuk-subuk rakamlara kakalıyoruz...bilmem anlatabildimmi
Örnek olarak bu siteyi ele alalım, sitenin en altına baktığınızda SMF (simple machines) hazır bir forum yazılımı olduğunu görüyoruz ve bu ücretsiz bir yazılımdır. Kullanılan forum şablonu A1 Rainbow...araştırdığımızda bunun da ücretsiz bir şablon olduğunu görüyoruz. Yani bunun gibi bir siteya sahip olmak isteseniz, isim tescili ve barınma alanı dışında başka bir masrafınız yok. Ama bir web tasarımcısına gidip bu site gibi bir site istiyorum deyin bakalım size ne fiyat çekiyorlar, kafadan 1000 lira. Kendim de bu işin içinde olduğumdan bazen utanıyorum...firmalar kazıkçı arkadaş. Zannedersinki yeni birşey keşfetmişler, fiyatları acaip uçuk ama baktığında hepsi hazır yazılım veya şablonlar kullanıyorlar...lisanslı olanları bile internettet beleş indirip millete kakalıyorlar. Bu tabii canımı sıkan bir durum, belki bu yüzden senin açtığın konuya bukadar uzun yazıyorum...biraz içimi döktüm