WHEY PROTEİN

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Peyniraltı suyundan elde edilen, sindirimi kolay, emilim oranı yüksek  protein.
Sprocuların kullandığı bu ürünü yavruların gelişimi, yetişkinlerin üremeye teşvik edilmesi ve yumurta veriminin arttırılması için kullanmayı düşünüyorum.

Ne dersiniz kullansam faydaları ve zararları ne olabilir ?

therearrow

Yeni Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
çimen
sanırım Olmaz bende de bulunmaktadır.cratein  why protein gold bendede bulunmaktadır .
ama sakıcalı olacaktır diye dusunuyorum beni şişiren why proteın kuslarıma ne yapar ?

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
ABDULLAH HOCAM YARIŞMALARDA DOPİNG ÇIKAR SENİN KUŞLARDA DİSKALİFİYE OLURSUN :):):)

OLİMPİYATLARA FELAN KATILAMAZSIN :):)

şaka bir yana maşallah Abdullah hocam herşeyi araştırıyorsun inş deneyimlerin başarılı olur yakınız irtibatı koparmayalım

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Selehattin abi kullanıyorsa zararı yok, faydası çok demektir.

Gelen yorumlar neticesinde almaya karar verirsem mamalara karıştırmayı,
kurumaya giren, hasta olan ve yavru kuşlarımında sulandırıp kursaklarına basmayı düşünüyorum.

(İrtibat kopmaz Ali Allah'ın izniyle)

therearrow

Yeni Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
çimen
sporda kullandıqım Cretain ve protein ler bulunmaktadır.  crateinde verebilirmiyim ? acaba ?
Pek taraftarı deılım aslında ama bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. icon_think

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Ünal ÇİMEN' Alıntı:
sporda kullandıqım Cretain ve protein ler bulunmaktadır.  crateinde verebilirmiyim ? acaba ?
Pek taraftarı deılım aslında ama bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. icon_think
Kreatin kafesde duran kuş için iyi olmaz, bir anda artan enerjiyi sarf edecek alanı yok zira. Salmadakiler için belki düşünülebilir ama bu durumda kuşa ne fayda sağlar bilemem.

Ancak kaliteli hazır mamalarda L-Carnitinr kullanıldığını biliyorum, yağlanmayı önleyip et yapsın diye kuşlar.

therearrow

Yeni Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
çimen
selehatın bey mamaya kek e katıyosunuz suluquda mınımum oranda katabilirmiyiz .

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu

therearrow

Yeni Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
çimen
elimde sıvı le carnitine Bulunmaktadır Bol mıktarda Amatör olarak Basketbol oynuyordum ve sakatlandım elimde bulunmaktadır  verebilirmiyim die düşünceler sardı bir iki çiftimde denesemmi ? fikir verebilirseniz çok memnun olurum

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Bu ürünlerde şöyle bir not düşmüş site,
Not: Bu ürün sporcuların kullandığı protein oranı yüksek peyniraltı suyu proteini değildir. Protein oranı düşük olduğundan, sporcu beslenmesine uygun değildir.
böylece neden ucuz olduğuda anlaşılıyor ama kuşlar vücut geliştirecek değiller ennihayetinde :)

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Ünal ÇİMEN' Alıntı:
elimde sıvı le carnitine Bulunmaktadır Bol mıktarda Amatör olarak Basketbol oynuyordum ve sakatlandım elimde bulunmaktadır  verebilirmiyim die düşünceler sardı bir iki çiftimde denesemmi ? fikir verebilirseniz çok memnun olurum
Wunder Vogel Optimum Feeder 150 gr

CHEMOpharma OPTİMUM FEEDER dengeli amino asitler, vitaminler, mineraller, elementler  ve L-karnitin karışımıdır. Bu besin takviyesi iyi büyüme için, optimal iskelet oluşumu, iyi yumurta kabuğu oluşumu ve mükemmel bir cilt ve tüy yapısına teşvik eder. Optimum Feeder genel sağlık ve üretkenliği destekler ve kuşların iyi bir gelişme için gereken tüm bileşenleri içerir. Mama karışımları içine Optimum Feeder ekleme optimum üreme ve büyüme sağlar. Bağırsaklarda iyi bakteriler için prebiyotiklere, doyurur. Bu bağırsak florasının kalitesini destekler ve iyi bir sindirim sağlar. L-karnitin yavruların büyümesini destekler. L-karnitin ayrıca yağ yakmayı destekler fiziksel efor enerji harcanmasında daha iyi sonuçlar alınmasını sağlar .

Kullanma talimatı: 100 g mamaya 8 gr ilave edilir. Üreme sezonu için (hazırlanılması sırasında 3 ila 4 hafta önce ilk yumurta alınana kadar) üreme döneminde : Günlük mamaya ekleyin. Üreme mevsimi dışında: Haftada 2 gün mamaya ekleyin
http://www.canpet.net/?urun-14002-Wunder-Vogel-Optimum-Feeder-Kuslar-icin-Besin-Takviyesi-150-gr.html

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
bu beslenme desteklerini kuşlarda denemeniz sakıncalı olabilir, genelde vücut geliştirme sporu yapanlar kullanır heleki kuşlar için agır gelebilir ölümlerinede neden olabilir veterinere danışamdan vermeyin derim.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Kâzım ASLAN' Alıntı:
bu beslenme desteklerini kuşlarda denemeniz sakıncalı olabilir, genelde vücut geliştirme sporu yapanlar kullanır heleki kuşlar için agır gelebilir ölümlerinede neden olabilir veterinere danışamdan vermeyin derim.
İhtiyatlı yorumun için çok teşekkür ederim.
Lakin veterinerde tecrübe etmeden farazî konuşacaktır. Teori her zaman pratikle uyuşmayabilir. Zaten sözkonusu ürün ilaç değil doğal bir ürün, yalnızca konsantre protein.
Bak Selehattin abi kullanıyormuş mesela, demekki oluyormuş. İşte bu tecrübeler önemli, bir kişi çıkıp ben denedim olumsuz sonuçlarını gördüm derse, buda benim için değerlendirilmesi gereken önemli bir tecrübedir.
Denemeden yeni gelişmeler, hiçbir alanda söz konusu olamaz.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Ünal ÇİMEN' Alıntı:
selehatın bey mamaya kek e katıyosunuz suluquda mınımum oranda katabilirmiyiz .
Ben denemedim suda ne derece erir bilemiyorum
ben kekin yapım aşamasında hamuruna katıyorum
ama normal mamaya sonradan katılabilir ayrıca mama yapan firmaların
mamalarının içeriğine baktığında protein değerleri vs olçüler var
bunlar sonradan katılan değerler 

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Kullanım Alanları:
Gıdaların besin değerini (özellikle protein) zenginleştirmek amacı ile içecek ve yiyecek sanayisinde PAST katkı maddesi olarak kullanılır. Şekercilik, fırıncılık, bisküvi, çikolata, süt ürünleri sektörleri peynir altı suyu tozu kullanan sektörlerdir.
Çoğu ülkede içine meyve aromaları katılarak, peynir altı suyu proteinli içecek olarak, içecek sektöründe kullanılır.
Sporcu beslenmelerinde hızlı sindirilmelerinden dolayı, peynir altı suyu tozu diğer protein içeriklerine göre daha hızlı kana karışır ve peynir altı suyu tozu büyüme hormonu salgısını arttırdığı için vücut yapanlar tarafından tercih edilir.
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve prostat büyümesini engellediği için, ilaç sanayisinde kullanılır. Ayrıca peynir altı suyu, diyabet tip 2’si olan hastaların şeker seviyesini dengelediği için, bu amaçla da eczacılıkta kullanılır.
Kanser beslenmesinde kullanılır. Peynir altı suyu proteinlerinin tamamı antikanserojenik etki göstermektedir ve kemoterapi sırasında PAST alınırsa, kanserli hücrelerin çevresindeki koruyucu tabakayı inceltiyor, sağlıklı hücreleri güçlendiriyor.

Ekmek Üretiminde Peynir Altı Suyu Tozu'nun Kullanımı:

Peynir altı suyunun temel bileşeni olan laktoz ile serbest alfa aminoasitleri arasındaki Maillard reaksiyonu, ekmek kabuğunda arzu edilen çekicilikte bir renk pigmentasyonu oluşturmakta, %2 oranında kullanımı, ekmeğin diğer dış ve iç özelliklerini olumlu yönde etkilemektedir.

Peynir altı suyu tozu, ekmeğin besin değerini de arttırmakta, ekmek içi yapısının daha ince ve kaliteli olmasını sağlamaktadır.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Selehattin abi bilgiler için teşekkür ederim.
Mesut'un dediği yağlanma sorunu belki olabilir, ancak yavrular, kurumadakiler ve hastalar için bu sorun olmayacaktır. Yetişkin ve sağlıklı kuşlardada kararında kullnırsak sorun olacağını sanmıyorum. Yumurtada aşırı kullanımda yağlanma yapacaktır sonuçta.
Ben alıp deneyeceğim, denemeye değer buyluyorum.
Selehattin abinin dediği gibi, hazır mamalardada protein oranlarını arttırmak için extra hammaddeler kullanıldığı aşikar, o maddelerde olsa olsa ya whey protein, yada kalsiyum kazeinat olacaktır.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Mesut ÇETİN' Alıntı:
Hazir mamalarda kullanilan kurutulmus yumurta aki prteini whey protein izole bir proteindir yani kimyasal islemden gecmis protein notrolize edilmis ve sivi ile temasinda etkilesime gecer hemen tuketimelidir .
Whey proteini mama kabona koyun ve aksam geeldiginofe bakin coktan bozulmus olacaktir mamaniz
Bu durumda mamada kullanmak sıkıntılı anlaşılan. Peki takviye olarak kursaklarına basmak konusunda ne dersiniz.
(Yanlış anlamayın ben bir mücadelede değilim, yalnızca doğruya ulaşmak için münazara ediyorum)