WHEY PROTEİN

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Mesut ÇETİN' Alıntı:
Bebe biskuvisini besleme aparatina  cekebilek kar yumusatin  spradyn tableti toz haline gerin be cektiginiz aparata 4/1 ni dokun  ama her gun sprady karistrmayin  3g de 1 iyidir.evde kati meyve sikacaginiz var ise bir gun elma suyu nir gun havuc suyu  kombinasyon size kalmis:)
Teşekkür ederim katkınız için.

Ben forumda şöyle bir konu buldum dileyen bunuda inceleyebilir.

Gökay NOHUT' Alıntı:
Oguz Beyin yazisindan alintidir.

Piyasada satilan tüm mamalar normal ufak kuslara göre ayarlanmistir.Yurt disinda kus yetistirenlerin % 5 veya % 10 u iri irk kanaryasi yetistirir.Bu yüzden mama firmalari genellikle ufak kuslara göre mama yaparlar, bu tüm dünyada böyledir.Bu yüzden satilan tüm mamalar iri irk kuslari için yeterli olmayabilir.Piyasada satilan mamalar % 12-16 oraninda protein ihtiva ederler.Bu mama bir renk kanaryasina,Gloster,Fife Fancy,küçük kivirciklar hatta Border ve Norwich'e yeterli olabilir,ama Parisien veya Crest yani üst siniri olmayan kuslarda hatta Yorkshire'lerde yeterli olmaz.Çünkü bu türlerde kusun büyük olmasi her zaman avantajdir.Mamaya konacak proteininde bir üst siniri vardir.Bence limit % 24 dür.(Bu miktar yurt disi bir çok kaynaktada böyle belirtilmistir.)Bir mamanin proteinini yumurta veya sütle hiçbir zaman yükseltemezsiniz.Çünkü yumurtanin % 10 u protein kalan kisminin çogu sudur.Yumurta tozu bulabilirseniz % 40-44 protein ihtiva eder.Yagi alinmis süt tozu % 34-38,peynir alti suyu (Casein) % 84 protein içerir.Bunlarin hepsi hayvansal proteindir.Bir de hidrolize edilmis Soya unu veya bulguru ile protein ihtiyacini karsilarsiniz. % 48-54 arasi bitkisel protein ihtiva eder.Bu bilgiler isiginda kulladiginiz mamanin proteinini ayarlayabilirsiniz.Ben yavru döneminde mamanin protein oranini % 22-24 e çikariyorum.Hesabi su sekilde:
Kullandigim mamanin proteini % 14
1000 gr mamada % 14 ptotein varsa, 850 gramda % 11,9 protein vardir.
1000 gr casainde %84 '' '' ,100 gramda % 8,4 '' ''
1000 gr H soyada %54 '' '' , 50 gramda % 2,7 '' ''

Bunlarin karisiminda (1000 gramda) %23 protein vardir.

Proteini hiçbir mamada( bu oranda) bulamazsiniz,ancak kendiniz bu sekilde 1 kg hazirlayip taze taze kullanmalisiniz.Ptoteinler karistirildigi zaman kullanma tarihleri kisalmaktadir.Tüy döneminde de ayni sekilde yüksek proteinli mama verirseniz kuslarinizin hiç ur çikarmadigini çok güzel tüy kalitesine sahip olduklarini sizde göreceksiniz.

Casein ve hidrolize edilmis Soya unu veya bulguru
Arkadaşşlar Bunlardan kuşlarına kullanan varmı ?
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,1633.0.html

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Şuda hazır mama imalatçısı Refik Türk abinin aynı başlık altındaki yazısı.

Refik TÜRK' Alıntı:
Çok yerinde bir konu olmuş paylaşım için teşekkürler,bende imalatta kullandığım ürünlerden bir kaçını paylaşmak istiyorum tamamını vermeyeyim meslek sırrı olsun...

Soya Proteinleri     
Aminoasit Profili (gr/100 gr protein):

Alanin 3.90
Arginin 6.18
Aspartik asit 9.61
Fenilalanin 4.30
Glutamik asit 15.08
Glisin 3.07
Histidin 2.08
İzolösin 3.04
Lösin 6.24
Lisin 5.11
Metiyonin 1.32
Prolin 3.97
Serin 4.33
Sistin 0.80
Tirozin 3.38
Treonin 3.27
Triptofan 1.10
Valin 4.37

Soya (Glycine max), baklagiller familyasından 1 - 1,5 m boyunda, kısmen sarılıcı, dallanmış, bir yıllık, Çin ve Japonya'da geniş ölçüde ziraati yapılan, besin değeri bakımından hayli önemi olan bir bitkidir. Yağ ve protein bakımından zengin olan soya tarımıyla, Türkiye’deki besin açığını kapatmak ve tarım sektörüne katkıda bulunmak bakımından soya önemli bir endüstri bitkisidir.
Soya proteini önemli bir esansiyel aminoasit (vücutta sentezlenemeyen ve besinlerle birlikte alınması zorunlu olan aminoasitler) kaynağıdır. Soya proteini hem çocuklar, hem de yetişkinler için önemli bir kaynak olarak bilinmektedir. Aynı zamanda inek sütüne karşı alerjisi olanlar için de vazgeçilmez bir protein kaynağıdır. Kolayca sindirilebilen, kolesterol içermeyen soya ürünleri bu özellikleri nedeniyle diyet yapanlar tarafından da kullanılmaktadır. İçerdiği B1 vitamini oranının ete nazaran daha yüksek olması; kalsiyum, demir, çinko, fosfor, magnezyum içermesi gibi nedenlerle uzmanlar sağlıklı bir yaşam ve dengeli beslenme için soya ürünlerinin kullanılmasını öneriyor.
Faydaları
Proteince zengin olan çoğu gıdanın yüksek oranda doymuş yağ ve kolesterol içermesine rağmen, soya kolesterol içermez ve düşük oranda doymuş yağ içerir. Bu anlamda soya filizi, kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Soya izoflavenlerin kan damarları fonksiyonu üzerinde iyi yönde etkisi vardır. LDL (kötü kolesterol)’ ü oksidasyondan koruyan antioksidan etkiye sahiptir.
Laboratuar çalışmaları soyanın kanser önleyici rolünü destekler, soya gıdaları yararlı etkiye sahip olduğu düşünülen fitokimyasallar olarak isimlendirilen bileşiklerden zengindir. Bunlardan izoflavenler çeşitli yollarla kanserle mücadele edebilir. Bunlar sadece soya gıdalarda önemli miktarda bulunur.
Soya filizinin günlük gıdalar içerisinde tüketilmesi osteoporozis riskini azaltmaya yardımcı olabilir, yaşamın sonraki yıllarında osteoporozise karşı en iyi önlem, yaşamın erken yıllarında güçlü yoğun kemiklere sahip olmaktır. Yeterli kalsiyum alımı bunun için gereklidir. Soya filizindeki kalsiyum vücut tarafından çok iyi absorbe edilir.
Soya proteini genel olarak, protein ihtiyacını karşılar, kemik sağlığını korur, kolesterol seviyesini düşürür, böbrek fonksiyonlarını korur, demirce zengindir.

Buğday Proteini Gluten     
Buğday ununun, su ile tam olarak karışımı neticesinde oluşan protein kompleksine gluten ya da vital buğday gluteni denir.
Vital buğday gluteni genel olarak % 75-82 protein oranına sahiptir. Eklendiği ürünlerin besin değerini arttırırken, fonksiyonel protein oranını da arttırmaktadır.
Buğday ununda iki çeşit protein vardır: Gliadin ve glutenin. Buğday unu ıslatıldığında, bu iki protein birbiri ile etkileşime geçer; ıslatılan unun yoğrulması neticesinde ise, esneklik ve yapışkanlık özellikleri öne çıkan bir gluten matrisi oluşur. (Ekmek hamurunun fırınlanma aşamasından önceki durumu buna örnek gösterilebilir.)
Gluten, unu zenginleştirmek, kalitesini ve su absorpsiyonunu arttırmak, karışım ve fermentasyon dayanıklılığını güçlendirmek amacıyla una eklenen en önemli ve gerekli katkı maddesidir.
Gluten içeren bir ürün pişirildiğinde, pişirme öncesine göre genişler. Bunun nedeni hamurun içindeki ısınan karbondioksit gazının, havanın ve buharın genişlemesi neticesinde, gluten proteinlerinin esnemesi ve bu gaz çeşitlerini hamurun içinde hapsetmesidir. Pişirme işlemi sürdükçe, ısı, esneyen ve esneme neticesinde genişleyen gluten proteinlerini parçalar ve pişirilen ürün istenilen nihai yapısını kazanır.
Yüksek lifli ürünlerde, kahvaltı gevreklerinde, makarnalarda, et ve deniz ürünlerinde ve vejeteryan ürünlerinde, gluten üretim ve pişirme kalitelerini arttırırken, bu ürünlerin besin değerlerini yükseltir, yapılarını güçlendirir, yapışkanlıklarını arttırır ve nem kaybını azaltarak, bu ürünlerin raf ömürlerini uzatır.
Un karışımlarına neden gluten katılmaktadır?
Bilindiği gibi buğdayın kalitesi (protein oranı) tohumluk seçimi, gübreleme yöntemlerindeki farklılıklar, toprak seçimi, iklim durumu, süne zararlıları, hastalıklar, vb nedenlerden dolayı yıldan yıla ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Bazı seneler protein oranları standartlardan yüksek çıkarken, bazı seneler standartların altında çıkmaktadır. Standardı olmayan bir hammaddeden, standart kalitede bir ürün elde etmek de imkansızdır, bu nedenle her sene aynı standartta ve kalitede un üretebilmek için, un karışımlarına gluten katılmaktadır.
Uygulama Alanları: Un sanayi, kahvaltılık gevrekler, diyet ürünleri, bisküvi çeşitleri, bazı peynir çeşitleri, kaliteli makarnalar, pizza çeşitleri, hafif çerezler, vejeteryan menüleri, dondurulmuş hamur ürünleri, hayvan yemleri ve kozmetik sektörlerinde kullanılır.

Kalsiyum Kazeinat     

Kalsiyum kazeinat yüksek besleyici özelliği olan bir süt proteinidir ve süt asitlerle etkileşime girip kalsiyum bağları kırıldığında, kalsiyum kazeinat pıhtılaşmayı sağlamakla görevlidir.
Ticari olarak kullanılan kalsiyum kazeinat, pastörize edilmiş yağsız sütün sprey kurutucu ile işlenmesiyle elde edilen beyaz ile krem arası rengi olan tozdur. Biyolojik değeri yüksektir ve günlük beslenmede gerekli tüm amino asitleri içerir.
Kalsiyum kazeinat, kalsiyum ve fosfor mineralleri açısından zengindir ve bu sayede kemik yapısı ve dayanıklılığı için önem taşır. Kalsiyum kazeinat sodyum yönünden çok fakirdir.
Kalsiyum kazeinat, sindirim ve emilim süresi uzun olan bir proteindir. Kandan vücuda geçiş süresinin uzun olması sayesinde daha çok amino asit emilimi görülür. Peynir altı suyu proteinlerine göre daha geç sindirilip, kandan emilir.
Doğal kalsiyum kazeinat tozu; şeker, tatlandırıcı, aroma, kıvamlaştırıcı içermez.
Kalsiyum kazeinat ekstra protein kaynağı olarak günlük beslenme için uygundur çünkü düşük sodyum, yağ ve şeker oranı sayesinde tüm yaşlardaki insanlar için sorun oluşturmaz.
Ayrıca kalsiyum kazeinatın, kırmızı biberdeki acılığı veren kapsaikin maddesini nötrleştirme gibi bir özelliği vardır.
Refik abi soya proteini kullanıyormuş. Bunu alalım o halde.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Arkadaşlar Refik Türk abiyi telefonla aradım ve bir hazır mama imalatçısı olarak ona bu soruyu sordum.

Dediği aynen şu;

"Ben imal ettiğim mamalarımda izole whey protein kullanıyorum.
Kalsiyum kazeinat ve pastalarda kullanılan izole edilmemiş peyniraltı suyu tozu fazlaca laktoz içerdiğinden kuşlarda kullanmak doğru olmaz. Sporcuların kullandığı whey proteini kullanabilirsiniz.  Çileklisini kuşlar daha çok seviyor."

Tercih sizin.

tosun

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
ugur
Soyadı
şanlı
Size Tavsiyem refik abinin mamasından alın ve kuşlarınıza yumurta ve havuç ile nemlendirerek verin. FAydasını göreceksiniz. Selamlar.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Whey protein nedir ve nereden gelir?

Whey protein, en üstün protein kaynağıdır! Bilinen en yüksek kalitedeki protein çeşididir. Whey protein zengin bir BCAA kaynağıdır, tüm doğal gıda kaynaklarının bilinen oranlarına göre en yüksek miktarda BCAA içeriği whey proteindedir.

Whey Protein sütten gelen iki proteinden biridir (diğer protein kasein’dir.) İnek sütünden peynir elde edilmesi sürecinde oluşur. Süt peynire dönüşürken whey protein ortaya çıkan bir yan üründür.

Whey protein içeren besinler var mı?

Whey protein içeren gıda yoktur. (düzeltme: whey protein, protein tozlarında, protein barlarda, ve bazı içeceklerde bulunabilir.) Bunun yanında birçok ürün yüksek miktarda protein içerir. En bilinen yüksek protein içerikli gıdalar:

Yağsız kırmızı et (20% protein)
Tavuk/hindi (20% protein)
Balık (20% protein)
Yumurta (6-8% protein)
Peynir (10-30%, fakat yağ oranı yüksek)

Whey protein çeşitleri nelerdir?

Whey proteinin iki ana çeşidi vardır; konsantre whey protein ve izole whey protein. Konsantre whey proteinin ağırlığının yaklaşık %75’i saf proteindir, yağ miktarı düşüktür. İzole whey protein ise, whey proteinin en saf halidir. İzole işlemi yağı ve laktozu ayırmak için yapılır. Genel olarak izole whey protein, ağırlının %90’ı saf protein içerir.

Whey protein supplementleri genel olarak 3 kategoriden oluşur :
İzole whey proteinler,
Konsantre whey proteinler,
Karışım whey proteinler.

Konsantre whey proteinler fiyat olarak en uygunlarıdır fakat yağ ve laktoz içeriği bakımından da en yüksekleridir. İzole whey proteinler, kullanım başına en yüksek protein miktarını sağlarlar, laktoz ve yağ içeriği ise tam olarak sıfırdır. Bunlar genel olarak konsantreden daha yüksek fiyatlıdırlar. Ve son olarak; whey protein karşımları, whey protein tozları içinde en popülerleridir. İsminden de anlaşılacağı gibi, bu ürünler izole whey proteinle konsantre karışımıyla ortaya çıkan yüksek kalitede ürünlerdir, bu sayede mükemmel bir aminoasit kombinasyonunu makul bir maliyetle tüketiciye sağlarlar.

therearrow

Yeni Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
çimen
1 çiftime  şu anda why proteın%100 gold  verdim suyuna  ve kuşlar çıldırdı .sanki redbuul verdim petshopcu arkadasımlan bu uygulamayı gerçekleştirdik. özelikle yumurtlama donemlerınde bu uyqulamayı yapmayı  düşünüyorum suyuna mınımum oranda 10 dakka  çalkalayarak sulugu yerleştirdik  6 saat içinde degiştirmek kaydıyla verdik

therearrow

Yeni Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
çimen
whey proteın sonucu gözlemlerim:
Hareketlılık artışı Yogun sekılde *ılk defa bu kadar hızlı dısının ısteklı olduqunu qordum erkek kusa resmen saldırıyodu. cok hızlı bır cıftlesme oldu .ve sımdı yuvaya gectıler sıvı olarak vermemın sebebi direk etkı qostermesi kana direk karışmasıdır.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Bende alıp deneyeceğim ancak daha araştırıyorum. Şu ana kadar edindiğim izlenimler neticesinde kuşlarda yalnız izole whey protein kullanmanın uygun olduğu yönünde. İzole olanlarda çok pahalı. Konu başında resmini eklediğim whey proteinin imalatçısını aradım, o ürünün yüksek miktarda yağ ve laktoz içerdiğini söylediler. Tam olarak izole edilmiş, yani yağ ve laktozu arındırılmış olan ürünlerinin 4 kg'ı 220 TL imiş. Resimde görünen 4.5 kg lık ürün ise 69 TL ama bizim işimize yaramaz.

therearrow

Yeni Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
çimen
Benımde Klasörüme dosyaladıgım bakımlardan bence % 100 belirli zamanlarda yapılması qereken bir bakım kusun kendısını toparlamısı kendını bulması için ilk başta desteklemiydum ama deneme yanılma cevremde dısardan proteın takvıyesı yapan bir hayli fazlaymış. icon_think evet biraz pahalı ama kuşlarımız için feda olsn ))

ömer kaplan

Yeni Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Kaplan
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Bende alıp deneyeceğim ancak daha araştırıyorum. Şu ana kadar edindiğim izlenimler neticesinde kuşlarda yalnız izole whey protein kullanmanın uygun olduğu yönünde. İzole olanlarda çok pahalı. Konu başında resmini eklediğim whey proteinin imalatçısını aradım, o ürünün yüksek miktarda yağ ve laktoz içerdiğini söylediler. Tam olarak izole edilmiş, yani yağ ve laktozu arındırılmış olan ürünlerinin 4 kg'ı 220 TL imiş. Resimde görünen 4.5 kg lık ürün ise 69 TL ama bizim işimize yaramaz.
çok pahalıymış.

karaganda

Takipçi Üyemiz
Adı
Kazım
Soyadı
aslan
arkadaşlar ben spor yapıyorum ağırlık çalışıyorum uzun süredir whey protein kullanıyorum ilk mesajımda uyarı yapmıştım illaki denicekseniz pahalı kuşlarınızda bari denemeyin. ve illa denicekseniz türkiye distribütör sitesinden alıp deneyin bu ürünlerin sahteleri çok fazla internet üzerinden bilmediğiniz yerlerden almayın. örnek olarak optimum  % 100 gold standart whey protein tozunu öneririm agırlık çalışan sporcular tarafından en ço ktercih edilen markalardan biridir. distribütör satış sitesi  www.protein7.com tekrar edeyim piyasa sahte protein tozlarıyla dolu  her markanın sahtesini yapıyolar. iyi denemeler  confusedtw

http://www.protein7.com/news/index.php?s=urun-goruntule&id=75

not: eğer almanyadan getirtme imkanınız varsa çok çok daha ucuza alabilirsiniz burda 150tl ise orda turk parası 60tl dir.

therearrow

Yeni Üyemiz
Adı
ünal
Soyadı
çimen
protein7.comdan shekrlan Beraber aldım whey %100 gold 15 adet ayrı ayrı pakerlerde 75 tl ye aLDIM  photo  Ben sakatlandım KUŞLARIM faydasını qörsün bari.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ben konuya farklı bir açıdan yaklaşmak istiyorum...aslında bunu eski kuşçularımız bilir ve hatırlar...sonuçta yeni birşey değil, sadece unutulmuş olduğunu zannediyorum.

Whey veya benzeri pahalı ürünlerle uğraşıp risk alacağınıza ben size kendim de kullandığım saf doğal bir ürün kullanmanızı öneriyorum. Burada bazı yazılarda Whey Protein dünyada en yüksek protein oranına sahip madde olarak anılıyor....ama bu tamamen doğru değil.

Sizi dünyada gerçek doğal ve en yüksek protein oranına sahip madde ile tanıştımak isterim - Spirulina platensis - Spirulina Yosun Tozu. Yumurtadan tam 10 katı fazla protein içerir.

- Protein: % 65
- Karbonhidrat: % 20
- Yağ: % 5
- Mineral: % 7 
- Nem: % 3

Spirulinanın kuşlarımıza faydaları saymakla bitmez. En büyük özelliği kuşlara kazandırdığı sağlam tüyü kökleri, kolay kırılıp dökülmeyen tüyüler, parlak bir tüyü yapısı ve en önemlisi inanılmaz derecede parlak renkler. Eğer kuşlarına bakınca renklerin keskinliğinden memnunsanız, birde Spirulina verin ve birdaha bakın...eski ve yeni halleri arasında dağlar kadar fark göreceksiniz.

Spirulina tozunu değerli dostum Yahya Sayın tavsiye etti ve kuşlarımda 3 yıldır kullanıyorum. Spirulina alırken dikkat etmeniz gerek birkaç şey var. Sakın akvaryum balıkları için satılan spirulina toz veya tablet yemleri alıp kuşlarınıza vermeyin...onlar sadece balıklar için üretilmiştir. Sizin almanız gereken spirulina saf olanı, yani üretim havuzlarından çıkarıldıktan sonra kurutulup toz haline getirelen olanı...kuşlar için doğru Spirulina budur. Türkiyede kaliteli spirulina üreten birkaç yerden birisi Adanada bulunuyor, adını ve telefonunu hatırlamıyorum ama bulursam buraya eklerim. Ben kuşlarıma verdiğim spirulinayı Manisa Aktiv firmasından (Aktiv Mama Manisa) tedarik ediyorum...ürün gayet kaliteli...tavsiye ederim.

birde web adresi ekleyelim tam olsun - http://www.aktiv.web.tr/detay26.htm

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Günay'ın açıklamalarında  En büyük özelliği kuşlara kazandırdığı sağlam tüyü kökleri, kolay kırılıp dökülmeyen tüyüler, parlak bir tüyü yapısı ve en önemlisi inanılmaz derecede parlak renkler. Eğer kuşlarına bakınca renklerin keskinliğinden memnunsanız, birde Spirulina verin ve birdaha bakın...eski ve yeni halleri arasında dağlar kadar fark göreceksiniz. bu kısım bir soruna çözümü anlatıyor :-\

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
kesinlikle Hilmi abi, yavrularda tüyü problemi gözlemlendiğinde ançlara verilen mamaya spirulina takviyesi olur...eğer tüyü sorunu parazitik bir sorun değilse yeni çıkacak yavrular artık daha düzgün tüyü yapısına sahip olarak çıkacaklardır. Yalnız şunu da ekleyelim abi, kullanmaya başlayınca fark hemen ertesi günü kendini göstermez. En doğru kullanmaya başlama şekli şudur - üretim sezonuna girmeden 1 hafta önceden eşler kafese alınır ama yuvalık takılmaz. Ondan sonra günlük spirulina takviyeli mama verilir, bir hafta sonra yuvalık takılır ve spirulina katkılı mamaya devam edilir. Yumurtlayan çiftte spirulina takviyesi kesilir. Yavrular çıkmaya başlayınca 2 günde bir spirulina katkılı mamaya devam edilir.

Kullanma şekli ve miktarına gelince...spirulina sadece mamada kullanılmalı...suda veya yemlere karıştırılmaz. Mamalıklar her akşam mutlaka toplanmalı ve artan mama çöpe atılmalı...mamayı asla 1 günden fazla kafeste tutmayın. Miktarına gelince, benim alıp kullandığım spirulina ambalajından ufacık bir plastik kaşık (ölçek) de çıkıyor. Bu dozajı ayarlamayı kolaylaştırıyor. Her 20 çift kuşa hazırlanan mamaya 1 ölçek kullanılıyor.

Spirulinayı mamaya karıştırma şekli - spirulina çok ince (pudra gibi) bir toz olduğu için en iyi mamaya karışma şekli spirulinayı önce kuru mama ile iyice karıştırıp harmanlamak. Böylece spirulina tozu kuru mamada homojen olarak her yerine dağlacaktır. Daha sonra mamaya eklediğiniz diğer sebze ve meyve gibi ürünleri ilave edin. Bunu bu şekilde yapmamızın nedeni, eğer en son spirulina katılırsa topak halinde nemli mamanın içinde kalabilir ve iyi karışmaz.

ONUR YILDIZ

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
YILDIZ
Günay bey'in bahsetmiş olduğu aktiv spirulina mybest petshopta satılıyormuş 125 gr. 25 TL. Günay bey bir de ne oranda kullanmamız gerektiğini yazabilirseniz tadından yenmez gerçekten. Teşekkürler. Saygılar.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
yazımı yeniden düzenledim Onur usta...kullanma şeklini de ilave ettim  :)