Y U V A L I K - - - ( Videolu ) Cevap bekliyorum Üstadlar . . .

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Selam Üstadlar. 4 gün önce petshopcudan erkek  kuşuma bir eş aldık. birbirlerine kur  yapıyorlar. kem kusuyorlar. hatta geçen gün banyo yaptırdık kuşları ıslak ıslak oldukları halde dişi erkeğin önüne eğildi ve erkek dişiyi kaşıdı.  Petshopcu yuvalığı 10 gün sonra takmamı söyledi bende dayanamayıp taktım. erkek kuşuma bir çok dişi aldık ama bazı olumsuz nedenler yüzünden olmadı ve ilk defa böyle bir olay başıma geliyor. Dişi kuşum yuvalıkla ilgineniyor. evet bu normal bir durum ama benim başıma ilk defa geldi. dişi çok haraketli bir saniye yerinde durmuyor o derece. dişi kuş yuvalığa giriyor çıkıyor ceresi kahve rengi dişinin kızışmış . sizce yuvalığı sökmelimiyim yoksa takılımı kalsın. ? yuvalıkla ilgilenmesinin sebebi yakında çiftleşecek olmasımıdır. 

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Kemal AKBULUT' Alıntı:
tunekleri ağaçla değiş oyuncakları sök yuvalık kalsın kuşları yukarı kaldır  fazla rahatsız etme yuvalığa bol havalandırma aç slm
abi ağaç tünek var 1 tanesi plastik çünkü oraya ağaç takılmıyor . bide bizim erkek kuş yuvaya gidince dişi onu kovalıyor kemal abi neden ?

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
daha çiftleşmediler ama abi . çiftleştikten sonramı takmam lazım ne yapmam lazım slm.

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Hazır konu varken bende bi soru sorayım bu yuvaya havalandırma deliğini nereden açmak gerekiyor daha iyi hava sirkülasyonu için. ev 30 derece kuş yuvaya girince çıglık atıp kanatlarını çırparak yuvadan kendini dışarı atıyor.

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
havalandırma deliklerini yuvalığın üst tarafına açın. tavana değil üst tarafa .

kanuni35

Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
gökdeniz
benim bildiğim benim kullandığım şekil arka sağ ve sol taraflara üst tarafa doğru her köşeye 3 er tane SELAHATTİN GÜÇLÜ abimiz öğle yapmış ustadır dedim bende öğle yaptım

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Burak GÖKDENİZ' Alıntı:
benim bildiğim benim kullandığım şekil arka sağ ve sol taraflara üst tarafa doğru her köşeye 3 er tane SELAHATTİN GÜÇLÜ abimiz öğle yapmış ustadır dedim bende öğle yaptım
++

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
maşallah kuşlar güzel hazır gibi görünüyorlar tünek sayısını ikiye düşür ve oyuncak falan bırakma inşallah yakında gereğini yapacaklardır

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
oyuncaklarını sök ve rahatsız edilmeyecekleri bir yere koyun gerisini onlara bırak sen .çok güzel bir çift olmuş tüylerince yavruların olur inşallah.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Tünekler düzensiz 1 tanesini yuvalığın önüne takın rahat girip çıkmaları için.Ayrıca kafesi daraltacak oyuncak vb kullanmayın.Kolay gelsin

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Tünekler düzensiz 1 tanesini yuvalığın önüne takın rahat girip çıkmaları için 2ci tenegıde karşısına koyun 2 tane kafı tahta olsun Ayrıca kafesi daraltacak oyuncak vb kullanmayın.

BigeBolat

Yeni Üyemiz
Adı
Bige
Soyadı
Bolat
bakımını iyi yaparsanız kısa zaman içinde çok güzel yavrularınız olacak :)

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
tünekleri ağaç yapmanı ve oyuncakları çıkarmanı ve kafesten dışarıya çıkarıyorsan kuşları çıkarmamanı ve kuşları rahatsız etmemeni tavsiye ederim ,gerisini onlara bırak .

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
abilerim konu  benim eski konumdur. bu kuşlar satıldı ve yerine sultan papağanı alındı.  ilginize teşekkür ederiz . lütfen daha yazmayın. konu güncellemeyin.