YAĞLANMA MI ? YOKSA UR MU ?

engink

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
köprülü
Öncelikle herkese merhabalar ;

Sabah ofise gelirken yolda yakaladığım erkek muhabbet kuşuma bir arkadaşımdan dişi aldım.Yuvalık bakım kızışma derken yumurtalar ve yavrular  thumbsupbo
Fakaaaattt  :(
Yumurtlamadan sonra dişi kuşun poposunda bir şişlik kaldı.Yaklaşık 10 gündür takip ediyorum ama inmedi henüz.Kuşu ürkütmemek adına ilk kez bugün elime alıp altını kontrol ettiğimde şu manzara ile karşılaştım.
siz ne dersiniz ?

Bu arada forumdaki konuları baya bir inceledim ama net bir bilgi yok maalesef :(
ya da ben göremedim.

Genelde çok fazla üst üste yavru alınan kuşlarda oluşuyor deniyor ama dişiyi aldığım arkadaşım ( samimi bir arkadaşım )  yeni kızma olduğunu ilk kez eşleşeceğini söyledi.

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Benim şahsi Görüşüm kuşunuzda yağlanma olabilir.kafesi küçükse büyük bir salmaya koyun kuşları.veyahut evin içerisinde sürekli uçmasını sağlayın. Zamanla düzelir.geçmiş olsun..

engink

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
köprülü
Faruk Ve Behzat Bey ' e teşekkürlerimi iletmek isterim.
Kusura bakmayın biraz geç oldu ama.
Bir arkadaşımdan kuşun poposundaki kitlenin ur olması durumunda tekrar yumurtlamayacağını öğrenmiştim.
Sizin verdiğiniz bilgiler sonrasında UYguladığım sebze ve meyve ağırlıklı rejim sayesinde Sorunum çözülmüş durumda.

Hatta ve hatta bugün tekrar yumurtladı kuşum :( ama diğer yavrular yuvadan uçmadığı için kırmışlar :(

Üretim kısmına bir konu açtım.Vaktiniz olur ve değerlendirme yaparsanız sevinirim...

ufukyılmaz

Takipçi Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
yılmaz
Bu bendeki kuşların birinde de  olmuştu. İlk kuluçkasıydı 8-9 gün içinde kendiliğinden geçti