Yağlanma Var Mı?

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık olarak 40 gün önce almış olduğum bir çift muhabbet kuşumun dişisinde yağlanmadan şüpheleniyorum. Hayvanı aldığım günden beri eşiyle defalarca çiftleşiyor. Gece gündüz sadece yem yemeye ve tuvalet ihtiyacı ve çiftleşmek için yuvalıktan çıkıyor. Fakat yumurta gelmiyor. Bende yağlanma düşüncesiyle dişiyi salmaya aldım. Doğru mu yaptım acaba.Varsa yağlanma nasıl düzelir.Yardımlarınızı bekliyorum.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Arkadaşlar evet salmada yağlanmadan kurtulur benim aradığımn cevap bu değil. Salmada yağlanmadan kurtulacağını çat pat bu işten anlayan bile bilir. Ben Nekadar tutmalıyım salmada ve nasıl beslemeliyim. Herhangi bir diyeti varmı? Bu konuda yardım istiyorum.

Ersinn07

Uzman Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
SAVAŞ
kuş ne kadar zamandır yuvalıkta duruyor cıkmıyor kaç gün oldu ilk ciftleşme?

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
kuştaki yağlanma göğüs ve anüs kısmında olur genel olarak. Anüs kısmında olan yağlanma çiftleşme olsa bile yumurta yapmasına engel teşkil eder düzensiz yumurtalar olabilir, dölsüz yumurtalar olabilir. Anüs kısmını elinizle yokladğında bariz bir yağ olumuşu gözlemlerseniz kuşunuzda yağlanma yada ur belirtisi olabilir. Yağlanma sorununu çözmek için salmada kuşunuza sade ak darı verin ve suyuna 2-3 damla limon katabilirsin.  Ek olarakta uçmasını sağlaması için salmaya kızgın erkeklerde atarsanız kuşu rahat bırakmayacakları için devamlı olarak rahatsız edeceklerdir dişiyi. Buda dişinin uçmasını sağlayacaktır. 2 hafta gibi bir sürede yavaş yavaş yağlanma belirtileri ortadan kaybolmaya başlar.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Uğur ATA' Alıntı:
Arkadaşlar evet salmada yağlanmadan kurtulur benim aradığımn cevap bu değil. Salmada yağlanmadan kurtulacağını çat pat bu işten anlayan bile bilir. Ben Nekadar tutmalıyım salmada ve nasıl beslemeliyim. Herhangi bir diyeti varmı? Bu konuda yardım istiyorum.
salmada  yağlanmanın herkes tarafından çat pat kurtulacağını biliniyorsa kuşa bakınca tombul kuşun  gözle görülür şekilde zayıfladığını herkes görebilirler. tartmaya gerek kalmaz.

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Ersin SAVAŞ' Alıntı:
kuş ne kadar zamandır yuvalıkta duruyor cıkmıyor kaç gün oldu ilk ciftleşme?
40 gün oldu alır almaz eşleşmeye başladı. Yuvalığa girdi.