Yanında eşi olan kuş kızgınlık yumurtası yaparmı

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Arkadaşlar 6 aydır bende olan ve eş tutumuş jumbo çıftım var.Yaklaşık 3 ay önce dişi yuvalığa girmeyi kesti.Ancak erkekle güzel anlaşıyorlar.Çiftleştikerini görmedim ancak.deneme yapıyorlardı erkek sürekli ayak atıyordu.İlk yumurtaları olacak.
Son 5 gündür dişi kuşumun kanatları ve kuyruğu iyice düştü.Popodada şişlik var.
1. sorum tek çiftleşmeyle mi çıkıyor bütün yumurtalar.Yoksa sürekli çiftleşme devammmı etmeli yumurtalrın devamı için.
2. sorum dişi kuş yanında erkek olmasına ragmen erkek üzerine çıkamdığı için kızgnlık yumurtası yaparmı.
3. sorumda dişi yuvalığa gırmıyor.Yumurtlayacagı sıra gırermı.Yuvaya girmesi için 2 kere ayırma yontemı uyguladım.Bir ara yıne gırmıstı ancak suan gırmıyor

Taha2727

Yeni Üyemiz
Adı
Taha
Soyadı
Lök
Çiftleşmeyi göremeyebilirsiniz normaldir kuşlar pek insanların olduğu yerde çiftleşmiyorlar eğer kuşlarınızın ilk kulucka ise ilk yumurta bos cikar buyuk ihtimalle eger ilk deilse ve hala yumurtalarin cogunlugu yada hepsi bos ise disinin popo tüylerinden biraz alın

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Yapar..
tek çiftleşme ile değil son yumurtaya kadar eslesirler.. bir eslesmeden sonra bir yada iki yumurta belkide üç yumurta dollenir eslesme devam ettigi icin digerleride dollenir..
ilk eslesmeden 5-6 gün sonra olan yumurta doludur..  mesela yanyana koyduktan iki gün sonra yumurtlayan kusun üçüncü yumurtasi dolu olabilir en fazla.. eslesme olmazsa tabi hep boş..
erkekle yan yana arkadas gibi durup her ay düzenli yuvada yatip yumurtlayan dişiler olur..
üçüncü yumurtada yuvaya girip yatmaua başlayan disi oldugu gibi yumurtadan beş gün önce yuvada yatmaya başlayan dişiler coktur..