Yapay döllenme

poker1984

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
ilhan
Bu bana hiç hoş gelmedi doğal yollarla çiftleşmeleri daha sağlıklı olur diye düşünüyorum

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
hic sağlıklı bir yontem değildir.. doğal yolla üretebilmek varken bunun gibi yöntemlerle kusların verimligini düşürür.. bi süre sonra üremezler bile.. yurt dısından gelen jumbo vs daha degerli kuslarda piyasada satılan ucuz kuslarla neden üretim yapılamıyor.. cevaplardan biri bu yöntemde saklı.. yurt dısındaki üreticiler 1- 2 sene kusları bole kullanırlar sonra diger ülkere postalarlar.. kuslar elinize ulastıklarında icleri bomboştur.. üretmeye calisip durun sonra.. bütün olay budur.. saygılarımla..

beratdag

Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
dağ
bu yöntem drek kuşa sperm enjekte yumurtlasın olmuyor bu yöntedeki amaç boş çıkan yumurtaların dolu çıkması zaten çiftleşen bir kuşunuza başka bir kuşun spermi enjekte ediliyor hem farklı renklerde farklı kuşlar çıkıyor hemde boş yumurta çıkmıyor aksine bu yöntem verimliliği artırıyor

Yavuz DENÜZ

Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
DENİZ
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
hic sağlıklı bir yontem değildir.. doğal yolla üretebilmek varken bunun gibi yöntemlerle kusların verimligini düşürür.. bi süre sonra üremezler bile.. yurt dısından gelen jumbo vs daha degerli kuslarda piyasada satılan ucuz kuslarla neden üretim yapılamıyor.. cevaplardan biri bu yöntemde saklı.. yurt dısındaki üreticiler 1- 2 sene kusları bole kullanırlar sonra diger ülkere postalarlar.. kuslar elinize ulastıklarında icleri bomboştur.. üretmeye calisip durun sonra.. bütün olay budur.. saygılarımla..

Fikrinize çok saygı duyuyorum fakat hiç katılmıyorum suni dölleme yapmanında ince noktaları vardır. Bu kurallara uyulduğu takdirde kuşa hiç bir zararı olmaz. Zaten bu yöntemi her kuşa uygulamak saçma olur bu yöntem üretimi doğal yolla olmayan kuşlarda kullanılır.Yani dediğiniz gibi verim düşürmez zaten verimsiz kuşlara uygulanan bir yöntemdir. Deneyipte sonuç alamadım diyen arkadaşları çok gördüm özellikle dişinin zamanını doğru ayarlamak esas meseledir. Her şeyi doğru yaptığınız vakit hiç bir şeye zarar vermezsiniz.

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
herşeyin en güzeli doğal olanıdır bence ama Behzat kardeşimede katılmıyor degilim

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yavuz DENİZ' Alıntı:
Fikrinize çok saygı duyuyorum fakat hiç katılmıyorum suni dölleme yapmanında ince noktaları vardır. Bu kurallara uyulduğu takdirde kuşa hiç bir zararı olmaz. Zaten bu yöntemi her kuşa uygulamak saçma olur bu yöntem üretimi doğal yolla olmayan kuşlarda kullanılır.Yani dediğiniz gibi verim düşürmez zaten verimsiz kuşlara uygulanan bir yöntemdir. Deneyipte sonuç alamadım diyen arkadaşları çok gördüm özellikle dişinin zamanını doğru ayarlamak esas meseledir. Her şeyi doğru yaptığınız vakit hiç bir şeye zarar vermezsiniz.
yavuz bey umarım ben yanıılıyorumdur..  Kendiniz diyorsunuz verimsiz kusa uygulanan yöntem.. bu yontem zaten kusu verimsizlestiriyor.. normal verimli kuslarınızda kullanın bi. ama şu var.. bu yontemi ne kadar zamandır deniyorsunuz.. birkac deneme yapın.. bu yontemi denediginiz birkac kusunuzda -2 veya 3 sene denedikten sonra bu kusları normal üretime alın aradaki verim farkını o zaman karsılastirirsanız.. sonuclar o zaman ortaya cıkacaktır.. saygılar sunarım..

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
yapay dölleme yapılan kuşlarda çiftleşme eylemi gerçekleşmiyor sadece döllenme yi tüp bebek misali dışarkan kendimiz uyguluyoruz benim sorum yapay dölleme yapılan dişinin yuvaluğa ilgi göstermesi girip cıkması yumurtaya yatması ile ilgili sorunlar olmuyor mu oluyorsa nasıl çözüm bulunuyor ???

Yavuz DENÜZ

Üyemiz
Adı
Yavuz
Soyadı
DENİZ
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
yavuz bey umarım ben yanıılıyorumdur..  Kendiniz diyorsunuz verimsiz kusa uygulanan yöntem.. bu yontem zaten kusu verimsizlestiriyor.. normal verimli kuslarınızda kullanın bi. ama şu var.. bu yontemi ne kadar zamandır deniyorsunuz.. birkac deneme yapın.. bu yontemi denediginiz birkac kusunuzda -2 veya 3 sene denedikten sonra bu kusları normal üretime alın aradaki verim farkını o zaman karsılastirirsanız.. sonuclar o zaman ortaya cıkacaktır.. saygılar sunarım..

Sanırım farklı şeylerden bahsediyoruz. Benim söylediğim zaten normal üretim yaptığımız kuşlara bu uygulamayı yapmamamız gerekiyor. Zaten çiftleşme sorunu olan, yumurtayı dolduramayan erkeklerde denemeliyiz. Yani normal şartlarda yavrusunu almamızın zor olduğu veya mümkün olmadığı kuşlarda denemeliyiz. Tabiki sağlıklı üretimi yapılan kuşta denemek yanlış olur.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yavuz DENİZ' Alıntı:
Sanırım farklı şeylerden bahsediyoruz. Benim söylediğim zaten normal üretim yaptığımız kuşlara bu uygulamayı yapmamamız gerekiyor. Zaten çiftleşme sorunu olan, yumurtayı dolduramayan erkeklerde denemeliyiz. Yani normal şartlarda yavrusunu almamızın zor olduğu veya mümkün olmadığı kuşlarda denemeliyiz. Tabiki sağlıklı üretimi yapılan kuşta denemek yanlış olur.
işte yavuz bey.. yapay dölleme paylasıldıgı zaman.. cogu insan bunun denemesini yapiyor.. deneme yapip basarılı sonuc alıncada normal üreyen kuslardada deniyor bunu..  ve bi süre sonra bu ortalıga yayılınca verimden dusmus kuslar piyasada kol geziyor.. ve kalite tamamen ortadan kalkıyor..

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Dünyada ün yapmış üreticilerin bu yöntemi kullandığına emin olabilirsiniz.Bu yöntemin bir zararı yok sadece uygulamayı doğru yapın aşırıya kaçmayın yeter.Duruma göre kullanılabilir.Önemli püf noktaları videoda anlatılmamış.Bu şekilde yapılırsa sonuç alınması çok zor...

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Mustafa ÖZDEN' Alıntı:
Dünyada ün yapmış üreticilerin bu yöntemi emin olabilirsiniz.Bu yöntemin bir zararı yok sadece uygulamayı doğru yapın aşırıya kaçmayın yeter.Duruma göre kullanılabilir.Önemli püf noktaları videoda anlatılmamış.Bu şekilde yapılırsa sonuç alınması çok zor...

Cok dogru söyluyorsunuz ben bıkere yaptım olumlu sonuclar gördum fakat spermı alabılmek ıcın kusun püf noktası var orayı sıkınca rahatlıkla alabılıyorrsunuz spermı bazıları yenı baslayanlar kusun poposunu heryerını sıkıyolar kusa ciddi anlamda zarar verılıyorlar ben fazla tavsıye etmıyorum yapay döllenmeyı en ıyısı sız ılla yapıcam dıyorsanız vıdoo ile olcak iş değil bılgınız arkadasınız veya uretıcılerden canlı canlı olarak yanına gıdıp gözunuzle görürsenız ıyı olur vıdeoda püf noktaları anlatılmamıstır iyi günler

hasan4747

Yeni Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
karayel
Kardeşim zaten ben evde besliyorum 1 çift kuşum var yaşları 1,5.Çiftleşmiyorlar ama biribirleriyle anlaşıyorlar ben zaten profesyonel üretici olmak istemiyorum sadece bu kuşlarımın yavrularını görmek isitoyrum ve soru ma hala cevap vermediniz.Bu uygulama çiftleşmeyen kuşada uygulanırsa döl elde edilebili mi ben bunu sordum sadece ?

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Hasan KARAYEL' Alıntı:
Kardeşim zaten ben evde besliyorum 1 çift kuşum var yaşları 1,5.Çiftleşmiyorlar ama biribirleriyle anlaşıyorlar ben zaten profesyonel üretici olmak istemiyorum sadece bu kuşlarımın yavrularını görmek isitoyrum ve soru ma hala cevap vermediniz.Bu uygulama çiftleşmeyen kuşada uygulanırsa döl elde edilebili mi ben bunu sordum sadece ?
Kuş kısır değilse elde edilebilir.

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
bu kullanılan tüpleri nerden bulabiliriz benimde 1.5 yıldır bi çiftim var çiftleşme olmadı anlaşmaları gayet iyi.

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
Yüksel TAŞLI' Alıntı:
bu kullanılan tüpleri nerden bulabiliriz benimde 1.5 yıldır bi çiftim var çiftleşme olmadı anlaşmaları gayet iyi.
cok tehlikeli mikrop kapabilir siz yapsanız bile dişi yatmazsa yuvayla ılgılenmezse bosunuza kuslarınıza yapmıs olursunuz ve nasıl yapıldıgını tam bılmedıgınız ıcın sakıncalı

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
arkadaşlar yanlış bilgilendirme olmasın ama konyada bu işi profösyönel olarak yapan bi kardeşimiz hiç çiftleşmemiş bi dişide bu yöntemin işe yaramayacagını dişinin yumurta bırakmış olması gerektiğini söyledi yani hiç çiftleşmemiş bi kuşa bunu yapmamızın faydası olmayacagını söyledi bana.doğrumudur.

Utku SAYÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Utku
Soyadı
Sayın