YAPAY TOHUMLAMA

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
kimse bunla uğraşmaz dostum bence..........
bence yanlış düşünüyosun türkiyede suanda bu sayede birçok üretici yavru almaktadır illa görmek istiyosan ankarada hüseyin yıldırım abimize misafir ol gör bak

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
iyide bu  işi türkiyede yapan varmı ben sıvasta yapanı duymadım  ayrıca yapacak cesaretı bulsak bıle bu kılcal tüpleri  nerden bulacağız peki

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Orhan KÜPELİ' Alıntı:
iyide bu  işi türkiyede yapan varmı ben sıvasta yapanı duymadım  ayrıca yapacak cesaretı bulsak bıle bu kılcal tüpleri  nerden bulacağız peki
ben bugün medikıl malseme satan yere gittim kılcal tup yoktu 30 cm lik 2 mm capında sonta hortumu aldım işe yarayacağından eminim.

2.malzeme olarak , evde göz damlalarım vardı onlardan birini boşalttım temizledim çok güzel vakumlu cekim yapıyor , sık çeksin - sık bıraksın.

deneme sonuçlarını yazarım.

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
tesekkurler metın bey tecrubelerınızı paylasırsanız memnun oluruz

keta

Uzman Üyemiz
Adı
NURETTİN
Soyadı
KIR
Orhan KÜPELİ' Alıntı:
Orhan Bey 3 hafta öce yaptım.başarılıda oldu.bildiğiniz pipeti kullandım.pipeti dezenfektanla iice temizledikten sonra uyguladım.şimdi ise 1.5 mm kalınlığında laboratuvarda kullanılan tüp temin ettim.dün yine yaptım sonucu bende merak ediyorum.

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Nurettin KIR' Alıntı:
Orhan Bey 3 hafta öce yaptım.başarılıda oldu.bildiğiniz pipeti kullandım.pipeti dezenfektanla iice temizledikten sonra uyguladım.şimdi ise 1.5 mm kalınlığında laboratuvarda kullanılan tüp temin ettim.dün yine yaptım sonucu bende merak ediyorum.
tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
erkekde operasyon yaptım sperm cıkmadı. crying
yada nereye tam baskı yapacağımı bilemedim. crying

ikinci deneme ;

spermi çıkartmayı başardım , dişiyide aşıladım , inşallah olmuştur.
Sperm çok az idi artık nasip. alkisd alkisd

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
tecrubelerınızı paylastıgınız  ıcın tesekkur ederım  yumurtalar bır kac gun sonra kendını bellı eecektır  tohumlu olup olmadıgı anlasılır  sonucu merakla beklıyoruz 

bu gun  pıpet alıp yarında ben denemeyı dusunuyorum  ınsallah becerebılırız  olursa kusculukta buyuk  ılerleme olacaktır bu

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Bakalım yumurta bir gelsin hele sonucu yazarım , lakin bu bile %100 garanti değil dişi kısırda olabilir.

Merak ettiğim husus , bir aşılama kaç yumurtaya yeterli oluyor ,
2.-3. yumurtadan sonra tekrar aşılama yapmak gerekiyormu acaba ?
özetle tek aşılama yeterlimi , sıklığı nedir ?

Dün bir cemiyette arkadaşımın akrabası ile tanıştım oda üretimcilik yapmış biraz sohbet ettik
ilginç bir şey öğrendim ondan sizlerede anlatayım belki ben yeni duymuşda ola bilirim.

İlk yumurta gelince onu alıp başka yerde saklıyorum dedi 2-3-4-5 tane olunca hepsini aynı
anda annenin altına koyuyorum , böylece tüm yavrular aynı anda çıkmış oluyor dedi , bende peki yumurta dışarda ölmüyormu dedim yok dedi ölmez dedi hergün yumurtayı dik aşağı çeviyorsun falan dedi yumurtanın saklama püf noktası varmış
Bana bu konuda ilginç geldi.

hüseyin

Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
yıldırım
arkadaşlar hepinize bol yavrulu bi sezon olmasını diliyorum. yapay tohumlama ile ilgili çok kıza bi videoyu http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn face attım. buraya video resim yüklemeyi beceremiyorum. tohumlamada  2. yılımız ben ve beni tanıyan bi çok arkadaşımız bu yöntemle yavrular alıyoruz. Rafet abi bu cd yi yurt dışından getirmiş ve isteyen herkese gönderdi. bi zamanlar bununla pek ilgilenen olmadı fakat gördügüm kadarıyla buna ihtiyacı olan arkadaşlar var. tek malzeme kapiller hematokrit tüpü ve biraz el alışkanlığı. Rafet Başkanıma yaptığı tüm güzel girişimler için çok ama çok teşekkür ediyorum.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Metin CANSEVER' Alıntı:
Bakalım yumurta bir gelsin hele sonucu yazarım , lakin bu bile %100 garanti değil dişi kısırda olabilir.

Merak ettiğim husus , bir aşılama kaç yumurtaya yeterli oluyor ,
2.-3. yumurtadan sonra tekrar aşılama yapmak gerekiyormu acaba ?
özetle tek aşılama yeterlimi , sıklığı nedir ?

hüseyin

Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
yıldırım
ilk yumurta gelmedem 2-3 gün önce tohum atmaya başlıyorum ve her gün yumurtlala sona erene kadar devam ediyorum. son denemedeki 3 çiftte doluluk oranı 8/7  7/6  5/5. fakat geçen yıl yaptığım denemerlerde başarı oranı daha düşüktü 5/2 olanlar bile oldu. bunuda kendi acemiligime veriyorum. :)

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Hüseyin YILDIRIM' Alıntı:
arkadaşlar hepinize bol yavrulu bi sezon olmasını diliyorum. yapay tohumlama ile ilgili çok kıza bi videoyu http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn face attım. buraya video resim yüklemeyi beceremiyorum. tohumlamada  2. yılımız ben ve beni tanıyan bi çok arkadaşımız bu yöntemle yavrular alıyoruz. Rafet abi bu cd yi yurt dışından getirmiş ve isteyen herkese gönderdi. bi zamanlar bununla pek ilgilenen olmadı fakat gördügüm kadarıyla buna ihtiyacı olan arkadaşlar var. tek malzeme kapiller hematokrit tüpü ve biraz el alışkanlığı. Rafet Başkanıma yaptığı tüm güzel girişimler için çok ama çok teşekkür ediyorum.

Videoya ulaşılmıyor , adresi kontrol edermisiniz lütfen.
Ben 1 tl ye medical satan yerde bu adresdeki hortumu aldım cam tüpleri bulmak zor.
http://www.medikalblog.net/medikal/nazogastrik-sonda-nasil-takilir/

varminator

Uzman Üyemiz
Adı
Selçuk
Soyadı
YILMAZ
Hüseyin YILDIRIM' Alıntı:
+1 saygılar hacı abi