yapmadığım kalmadı, ishalden kuşlarımı kurtarın lütfen...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Kuluçkadan 1 yavru çıkaran çiftimden erkeği sadece su dışkılıyordu, dişi de ise sulu ishal vardı, ishali kesmek için deep-fix ishal ilacı, avimet-k, avidare ishal ilaçları ve avisol A, D, C, E ve Avisol B vitaminlerini 2 hafta kullandım ama geçmedi, kuşlar çok hareketliydi ama ölmelerinden korktum, veterinere gittim, bana baytril %5 lik verdi ve avisol B ile bir hafta kullandım yine geçmedi, ishal koksidiyoza çevirdi, bende baycox %5 lik aldım, 1 hafta kullandım yine geçmedi  ve maalesef erkek kuşum dün öldü, dişi kuşumdaki sulu ishal halen devam ediyor, kuşlar hastalandıktan sonra mamayı birkaç kez verdim, her ilaç değiştirmemde önce probiyotik kullandım daha sonra yeni ilaca geçtim, yavru kuş bugün yuvadan atladı, ne yapabilirim, en azından dişi kuşu kurtarayım...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kuslarınıza verdiginiz mamayı kesin.. eczaneden nidazol tablet alın 1 tabletii 1 litre suda eritin.. öyle verin.. 7 gün boyunca devam edin.. büyük ihtimalle kuslarınızda ic parazit vardi..baytril ve baycox ishalleri durdurmadiysa bakteriel değildir..

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
Kuslarınıza verdiginiz mamayı kesin.. eczaneden nidazol tablet alın 1 tabletii 1 litre suda eritin.. öyle verin.. 7 gün boyunca devam edin.. büyük ihtimalle kuslarınızda ic parazit vardi..baytril ve baycıx ishalleri durdurmadiysa bakteriel değildir..
Teşekkür ederim Behzat Bey, nidazol bildiğim kadarıyla antibiyotik değil mi?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ahmet KARA.' Alıntı:
Teşekkür ederim Behzat Bey, nidazol bildiğim kadarıyla antibiyotik değil mi?
antiprotozondur.. bu arada kullanacagınız su klorsuz olsun.. kuslarınıza kesinlikle direkmen cesmeden doldururlmus su kullanmayın.. cesme suyu kullanıyorsanız suyun en az 2 gün dinlenmesi lazım..ilaca baslayın.. gelismelerden beni haberdar edersiniz.. kusların ve dıskıların resimlerinide bi ara cekin onlarada bakalım..

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Hiç bir zaman çeşme suyu kullanmadım, damacanada aldığım sulardan kullanıyorum, ilk resimdeki siyah çekmeceli kasesin tabanındaki resim erkeğimn dışkısı, daha önce sadece su şeklindeydi, baytril ve baycox kullandıktan sonra bu hale döndü, ilacı kesince tekrar su halini aldı, sonra erkek öldü. Diğer iki resimde çifti ayırmadan önce aynı kafesteki resmi, kırmızı daire içine aldığım dişinin dışkısı...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ahmet KARA.' Alıntı:
Hiç bir zaman çeşme suyu kullanmadım, damacanada aldığım sulardan kullanıyorum, ilk resimdeki siyah çekmeceli kasesin tabanındaki resim erkeğimn dışkısı, daha önce sadece su şeklindeydi, baycox' tan sonra bu hale döndü, diğer iki resimde çiftin aynı kafesteki resmi, kırmızı daire içine aldığım dişinin dışkısı...

tamam.. dedigim ilacı alin her gun ilaclı suyu taze hazırlayip verin.. durumu gözlemleyelim gecmis olsun.. mamayı tamamen kesin.. yesil falanda vermeyin.. yem olarak sadece aspur verelim kuslarabi süre ok

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Çok teşekkür ederim, ilacın 250 mg olanı mı alayım, 500 mg olanını mı?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Bugün ilacı kullanmamım 4. günü, ishal geçti sayılır, yalnız dışkı koyu siyah renkte ve arada sırada sulu ishal tekrarlıyor, durumun bu şekilde tekrar etmesi normal mi?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ahmet KARA.' Alıntı:
Bugün ilacı kullanmamım 4. günü, ishal geçti sayılır, yalnız dışkı koyu siyah renkte ve arada sırada sulu ishal tekrarlıyor, durumun bu şekilde tekrar etmesi normal mi?
7 gunude ilac tedavisini tamamlayın.. 8. gun yogurt suyu verin.. 9 10 11 gunler veterinerden avit k vitamini alın 1 litre suya 1 cay kasigi koyup verin.. 12 13 14 gunler temiz su verin.. ic parazitsel ve koksidiyoz hastalıklarının tedavilerinden sonra bagırsaklarda olusan tahribatlar yaralar sonucu kanamalar meydana gelir.. bu yuzden dıskılar koyu sekilde kanlı tabir ettigimiz sekilde olabilir.. tahribatları önlemek icin avit k kullanır.gelismeleri tekrardan buraya yazarsınız.. 

gokcencelik

Uzman Üyemiz
çok fazla vitamin de ishali tetikler yani behzat beyin dediği gibi iç parazitleri olması çok yüksek ihtimal ama vitamini de çok sık vermeyin ki o ihtimali eleyin.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
7 gunude ilac tedavisini tamamlayın.. 8. gun yogurt suyu verin.. 9 10 11 gunler veterinerden avit k vitamini alın 1 litre suya 1 cay kasigi koyup verin.. 12 13 14 gunler temiz su verin.. ic parazitsel ve koksidiyoz hastalıklarının tedavilerinden sonra bagırsaklarda olusan tahribatlar yaralar sonucu kanamalar meydana gelir.. bu yuzden dıskılar koyu sekilde kanlı tabir ettigimiz sekilde olabilir.. tahribatları önlemek icin avit k kullanır.gelismeleri tekrardan buraya yazarsınız..
çok teşekkür ederim Behsat Bey...

Gökçen ÇELİK' Alıntı:
çok fazla vitamin de ishali tetikler yani behzat beyin dediği gibi iç parazitleri olması çok yüksek ihtimal ama vitamini de çok sık vermeyin ki o ihtimali eleyin.
vitamin çok vermiyorum, hatta sadece mama içine eklediğim toz vitamin dışında vitamin vermiyorum, zaten Behzat beyin önerisi üzerine mamayı da kestim...

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Ahmet bey vitaminler vs den sonra kendimce yaptığım bir yöntemi söylemek istiyorum.Evde baktığım için beze sarıyorum kuşu zaten halsiz ve durgun olduğu için hiç kıpraşmadan yatıyorlar.Birde severseniz bezde sarılıyken daha iyi oluyor.
ilgi ve şefkatle daha hızlı iyileştiklerine inanıyorum.Tabi ilaç tedavisindede bulunmak şart kaybettiği vitamini ve sıvıyı tamamlamak için.
Şimdiye kadar ishal olan her kuşuma bu yöntemi uyguladım vitamin bakımına ek olarak,ve düzeldiler.
Denemekte fayda var bence

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Kesinlikle katılıyorum sadece ilaç tedavisi yetmiyor bizim ilgimize şevkatimize çok ihtiyaçları oluyor özellikle hasta oldukları zaman... Ben kuşlarım hastalandığında onu ayırdığım küçük kafesi yatağımın içine alıp kendim de azıcık kenara kayıyorum gece o şekilde yatıyorum mesela ve Allah' ıma çok şükür her zaman sonuç aldım.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
thumbsupbo
Gökçen ÇELİK' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum sadece ilaç tedavisi yetmiyor bizim ilgimize şevkatimize çok ihtiyaçları oluyor özellikle hasta oldukları zaman... Ben kuşlarım hastalandığında onu ayırdığım küçük kafesi yatağımın içine alıp kendim de azıcık kenara kayıyorum gece o şekilde yatıyorum mesela ve Allah' ıma çok şükür her zaman sonuç aldım.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Bu dişinin erkeğini vitamin ve mineralle hazırladığım hazır mamayı şırıngayla vererek besledim ve üşüdüğü için avucumun içinde bir kaç saat ısıttım ama kurtaramadım, kuş bu şekilde ölünce insan daha çok üzülüyor :( ve maalesef dişi halen düzelmedi, yarın 7. gün ve tedaviyi sonlandıracam. Yavru düzeldi ama  gelişmiyor, galiba ishali düzeltmek için mamayı kesmemden ve erkeğin ölmesinden kaynaklanıyor...

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Çok zor bir durum yaşıyorsunuz öncelikle Allah size güç kuvvet ve sabır versin çok üzücü kayıplar. Elinde onu beslemeye çalışıp hayatta tutmaya çalışırken kuşun son nefesini vermesinin ne demek olduğunu iyi bilirim inşallah dişiyi ve yavruyu/ları hayatta kalırlar...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
dün akşam dişinin dışkısı normaldi fakat bu sabah yine sulu dışkıladı, dün akşam yavrunun dışkısı  resimdeki gibi büyük, koyu ve sulu renkteydi, sabahta beri yavru çok hareketsiz ve keyfi yok...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ahmet KARA.' Alıntı:
dün akşam dişinin dışkısı normaldi fakat bu sabah yine sulu dışkıladı, dün akşam yavrunun dışkısı  resimdeki gibi büyük, koyu ve sulu renkteydi, sabahta beri yavru çok hareketsiz ve keyfi yok...

tedaviyi bozmadan dedigim sekilde devam yedin.. 7 gün dolunca dedigim ilacı kesin diger sölediklerimi yapın

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Tedaviye bugün son verdim, yedi gün yerine 8 gün tedavi uyguladım, yavru iyi ama dişi tamamen su dışkılıyor, artık yapabileceğim bir şey kalmadı :(