YAPTIĞIM SALMA KAFES VE ÜRETİM İÇİN ÖNERİLERİNİZ?

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Herkese Merhaba. Aranıza yeni katıldım. Hobi amaçlı muhabbet kuşu  besliyorum. Kendim ön tel alarak dolabımı üç bölmeli kafese çevirdim.Sizlere sorum şu iki çift muhabbet kuşumdan yavru alabilmek için Çiftleri ayırmak mı gerekli? yok sa iki çiftide aynı salmaya iki adet yuvalık ayrı suluk ve yemlik olarak mı koymalıyım? çiftlerin birindeki dişi kuşum zaman zaman yuvalığa girmekte ve bazen de erkekle birlikte yuvalığa girmektedir.
http://imageshack.com/a/img812/7938/rtpv.jpg
http://imageshack.com/a/img827/3728/ofjx.jpg
http://imageshack.com/a/img36/567/b37c.jpg
http://imageshack.com/a/img801/4948/ep0l.jpg

Rivere

Üyemiz
Adı
Cem ırmak
Soyadı
Bilmen
Merhabalar,ayırırsanız daha iyi verim alırsınız.Salma üretimi için yeterli geniş alan yok.Ayrıca gayet güzel bir çalışma olmuş,sadece alt tava yani temizlik için taban sürgülü mü?Yoksa temizlikte bayağı zorlanacaksınız.Sevgilerimle.

armanyman_

Üyemiz
Adı
okan
Soyadı
şenol
bizim orada derlerki on dönüm bostan yan gel yat osman.süper olmuş emeğinize sağlık

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Cem Irmak BİLMEN' Alıntı:
Merhabalar,ayırırsanız daha iyi verim alırsınız.Salma üretimi için yeterli geniş alan yok.Ayrıca gayet güzel bir çalışma olmuş,sadece alt tava yani temizlik için taban sürgülü mü?Yoksa temizlikte bayağı zorlanacaksınız.Sevgilerimle.
Ayırmak derken dişi erkeğide bazen ayırıyorum kızışmaları için böylemi yapmalıyım... Alt kısmı tava şeklinde kuşlarımın ayakları pisliklerine az temaz etsin diye ızgara sparişi verdim daha sonra onlarıda ekleyeceğim. alt Izgara ve ara tel için spariş verdim hazırlanıyor.

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Kuşlara nijer tohumu kenevir tohumu karıştırırdım yem vermekteyim. Dolabı Kalorifer peteğinin yanına koydum ortam gayet sıcak. Kuşlar üşümesin diye doğal gazı iyice açtım:) çiftlerin her ikiside birbirine uyum sağlamış  durumda kur yapıyorlar birbirlerini kaşıyorlar. Başka ne yapmam gerek yavru alabilmem için. ::)

Rivere

Üyemiz
Adı
Cem ırmak
Soyadı
Bilmen
Dişi yuvalığa girip çıkmaya yuvalığın kenarlarını kemirmeye başladIktan sonra zaten gerisi gelecektir.Tabii en önemliside sabır gerekiyor.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Güzel olmuş eline sağlık...
Yuvalıkları yanlardan asarsan senin için daha rahat olur kullanımı.
Degobajla yanlardan delik açıp yuvalıkları öyle asabilirsin.
Bol yavrulu günlerin olsun...

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
yuvalıkları yandan almayı düşündüm, ama gerekli ekipman olmadığı ve ev ortamında tadilat yaptığım için uğraşmak istemedim. Ön teli yuvalıklı olarak satın aldım. Gözlerin iç kısımlarına  İç kısımlara silikon çektim. Tahta boşluklarında parazit üremesi olmasın diye.

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Aynı kafesden yakın zamanda bende yaptım tele tutturdum yuvalıkları görüntüyü kapatıyor ve ışıgı kesiyor yuvalıklar benimkiler büyük 22*20*23 yandan deldim daha kullanışlı oldu.

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Sinan ÇELİKEL' Alıntı:
Aynı kafesden yakın zamanda bende yaptım tele tutturdum yuvalıkları görüntüyü kapatıyor ve ışıgı kesiyor yuvalıklar benimkiler büyük 22*20*23 yandan deldim daha kullanışlı oldu.
Yandan delme işini nasıl yaptınız?

Bay18

Uzman Üyemiz
Adı
sinan
Soyadı
celikel
Panç ile deldim delici aletin adı panç içersine bilgisayar kablo kapagı var masalarda olur genelde  onu taktım takmasan kuş suntayı kemiriyor delik büyüyor. ve yuvalığı tutturdum bi ara resmini atayım size face ye ekleyin beni resim ordan daha kolay atarım

eye25520

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
KARA
Malesef facebook kullanmıyorum :) bu arada dediginiz sekilde nasik olacak diye kafese baktim.yuvaliga baktığımda kusun yumurtladigini gordum:)) sonunda yumurtladi :D