yardım anne yavruları dışarı çıkartmıyor

ocetinkaya

Yeni Üyemiz
merhaba arkadaşlar, en büyüğü 36 günlük olan 5 tane mubiş yavrum var. 1 ve 2 numara yuvadan dışarı çıkıyor ama anne onları döverek yuvaya sokmaya çalışıyor, baba ile birlikte başka kafese ayırıyorum ama baba pek ilgili değil kafesin altına kabuklu ve kabuksuz yem döktüm çok nadir olarak yem yiyorlar. kursaklarını kontrol ediyorum çok az dolu, bu iki yavru babanın ağzına gidiyor ama baba ilgisiz ne yapmalıyım. dişi eskisi gibi mama hiç yemiyor. sizce ne yapmalıyım nasıl yem yemeyi öğretebilirim. 3. yavruda yuvalık deliğinde tünekliyor.

tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yem kırabiliyorlarsa ayırabilirsiniz. Babayı yanlarına koymasanız da olur yem kırıyorlarsa. Kendileri hallederler.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Yem kırabiliyorlarsa ayırabilirsiniz. Babayı yanlarına koymasanız da olur yem kırıyorlarsa. Kendileri hallederler.
katılıyorum...bence de yavruları artık ayırın, 4-5 gün sadece beyaz darı ve kuru mama ile beslensinler, daha sonraki günlerde diyetlerine bir miktar sade kanarya yemi de ekleyin. 2 hafta sonra filan normal karışık yemi rahatlıkla yerler.

ocetinkaya

Yeni Üyemiz
yem kırabildiklerinden pek emin değilim, kabuksuz yavru yemi almıştım biraz ondan birazda normal yemden kafesin altına döktüm.