Yardım | Aynı oda, farklı kafes, 2 kuş

Furkan Topac

Üyemiz
Selamlar öncelikle,
Bir tane muhabbet kuşum var yaklaşık 5 aylık. Bir tane daha 1-2 aylık yavru almak istiyorum farklı kafese koyucam aynı odada. Okul bitince yani üniversite evime dönücem ve kuşlar ayrılcak yaklaşık 3-4 ay sonra. Yani birisi bende kalıcak, diğeri arkadaşımda.

Soru 1: 2 kuş birbirine alışır ve bizden soğur mu ?
Soru 2: Birbirlerinden ayrıldıklarında herhangi bir sorun olur mu ?
Soru 3. Yanyana ayrı kafeslerde durmalarında sorun olur mu ?

mahmut han

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahmut
Soyadı
Varlı
1- kuşlar birbirlerine elbette alışır.. eğer evcilleşmişler ise soğumazlar.
2-sorun olacağını sanmıyorum.
3-hayır hiç bir sorun teşkil etmez.

Furkan Topac

Üyemiz
5 aylık kuşum evcilleşti sayılır elimizde duruyor, konuşuyor, yanımıza geliyor. Şimdi yeni kuş gelince bizden soğur mu ? Gelmemezlik, elimizde durmamazlık yapar mı mesela ? Yeni aldığım kuş bize alışmakta zorluk çeker mi ?

Furkan Topac

Üyemiz
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KUŞLARINIZ ERKEK ERKEKSE VEYA DIŞI DİŞİYSE KAVGA
ERKEK DİŞİ İSE BERABERLIK
AYRI KAFESLERDE STRES

ÇOK AZ BIR IHTIMAL SENIN UMDUĞUN ÇIKAR SLM
kuşlar erkek erkek olucakta olmazsa alışınca aynı kafese koyarız o da olur da. ama 3-4 ay sonra ayrılcakları için strese girerler mi, psikolojik açıdan sorun çıkar mı, 3-4 ay içinde bizden soğurlar mı. ayrı kafeslerde ve erkek - erkek kavga ve stres diyosunuz yani.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Furkan TOPAÇ' Alıntı:
kuşlar erkek erkek olucakta olmazsa alışınca aynı kafese koyarız o da olur da. ama 3-4 ay sonra ayrılcakları için strese girerler mi, psikolojik açıdan sorun çıkar mı, 3-4 ay içinde bizden soğurlar mı. ayrı kafeslerde ve erkek - erkek kavga ve stres diyosunuz yani.
peki neden diğer kuşu 3-4 ay sonra almıyorsunuz da bu kadar şeye kafanızı yoruyorsunuz