yardım çok yumurtlama!!!

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
[̲̅c̲̅][̲̅a̲̅][̲̅h̲̅][̲̅i̲̅][̲̅t̲̅]
Soyadı
[̲̅p̲̅][̲̅a̲̅][̲̅r̲̅][̲̅l̲̅][̲̅a̲̅][̲̅k̲̅]
arkadaşlar kuşum 10 yumurta yaptı fakat daha yavru çıkartmadı :( neypacağımı bilmiorum.10 yumurta yapması normalmi?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
10 değil 12-13 yapanlar bile var ama
1 ilk yumurta tarihi ne zaman
2 yumurtaları ışıkla kontrol ettinizmi
3 vitamin olarak ne veriyorsunuz ?

rommeltr

Takipçi Üyemiz
Adı
ŞİNASİ
Soyadı
KÖSTEKLİ
Eger başka kuşunuz varsa onun altına sürün ama öncelikle içi dolumu boşmu ona bakın derim ben

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı
ilk yumurta tarihi haziran 29 son yumurtada bu gün.açıkcası yumurtaları hiç kontrol etmedim.vitamin bundan 3 ay önce kullanmıştım.vitamix formule.birde 1 hafta boyunca vitaform vermiştim.ama 3 ay önceydi...

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı
ama hala bi yavru çıkmadı :(

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı
şuan 10 yumurtası var acaba yuvalığı değişsem yumurtaları diğer yuvaya alsam nasıl olur?yuvalığı küçük.büyük yuvalık taksam...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Sevgili Cahit kardeşim, 10. yumurtanın geldiği gün, ilk yumurtadan ilk yavru için çıkması muhtemel gün dür. İlk yumurtadan yavru çıkmazsa lütfen umutsuzluğa kapılmayınız; İlk yumurtaların boş olması ve ilk yumurtanın diğerlerine nazaran daha kalın kabuğa sahip olmasından dolayı embriyo kabuğu kıramaması "Şanssızlık" olarak değerlendirilebilir. İşaretlememişseniz beklemekten başka seçeneğiniz yok. Dilerseniz; Işıkla kontrol edebilirsiniz; Bugün itibarı ile 2 tane boş görmeniz normaldir onlar 9 ve 10. yumurtalardır.
  13 tane de yumurtlayabiliyorlar.

CAHİT' Alıntı:
şuan 10 yumurtası var acaba yuvalığı değişsem yumurtaları diğer yuvaya alsam nasıl olur?yuvalığı küçük.büyük yuvalık taksam...
  Yerinizde olsaydım; kesinlikle değiştirirdim. Yumurtaları yeniye nakledip kafese asmanız yaklaşık 1 dakika sürer; sonraki 1 dakika içerisinde yeni yuvaya girip kaldığı yerden devam edecektir. Yumurtaları varken gözleri başka bir şey görmüyor.
  Sorunsuz nice kuluçkaları olsun; dilerim..

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı
açıklama için çok ama çok tşk ederim yılmaz abi.......

vip44

Takipçi Üyemiz
Adı
Soyadı
yılmaz abi dediğini yaptım pek bi sorun olmadı.yalnız büyük yuvalığa alışkın olmadığı için yuvalığın içindeki yuvarlak bölümden yumurtaları çıkartıp köşeye gidip orda yatıo yumurtalara ve yumurtaların bir kaçı yuvarlak kısımda bir  bir kaçıda köşede kalıo.düzelirmi bu ilerleyen zamanlarda?gerçi dişi yuvadan çıktıkça köşede kalan yumurtaları yuvarlak kısma koyuyom ama ısrarla köşeye çekiyor dişi...zamanla alışırmı acaba?

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
CAHİT' Alıntı:
zamanla alışırmı acaba?
    Zamanla alışabilir fakat bu durumda bu kuluçkanın bazı yumurtalarının soğuyup, kayıplar vermenize sebep olabilir.
  Sebep belkide bunlardan biri ile ilgili olabilir:
  Concave (iç bükey) çukur fazla derin değil mi ?
  Merkezden uzaklaştırdığı yumurtalar dölsüz yumurtalar mı ? (Anne kuşlar bunu anlayabiliyorlar.)

Cahit kardeşim, dilerseniz yavrular yumurtadan çıkana kadar önce kullanmış olduğunuz yuvalığınızı kullanınız. Fakat; her iki durumda da az-çok risk olacaktır; Tercih sizindir.

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
kesinlikle karışmamalısınız.yumurtaları neden çukur kısma koyma ihityacı duyuyorsunuz?anne nerede isterse orada yatar. kaç tanesine isterse o kadarına yatar.yani iki tanesine yatmıyor olabilir. bunun muhtelif sebebleri olabilir.sizin zorlamanızla hiç birşeyden vazgeçmez.biraz daha sabırlı olursan güzel güzel yavrular alacağınız kanaatindeyim.