Yardım Edebilir Misiniz?

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
Gerekirse diğerini de alırım yanlış anlamayın :) Bebeklere de kullanıldığı için daha iyi olabilir diye söyledim.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
evet en iyisi reflor şase olanı onu dediğim gibi 1lt suda eritip yazdığım şekilde kullanabilirsiniz ama şuan kullanmanıza gerek yok çünkü ishal değil kuşunuz

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
Onu da kullandım ama maalesef bir değişiklik yok. İştah açıcı olarak da Sera Activ Plus W kullandım birkaç kere yemine, o biraz işe yaradı sanırım.

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
Ceren SARAÇOĞLU' Alıntı:
Onu da kullandım ama maalesef bir değişiklik yok. İştah açıcı olarak da Sera Activ Plus W kullandım birkaç kere yemine, o biraz işe yaradı sanırım.
Anlıyorum, ne kadar süre kullandığınızı bilmediğim için bi yorum yapamıyorum ama tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim benzeri durumlarda sera diropur w ile bi kaç kuşumu ölümden kurtardım, belkide sizin kuşunuzun durumu çok daha farklıdır, umarım kısa zamanda ishali keslir ve sağlığına kavuşur.

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
Hasan US' Alıntı:
Anlıyorum, ne kadar süre kullandığınızı bilmediğim için bi yorum yapamıyorum ama tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim benzeri durumlarda sera diropur w ile bi kaç kuşumu ölümden kurtardım, belkide sizin kuşunuzun durumu çok daha farklıdır, umarım kısa zamanda ishali keslir ve sağlığına kavuşur.

İnşallahi iyileşmesi için elimden geleni yapıyorum.  Diropuru ne kadar süre kullandığınızı öğrenebilir miyim? İshali kaç gün içinde kesiyor sizin kuşlarınızda?

hasan us

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Hasan
Soyadı
USAL
1 hafta içerisinde kuşlar normale döndü, 1 yıl önce 5 tane yavru muhabet kuşunda ishal sorununa çözüm olmuştu bu bahsettiğimiz ilaç

karabaşlı çinte

Yeni Üyemiz
Adı
sadık
Soyadı
ay
kuşum ishal oldu hemen ilaç tedavisine geçeyim mantığı yanlıştır. arkadaşlar ishal stres faktörüne dayanan bir sebeple gerçekleşmediyse ve devamlılık arz ediyorsa önemli bir hastalığın belirtisidir. ishali kesmeye yönelik mücadele etmektense, kuşunuzu elle ilk muayeneden geçirin. karın, makat bölgelerinde daha önce olmayan değişimler, dış parazitler olabilir. ya da ciddi bir rahatsızlığın sinyali olabilir. aynı zamanda yolculuk, hava değişimi, kafesin bir odadan bir başka odaya dahi götürülmesi, yani oynanması, hava akımında kalması gibi sebeplerden olabilir. nitekim ne sebeple olursa olsun, devamlılık arz eden bir ishal vakıası hastalıklara da davetiye çıkarır. size iki mücadele sekli önereceğim. ilki probiyotik desteği sağlayıp bağırsak bakterilerini düzene sokan maflor. mafloru bir su bardağında çözün, eritin. 50 cc bir suluğa iki kola kapağı kadar koyup kuşunuzun içtiğine emin olun. mesela ağzına bir damla bal damlatarak kuşu suya yöneltebilirsiniz. probiyotikler hızlı öldüklerinden ısı ve güneş ışığına maruz kalmamalı ve dört beş saatte suluk boşaltılmalıdır. ikinci mücadele şekli doğal mücadedir. ayvayı herkes bilir. ayva yaprağı kanamalı ishale kadar her türlü ishal vakıasının kesin ve en hızlı çözümüdür. ayva yaprağı koparın, önerim kuru olmasıdır çünkü tüm etkisinı o zaman verir, zamanınız yoksa yaş kullanabilirsiniz. bir su bardağı suyu kaynatın. kaynamaya yakın ayva yapraklarını ekleyin. kaynayınca kapatın altını ve iyice koyulaşana kadar demlenmesi için bekleyin. kırmızı oluyor tam demlenmede. daha sonra, soğuyunca bir suluğun %50'sine ayva suyu %50'sine mümkünse hazır su ekleyhn.. gün boyu kuşa içirin. yeterince içince kesin çözümdür. bu arada ishalin sebebi şebeke sularınız olabilir.

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
Yardımlarınız için teşekkür ederim, kuşum her türlü muayeneden geçti ve veterinerlerin söyledikleri ilaçları deniyorum. Söylediklerinizi dikkate alacağım, tekrar teşekkürler.

karabaşlı çinte

Yeni Üyemiz
Adı
sadık
Soyadı
ay
kuşlar üzerine ihtisas yapmış bir veterinerden destek almanız en doğrusu. yem değişimi de ishali tetikliyor. onun için dikkat etmeniz gereken bir husus da yem. geçmiş olsun

Ceren S.

Yeni Üyemiz
Adı
Ceren
Soyadı
S.
Veterineri CAndida olabileceğine ihimal verdi, onun için şu an mikostatin kullanıyoruz. Akşamları biraz düzelme oluyor dışkısında fakat gün içinde sulu yapıyor. Mikostatin de sonuç vermezse röntgen çekilmesi gerektiğini söyledi veteriner hekim. Stres nedeniyle başlayan ishal baş belası oldu resmen. Sanırım doğru teşhis konulamadığı için hiç bir tedavi kalıcı sonuç vermedi. Hep dışkı düzelir gibi oldu fakat sonuçta bir değişiklik olmadı. İnşallah bir an önce sorun bulunur ve çözülür.  Yardımınız için teşekkür ederim.

karabaşlı çinte

Yeni Üyemiz
Adı
sadık
Soyadı
ay
umarım düzelir. kafes kuşları konusunda tecrübeli bir veteriner bulmanız daha rahat âözüm sunardı. geçmiş olsun.