Yardim edebilirmisiniz

Tansu

Yeni Üyemiz
Adı
Tansu
Soyadı
Tezcan
Evet tavuk gibi eşiniyorlar  squint şişlik var bariz belli popo tüyüde seyrekte ne zaman yumurtlar sürekli kafes tabanındaki talaşı eşiyorlar tabanda vakit geçiriyorlar ama göğüs bölgesindeki tüyleri döküyorlar ne zaman yumurtlar yorumunuz için çok teşekkür ederim  :)

batibirol

Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
öztekin
tansu kardeş sen yanlış anlamışssın sanırım. o talaşı yuvanın içine koyacaktın kafesin zeminine değil :)

Tansu

Yeni Üyemiz
Adı
Tansu
Soyadı
Tezcan
Talaş zemindede kullanabilirsin demişlerdi zemine ne kullanabilirim kemiriyorlar tırtıklıyorlar kağıt olduğundada böyle hayvancıkların ayakları acımasın diye ızgarasını çıkartmıştım yuvalıktada talaş var alakaları yok zemine kafayı taktılar talaşın ortasına yuvarlak açıp yatıyorlar confusedtw yuvalıkla alakaları yok dişide yumurta var bariz belli ama ne zaman çıkıcak bilmiyorum

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Muhtemelen zemine yumurtlayacak. Zemine ızgara koyun yerde eşelenen kuş yuvalığı kullanmaz ilk dneyimde bazı dişiler bunu yapar ve yerde civciv çıkam ihtimali çıksada büyüme ihtimali nerdeyse yoktur.

Tansu

Yeni Üyemiz
Adı
Tansu
Soyadı
Tezcan
Çok teşekkür ederim hemen çıkardım talaşı sadece yuvalıkta var ızgarayıda koydum da kafesi ne kadar yüksekliğe koymalıyım çalışma masası 120 cm var yüksekliği bu arada kafesin yan kapıdan yuvalık asılmıyor kafesin çatısı olduğu için ön kapıya taktım mecburen

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Kafes belden yukarı bir yere, kuşların rahsız edilmeyeceği,yerlerinin değişmeyeceği, ısı oynamalrının olmayacağı sabit bir yerde olmalıdır. Yan kapıya yuvalık takmanızı öneririm bazen terslerine gelebiliyor,tünekler paralel olmalı gereksiz ekipman ayna, salıncak ,zil olmamalı iki yeMlik ,suluk ,mamalık , gagataşı okadar.

batibirol

Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
öztekin
zeminden alman iyi olmuş bencede bak geçen gün bir veterinere gittim zeminde kum vardı benim ama üstünde ızgara vardı onu bile koymamamı istedi veteriner bende gazete koydum bence koymaman en mantıklısı yada gazete üzerinde de ızgara olabilir

Tansu

Yeni Üyemiz
Adı
Tansu
Soyadı
Tezcan
Anladım ilgisini nasıl yuvalığa çekebilirim zemine alışmıştı

batibirol

Üyemiz
Adı
birol
Soyadı
öztekin
ona yapılacak birşey yok bence onların halletmesi gerekir artık senden bu kadar :)

bu arada folluk tercihini geniş yaparsan daha iyi olur bende küçük folluk vardı juen pet de satılandan almıştım onları değiştirmek zorunda kaldım temizlik bakım konusunda sıkıntılı oldukları için yavruların da olursa eğer kesinlikle yuvalık zeminindeki talaşları 4 veya 5 günde bir değiştir ve zemini temizle

Tansu

Yeni Üyemiz
Adı
Tansu
Soyadı
Tezcan
Birol ÖZTEKİN' Alıntı:
ona yapılacak birşey yok bence onların halletmesi gerekir artık senden bu kadar :)

bu arada folluk tercihini geniş yaparsan daha iyi olur bende küçük folluk vardı juen pet de satılandan almıştım onları değiştirmek zorunda kaldım temizlik bakım konusunda sıkıntılı oldukları için yavruların da olursa eğer kesinlikle yuvalık zeminindeki talaşları 4 veya 5 günde bir değiştir ve zemini temizle
Yorumlar için çok teşekkür ederim hepinize

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Durum nedir üstad .. ?? Muhabbetler ne durumda  yuvaya alıştılar  mı ?? yoksa yumurtladılar mı ?

Tansu

Yeni Üyemiz
Adı
Tansu
Soyadı
Tezcan
Vallahi Oğuz Bey mubişciklerim grip oldu galiba nefes alırken tıslıyorlardı hapşırma mevcut idi direk aviastıma başladım kurlaşma var ama şu yuvaya bir alışmadı normalde yan tarafa asılır ama benim kafes çatılı olmuyor mecburen yemliklerin ortasındaki kapıya astım

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Hmm anladım zamanla dişi yuvaya ilgi duyacaktır .. benim evde besleğim dişi de kafasına göre arada giriyor arada yuvanın kenarlarını kemiyor .. errkekle  5 -6 kez çiftleştiklerini gördüm fakat yumurta yapmıyorlar anlamadım bn de ... :D

Tansu

Yeni Üyemiz
Adı
Tansu
Soyadı
Tezcan
Nedir bizim bu çektiğimiz eş olur çiftleşmez , çiftleşse yumurta yapmaz  squint eski önceden yumurtlamış çiftim vardı sabırsızlık yüzünden hata yaptım geri verdim ama duruyorlar yerinde satmayacağım dedi ama yuvayla çok ilgililerdi ya bilmiyorum ilkten zebra ispinozu istedim yokmuş malum İstanbul/ Şilede 1 petshop olunca böyle oluyor daha kolay diyorlar üretimi ama seside az